На місці ремонту мосту у Стрижавці, де у ДТП гинули люди... ремонту не має бути

На місці ремонту мосту у Стрижавці, де у ДТП гинули люди... ремонту не має бути
  • Знову про скандальний міст, який ремонтується у Стрижавці. Вчора, 2-го жовтня, комісія з поліцейських разом з громадськими активістами шукали порушення у організації руху на час ремонту;
  • І знайшли. Виявляється, місце, де у аваріях травмувалося з десяток людей, на паспорті об’єкту взагалі відсутнє — згідно документів, там має бути рівна дорога;
  • За це «копи» оштрафували відповідального по цій ділянці… на 680 гривень.

«Нарешті з'ясувалася жахлива правда про криваву ремонтну ділянку у Стрижавці, — пише представник коаліції ГО «НІКА» на своїй сторінці у Facebook Володимир Черкас. — Це коштувало багатьох життів для водіїв та пасажирів, які потрапляли в ДТП. Це коштувало багатьох нервів для активістів, щоб викрити злочин».

Мова йде про те, що у паспорті об'єкту, на місці ремонту першого мосту (якщо їхати зі сторони Стрижавки) звичайна, двосмугова дорога. А насправді там розрили канаву, у яку кілька разів в'їжджали водії. На другий міст (де сталася аварія з «Порше») документи є, але у них також є недоліки.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Porsche у Вінниці на Automoto.ua.

Читайте також: Троє постраждалих у аварії на мосту у Стрижавці. ДТП «на очах» копів та журналіста (ОНОВЛЕНО)

Відео дня
blockquote>

 

 

За час проведення ремонту там сталося сім аварій. Із них чотири з потерпілими, а дві з матеріальними збитками.

 

Кілька годин активісти сварилися з поліцейськими, щоб змусити одних зафіксувати порушення, а інших — усунути їх. Виявилося, що сварилися недарма.

 

Анатолій Самусь, старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Вінниці, у коментарі журналісту 20minut.ua розповів, що поліцейські не можуть припинити ремонт. Навіть якщо документи не в порядку. Зате можуть штрафувати відповідального за ділянку.

— Поліцейські виїхали на ремонтовану ділянку мосту у Стрижавці. У виконавця робіт взяли схему організації дорожнього руху. Перевіряли, чи відповідає реальне розміщення об’єктів наданій схемі, — говорить Самусь. — До речі, схему погоджували не ми, а Управління превентивної діяльності обласної поліції. Бо на початок проведення робіт уповноваженим на це органом були вони.

Анатолій розповів, що у схемі та реальній ситуації на ділянці є «розбіжності».

— На посадову особу від служби автомобільних доріг склали постанову за статтею 140 частиною 3 адміністративного кодексу. Дана схема неналежним чином була оформлена з самого початку. У ній є розбіжності з метричними параметрами вулиці. Тому зараз вона не відповідає місцю проведення робіт.

Поліцейські видали припис на усунення недоліків.

— Роботи припиняти ми не уповноважені. Це має робити Служба автомобільних доріг, видаючи відповідний ордер. Наскільки мені відомо, у них цей ордер є, бо це не перше порушення на цій ділянці, яке ми фіксуємо. Якщо я не помиляюся, сьогодні також поліцейські мають виїхати на місце та проконтролювати виконання наших вимог.

Довідка

«Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт». Частина третя, за якою виписали постанову на дорожників поліцейські, передбачає відповідальність для посадових осіб. Штраф — 680 гривень.

Ми звернулися за коментарем до Служби автомобільних доріг області. Чекаємо відповіді.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    пункт 8.2. ПДР Украины

    Дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою і можуть бути постійними, тимчасовими та із змінною інформацією.

    Тимчасові дорожні знаки розміщуються на переносних пристроях, дорожньому обладнанні або закріплюються на щиті з фоном жовтого кольору і мають перевагу перед постійними дорожніми знаками.
  • Порошок

    знаки поставили а розмітку тимчасову, так і не нанесли
  • Olvol

    Слово копы в русском языке ассоциируется с копчиком. Поэтому считаю данное заимствование неудачным

    Олексій reply Olvol

    Cooper (Мідь) => Cop (Мідні гудзики на формі)

    Стаття написана українською, трололо.

    Olvol reply Олексій

    Копчик - коп

    Куприк - Купер.

    І так, і так сходиться.
  • З.А.Глядач

    "комісія з поліцейських разом з громадськими активістами шукали порушення у організації руху"

    Свиня завжди болото знайде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up