Днями хлопчик переніс клінічну смерть. Який стан Іванка та Іванни після ДТП під Турбовом?

Днями хлопчик переніс клінічну смерть.  Який стан Іванка та Іванни після ДТП під Турбовом?
Архівне фото. До аварії, де загинули опікуни Іванка, хлопчика катували батьки
  • Тяжкий і вкрай тяжкий — так кажуть медики Дитячої обласної клінічної лікарні про стан братика та сестрички, травмованих в аварії.
  • У смертельній трощі опікуни дітей загинули. Наразі лікування малих оплачує родина винуватця аварії.

Сьогодні журналісти 20minut.ua подзвонили у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої лікарні. Ми запитали про стан дітей, братика і сестрички Івана та Іванки, які потрапили в реанімацію після ДТП біля Турбова.

— Завідувач відділенням може вам розповісти про стан дітей. Зараз він біля них, відповісти не зможе, — відповіла медсестра відділення. — Стан важкий, але малеча бореться за життя. 

Відео дня

Тяжкий і вкрай тяжкий, — так кажуть медики Дитячої обласної клінічної лікарні про стан дітей, травмованих в аварії у Вінницькій області. Восьмирічний Іванко з відкритою черепно-мозковою травмою знаходиться на апараті штучної вентиляції легень. Днями хлопчик переніс клінічну смерть, але лікарям вдалося запустити серце.

— Хлопчик усі ці дні перебуває на припаратах, які підтримують серцево-судинну систему, тобто на інотропних препаратах, — ділиться в інтерв'ю Тетяна Бондаренко, заступник керівника обласного департаменту охорони здоров'я. — Функція серця в нього періодично страждає. Тому стан оцінюється як вкрай важкий і нестабільний.

П'ятирічна сестричка Іванка з переломами і ушкодженими внутрішніми органами теж у реанімації. Дівчинка вже опритомніла і реагує на рухи, але критичний період ще не минув. 

— Вона має критичне ушкодження кількох органів, важку черепно-мозкову травму, — коментував раніше Анатолій Стародуб, завідувач відділення інтенсивної терапії Дитячої обласної лікарні. — Була пошкоджена селезінка — видалили, пошкодження кишківника, є переломи кісток тазу, переломи стегна, закрита травма органів грудної клітки.

Діти залишилися без опікунів, бо ті загинули в ДТП. Дідусь та бабуся доглядали за своїми внуками до аварії.

— Ми бачили, як вони дійсно турбуються про дітей, —  розповідає заступник директора Староприлуцької школи Ольга Косюк. — Хлопчик був завжди чисто одягнений, доглянута дитина. 

Тепер травмовані Іванко та Іванна фактично залишилися сиротами. Мати двох малолітніх дітей позбавили материнських прав. Коли Іванка віддали на догляд батькові Руслану Скоркіну, хлопчика невдовзі побачили побитим до невпізнаваності.

Кажуть, знущалася над Іванком мачуха. Тим не менше, горе-татусь теж добряче зловживав алкоголем і бив свою родину, тому і його позбавили прав.

Хто буде опікунами дітей після лікарні, наразі невідомо. Батько Руслан Скоркін знову претендує забрати дітей до себе.

Представники соціальних служб говорять, що дітям знайдуть нових опікунів. Медики поки не дають жодних прогнозів. Але попереджають: навіть коли стан дітей стабілізується, їх чекає довга реабілітація.

Наразі лікування дітей оплачує родина винуватця аварії, 44-річного підприємця, який п'яний сів за кермо позашляховика і вчинив подвійне ДТП. 

Ця смертельна аварія, нагадаємо, сталася 19 вересня близько 13-ї години в Липовецькому районі. За даними обласної поліції, вінничанин, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, виїхав на смугу зустрічного руху автомобілем Audi Q7 та вчинив ДТП з двома автомобілями. В аварії постраждали водій та пасажирка Opel. Двоє літніх людей, водій та пасажирка Volkswagen, загинули на місці.


За даними громадської організації «Дорожній контроль Вінниця», винуватцем смертельної автотрощі став вінничанин Сергій Грищук, 1976 року народження. Він бізнесмен, керівник вінницької парфумерно-виробничої компанії «Авалон».
 

Тиждень тому, 21 вересня, Вінницький міський суд задовольнив клопотання слідства та обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

 

Читайте також:

П'яний «парфумер», загиблі опікуни, діти в реанімації: деталі та імена смертельного ДТП біля Турбова

Смертельна ДТП біля Турбова: водієві загрожує до 10 років в'язниці, він перебуває в ізоляторі

«Хлопчик кричав та дівчинка в конвульсіях». Водій на Audi врізався у два авто — двоє загинули

Смертельна ДТП біля Турбова: в поліції розповіли нові шокуючі подробиці

Побиття 6-річного Вані: що кажуть мачуха з батьком та в якому стані хлопчик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (132)
  • Наталія Ягодинець

    +++++++++++++++
  • Альона Плейтух

    +++++++
  • Зоя Голованич

    +++++++
  • Vira Tichotova

    ++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up