Містом курсує вже 20 вагонів «Трам-2000». Сьогодні на колії стали два нові «швейцарці»

Містом курсує вже 20 вагонів «Трам-2000». Сьогодні на колії стали два нові «швейцарці»
  • Перші п'ять вагонів «Трам-2000» вийшли на маршрути Вінниці рік тому. Відтоді їхня кількість збільшилася в чотири рази. 

«Швидкі, м’які та економні», — описують нові трамваї у департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради. Там же уточнили, що вагони мають бортові номери 418 та 419 і наразі курсують містом у тестовому режимі. Вони працюють на маршрутах № 2, 3 та 5.

Нагадаємо, що перший Tram-2000 ми отримали 1 квітня 2023 року. Цю модель розробили спеціально під Цюрих. Вагони першої серії цієї моделі почали експлуатувати у 1970-х, друга серія з'явилася на тамтешніх лініях у 1980-х років. Наразі обидві серії «трамів» можна побачити у Вінниці. 

Швейцарці активно оновлюють свій трамвайний парк, випустивши на лінії вагони Tram-2000 3-ї серії, Bombardier Cobra та Flexity. Застарілі трамваї, але в гарному технічному стані, щоб не утилізовувати, передають нам у межах підписаного меморандуму між Вінницею та Цюрихом. 

Відео дня

Угода також передбачає надання Вінницькій транспортній компанії запчастин, матеріалів, обладнання, консультаційних послуг та допомоги у навчанні персоналу, аналогічно тому, як це відбувалося під час першої передачі цюрихських трамваїв у 2006-2011 роках. Нагадаємо, тоді ми отримали 116 вагонів, велику частину з яких досі можна побачити на маршрутах.

Зараз у Вінниці перебуває понад 30 швейцарських трамваїв Tram-2000. З них 18 активно працюють на лініях. 

Ці трамваї не мають низькопідлогової вставки. Їхня довжина складає 21,4 метра, ширина 2,2 метра, там 50 сидячих і 54 стоячих місць.

У салоні великі вікна, менше хромованих вставок та більше пластикових панелей помаранчевого кольору. Сидіння з м'якою оббивкою. Двері ширші, ніж у «Міражів» та «Карпфенів», які вже їздять по Вінниці.

Читайте також:

Цю будівлю в центрі Вінниці люблять кінематографи. Історія «Будинку князів Гедройц»

Прогулянка на теплоходах «Пирогов» і «Ляля Ратушна»: скільки зараз коштує квиток?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вікторія Соколовська

    Я щойно їхала.Де вони там нові?!Коло нових стояли.
  • Елена Залалян

    Чому зменшли кількість трамваїв за маршрутом 2?!! Як людям з обмеженими фізичними можливостями добиратися до лікарень які знаходяться по вулиці Хмельницьке шосе?!! Мабуть чиновники не знають як важко добиратися з пересадками і стрибати на милицях по сходах трамваїв!!!
  • Елена Залалян

    Потрібно більше низькополих трамваїв!!! Дуже багато людей з обмеженими фізичними можливостями і люди з дитячими візочками не можуть потрапити до вагону трамваю!!!
  • Людмила

    Як щодо низькополих трамваїв і не лише трамваїв? Кількість людей із фізичними проблемами зростає стрімко,  люди на кріслах колісних пересуваються,  на милицях, із тростинами - міська влада як дбає за їх комфорт? Для кого місто комфортне?

keyboard_arrow_up