Доводиться їхати з пересадками. Вінничани просять муніципальний маршрут Тяжилів - Старе місто

Доводиться їхати з пересадками. Вінничани просять муніципальний маршрут Тяжилів - Старе місто
  • Мешканці мікрорайону Тяжилів просять підтримати петицію про створення нового муніципального маршруту до Старого міста.

Мешканці мікрорайону Тяжилів звернулися в редакцію «20 хвилин» з проханням написати статтю про підтримку їх петиції. Йдеться про створення нового муніципльного маршруту Тяжилів — Старе місто. Саме зараз йде збір підписів.

— Питання актуальне, багатьом потрібно їхати в лікарню, педколедж та інше, — наголосили місцеві жителі.

Петицію створила мешканка мікрорайону, мама трьох дітей Ліза Чикалюк. Вона, як і більшість жителів Тяжилова, пропонує провести маршрут від вулиці Гонти.

Відео дня

Про що саме йдеться в петиції? Цитуємо:

«Мешканці міркорайону Тяжилів та Військового містечка не мають муніципального транспортного сполучення з мікрорайоном Старе місто. Наразі більше 40 000 мешканцям цих мікрорайонів доводиться долати маршрут Тяжилів — Військове містечко — Старе місто двома або трьома приватними маршрутками, які рухаються, як їм заманеться. Доїхати в годину пік майже неможливо.

Мешканці масиву «Дружній» (м-н Тяжилів), які були приєднані до м. Вінниця ще у 2006, так і не мають жодного муніципального маршруту, що позбавляє можливості вільно пересуватись містом жителів з особливими потребами, матусь із дитячими візочками, а також обмежує користування законними правами пільговиків різних категорій на безоплатний проїзд».

— Для масиву «Дружній» муніципальний транспорт вкрай необхідний, — говорить Ліза Чикалюк, авторка петиції. — Є лише маршрутка 3А, а муніципальний транспорт для нас надважливий. В нас на масиві мешкає багато пільговиків, пенсіонери, рідні загиблих військових, багатодітні родини. Взагалі нереально дістатися будь-куди. У маршрутці мамі з дитиною не поміститись. Тому ми створили петицію, з надією, що нас почують і підтримають. Є 260 голосів, а потрібно 360.

До кінця збору підписів лишилося два дні. Підтримати петицію можна ТУТ.

 

Читайте також:

В Тяжилові облаштували батут. Що ще тут зробили у рамках «Бюджету громадських ініціатив»?

В Тяжилові ведеться ямковий ремонт доріг. Чому це відбувається саме в години пік?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алла Скалацька

    Проголосували всією родиною, поширила петицію в 10 групах Вінниці, лише 7 адмінів одобрили.
  • Ольга Гора

    я за
  • Вадим Дмитриев

    Підтримую. Зі Старого міста в Тяжилів нормально не доїдеш.
  • Вадим Бігун

    Неможливо проголосувати

keyboard_arrow_up