На місці смертельної ДТП біля «Універмагу» планували зробити «лежачих поліцейських»

На місці смертельної ДТП біля «Універмагу» планували зробити «лежачих поліцейських»
  • На пішохідному переході під колесами авто загинув чоловік.
  • Саме на цій зебрі раніше планували зробити «лежачі поліцейські» для зниження швидкості руху авто;
  • Ще ми попросили адвоката, який займається справами про ДТП, прокоментувати деталі цієї аварії.

Водій за кермом позашляховика Lexus LX 470 на смерть збив пішохода, який переходив дорогу по «зебрі» від Центрального парку в сторону «Універмагу».

У соцмережах виклали фото та відео з місця трагедії. На жаль, чоловік, який переходив дорогу, не вижив. На місці працювала слідчо-оперативна група поліції.

— За попередньою інформацією, загиблим виявився 46-річний чоловік. Він переходив дорогу по пішохідному переходу та потрапив під колеса «Лексуса», яким кермував 55-річний водій. Кажуть, що водій не встиг загальмувати, — розказує прес-офіцер вінницької обласної поліції Анна Олійник.

Відео дня

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Наразі проводять першочергові слідчі дії. За словами Олійник, водія повезуть на освідування. За зовнішніми ознаками, він був тверезий.

Мали бути «лежачі поліцейські»

Два роки тому, коли чиновники планували зміну пріоритетів руху на площа Гагаріна, то на переході, який став місцем трагічної ДТП, хотіли облаштувати «лежачі поліцейські».

Цю схему зміни пріорітетів нам показував тодішній начальник «СМЕД ОДР» — підприємства, що займається організацією дорожнього руху у Вінниці.

— Та схема містила тільки пропозиції, які ми надавали міській раді, — казав начальник «СМЕД ОДР» Іван Юрченко. — «Лежачих поліцейських» вони відхилили.

«Кожна деталь має значення»

Олексій Болманенко, адвокат

— Звичайно, зараз дуже рано говорити про те, хто винен у цій ДТП. Це має встановити слідство. Але зі свого досвіду я можу підкреслити кілька моментів.

— Якщо будівельники своїми роботами створюють небезпеку, а в цьому випадку це паркан, який обмежує оглядовість, то робітники мають привернути увагу до проблемної ділянки. Наприклад, виставити конуси чи знаки, щоб водій пішов трохи ліворуч від місця, звідки зненацька на дорогу може вийти пішохід. На фото вони відсутні. Тут треба дивитися на те, скільки місця залишається безпосередньо від переходу до паркану. Але так, щоб паркан був впритул до переходу — це нонсенс.

— Слідчі призначать різні експертизи, які будуть досліджувати все: від стану здоров’я та тверезості водія до технічного стану авто. Тут може бути безліч різних деталей, які мають значення. Від швидкості й до тверезості водія.

— Однозначно, пішохід перед виходом на проїжджу частину мав впевнитися у своїй безпеці, а тільки після цього переходити дорогу. А водій увімкнути світло фар. Ще треба згадати, що пішохід має перевагу, коли переходить дорогу.

— При цьому слід враховувати, що водій і пішохід — два учасника дорожнього руху. Кожен із них повинен дотримуватись ПДР. А тому в даній ситуації крапку поставлять лише кваліфіковані висновки судових експертиз.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Daily

    шановні водії у вас пішохід винен у всіх ваших гріхах а коли ви вже будете дотримуватись правил руху,дуже смішно читати ваші опуси що якусь там задницю легше зупинити ,таке враження що ви керуєте древніми возами запряжені волами чи на крайняк автомобілем КрАЗ

    Вася reply Daily

    Перепрошую... А Ви встаньте на перехресті та подівиться - хто більш порушує ПДР - пішоходи чи автомобілі.

    Тролейбус (зупинка Технікум будівництва) й перехід до автовокзалу...
  • Андрій Мазур

    "Пішохід, вмираючи на пішохідному переході, памятай - ти був правий!!"
    Хочеться добавити одне - при переході вулиці витягніть з вух навушники, відірвіть очі від смартфонів і подивіться на дорогу!
  • Лариса Кобелева

    Жалко  чоловіка. А про ці "планували..."-це як у приказці ,що хотіли,та "хотіло"  не пустило. Там такий перехід,що  не знаєш звідкіля "прилетить" от такий от "крутий   дядя"-роздайся море. Який тут швидкісний режим,про що ви говорите-це ж пішоходи,йдучи по пішохідному переході мають крутити головою на  180 градусів,бо ці ділки покупляли права  і їздять,як кому хочеться.Але гроші має,то пішохід буде виноватий,а не водій ,бо водій їхав "не більше 50км/год"
  • Альона Ільніцька

    Пішохід правий ,  до тих пір поки живий .

    Олексій reply Альона Ільніцька

    Це боян, писали тут вже багато раз. Будь оригінальнішою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up