Місяць нових пріорітетів руху на площі Гагаріна. Що змінилося? (ОПИТУВАННЯ)

Місяць нових пріорітетів руху на площі Гагаріна. Що змінилося? (ОПИТУВАННЯ)
  • Рівно місяць тому на площі Гагаріна змінили пріорітність руху транспорту;

  • Комунальники обіцяли встановити біля трамвайної зупинки «площа Гагаріна» «лежачих поліцейських», проте їх там досі немає;

  • Чи дала позитивних результатів зміна пріорітетів на площі? Голосуйте в опитуванні

Сьогодні, 22 липня, пройшов рівно місяць відтоді, як на площі Гагаріна у Вінниці змінили пріорітети транспортного руху. Головною дорогою став поворот з вулиці Соборної на Пирогова.

Місяць тому експерти, яких ми питали про доцільність таких змін, казали, що нові пріорітети мають зменшити кількість аварій на площі. Адже водії будуть змушені тиснути на педаль гальма, в’їжджаючи на Гагаріна зі сторони Хмельницького шосе.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ГАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ми зробили запит до вінницької поліції з питанням про те, скільки сталося аварій на площі за цей місяць. А для порівняння попросили надати інформацію по ДТП у цьому місці за аналогічний період часу, от тільки минулого року. Чекаємо відповіді.

Відео дня

Одразу після зміни пріорітетів, вінничани побоювалися, що на площі Гагаріна стане більше аварій поки водії не звикнуть до нововведень. За даними поліції, які ми наводили у #26 газети RIA, у перші кілька днів після змін на ділянці аварій не було взагалі.

Нам відомо про одну ДТП, яка сталася 26 червня на площі. Тоді травмувався велосипедист, який проїждав перехрестя за старими правилами. У період з 22 травня до 22 червня площа згадується у кількох аваріях. Зокрема, на Гагаріна сталася страшна ДТП з мотоциклістом.

Опитування

Чи потрібно було змінювати пріоритети руху на площі Гагаріна?

Дійсно, у перший день змін водії ще не зовсім розуміли, як правильно повертати на площі. Ми навіть знімали про це відео:

Читайте також: «Ти чого тут став?»: перший день нових правил на площі Гагаріна

Сьогодні, 22 липня, ми знову подивилися, як вінницькі водії їздять на площі Гагаріна. Варто зазначити, що аварійні ситуації досі виникають, але їх вже не так багато, як місяць тому. Дивіться самі:

До речі, у схемі зміни пріорітетів, яку нам показав місяць тому начальник “СМЕД ОДР” - підприємства, що займається організацією дорожнього руху у Вінниці, були передбачені “лежачі поліцейські” на переході до Центрального парку. Проте їх там досі немає.

— Та схема містила тільки пропозиції, які ми надавали міській раді, — каже начальник “СМЕД ОДР” Іван Юрченко. — “Лежачих поліцейських” вони відхилили. Тому найближчим часом їх там встановлювати не будуть.

Про необхідність встановлення “поліцейських” написав у Facebook блогер Віктор Перлов:

– по-перше, це перехід до головного входу в Центральний Міський Парк М. Вінниця і з’єднує його з основним транспортним вузлом по сусідству (зупинка "Універмаг");

– по-друге, автомобілі, які під'їжджають до перехрестя з другорядної дороги будуть гасити швидкість на лежачому поліцейському і наближатись до перехрестя повільніше, що сприятиме зниженню аварійності;

– по-третє, це шлях до другої школи, яким користуються багато учнів, тому облаштування "лежачого поліцейського" узгоджується з державним стандартом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Yuri Sakhno

    І знаєте скільки було ДТП "у цьому місці за аналогічний період часу минулого року"? Я вам можу без поліції сказати: 0! І в липні, і також в серпні 2016 року аварійність на площі Гагарина була 0. Хіба що якийсь п'яний будівельник колись там впав у яму.
  • Daily

    С первого дня я сказал ездить стало лучше.К примеру приеду в г .Хмельницкий в котором не был 20 лет то мне нужно перед знаком уступи дорогу остановиться выйти и спросить как ездили вчера.

    Olvol reply Daily

    Это уже на ответственности водителей. Водитель, не видящий знака, не увидит и пешехода, люка или камня. Тем более, что там висело для особо одаренных обьяснение словами.
  • Olvol

    По Хмельницкому шоссе именно от универмага до книжки ездит не очень много машин и в раз7 меньше пассажиропоток в общественном транспорте, чем с соборной на пирогова. Поэтому верно.

    Сергей Зосименко reply Olvol

    І де логіка!? Як меньшій кількості машин виїхати на  Соборну, якщо з Соборної на Пірогова йде постійний поток машин!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up