П'яний «парфумер», загиблі опікуни, діти в реанімації: деталі та імена смертельного ДТП біля Турбова

П'яний «парфумер», загиблі опікуни, діти в реанімації: деталі та імена смертельного ДТП біля Турбова
Фото: Бізнесмен Сергій Грищук і скоєне ним смертельне ДТП
  • Минулої суботи, неподалік села Козинці Липовецького району, п'яний водій на Audi Q-7 виїхав на зустрічну, та протаранив Volkswagen Passat та Opel. 
  • У результаті зіткнення загинули водій легковика Volkswagen та його пасажирка.Четверо людей в лікарні, в тому числі двоє малолітніх дітей.
  • Ми дізналися більше про стан постраждалих 8-річного Іванка та 5-річну Іванну, які є онуками загиблих.
  • Також відомо ім'я винуватця смертельного ДТП, якому загрожує 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, смертельна аварія сталася минулої суботи,19 вересня близько 13-ї години в Липовецькому районі. За даними обласної поліції, 44-річний  вінничанин, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, виїхав на смугу зустрічного руху автомобілем Audi Q7 та вчинив ДТП з двома автомобілями.

В аварії постраждали водій та пасажирка Opel. Двоє двоє літніх людей, водій та пасажирка Volkswagen, загинули на місці. Ще двоє пасажирів цього авто, діти віком 5 та 8 років, зараз з травмами різного ступеню важкості знаходяться в реанімації Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

П'яний «парфумер»

 За даними групи «Дорожній контроль Вінниця», винуватцем події став вінничанин Сергій Грищук, 1976 року народження. Саме посилання на його сторінку у Фейсбук вказали у групі.

— За нашими даними, винуватець аварії Сергій Грищук — бізнесмен, керівник вінницької парфумерно-виробничої компанії «Авалон», має брата юриста, — розповідає керівник ГО «Дорожній контроль Вінниця» Володимир Затайдух. — За інформацією свідків, цей «парфумер» був настільки п'яний, що коли після аварії неушкодженим вийшов з власного авто, то ледь тримався на ногах.

Випадкові проїжджі діставали покалічених дітей з розтрощеного авто. 

«Чоловік за рулем і жінка ззаді на вигляд і колір шкіри як не живі...з досвіду. Але по факту, пульс не пробував!  Хлопчик малий, не рухався, кричав!  Дівчинку якийсь чолов'яга витягнув, поклав на узбіччя, вона була в конвульсіях ніби! (дуже тяжка). Я як побачив не стримав сліз!» — ділилися у сомережах свідки ДТП.

Іванко та Іванка

В аварії загинули мешканці Липовецького району: 61-річний  чоловік та 53-річна жінка. Вони були опікунами дітей, які знаходяться в реанімації. Про це повідомив Володимир Затайдух.

— 5-річна дівчинка Іванка знаходиться у важкому стані. В 8-річного Івана стан покращується,— розповідає Володимир.— Волонтери і всі небайдужі збирають кошти і купують ліки для дітей. До збору долучилися й аферисти, тому прошу бути обачними з допомогою.

Діти, травмовані у цій аварії, у критично тяжному стані, — зазначили медики ВОДКЛ.  Восьмирічний Іванко та його п'ятирічна сестра Іванка — у реанімації. Дівчинка зараз на межі життя та смерті.

— Вона має критичне ушкодження кількох органів, важку черепно-мозкову травму, —зауважив Анатолій Стародуб, завідувач відділення інтенсивної терапії Дитячої обласної лікарні. — Була пошкоджена селезінка — видалили, пошкодження кишківника, є переломи кісток тазу, переломи стегна, закрита травма органів грудної клітки, дитина зараз на штучній вентиляції легень. Погіршився стан і хлопчика. Він теж у комі з відкритою черепно-мозковою травмою.

 Земляки розповідають про родину постраждалих, загинувших в аварії.

— Люди мешкали в Прилуках, були дідусем та бабусею постраждалих діток, — говорить жителька Липовця. — Іван та Іванка жили з дідусем і бабусею, які були опікунами своїх внуків. Мама малечі знаходиться в в'язниці, тато п'є. Залишилась тьотя, точно не знаю яка і старенька лежача бабуся, яку доглядали загиблі.

Крім цих вражаючих подробиць непростого життя дітей, є ще дещо. 

Постраждалий Іванко вже не вперше являється героєм кримінальної хроніки. Півтора року тому про хлопчика жорстоко побили мачуха Людмила Симон і батько Руслан Скоркін. Рідна мати Іванка перебуває у в'язниці. Тоді ця жахлива історія викликала резонанс в усіх ЗМІ країни.

Нагадаємо, в січні 2019 року на Вінниччині, люди в електричці звернули увагу на чоловіка з жінкою, які везли з собою побиту дитину: обличчя хлопчика було вкрите синцями і кривавими гематомами. Контролер електропоїзда одразу ж зателефонувала в поліцію і швидку. Тоді батько Руслан Скоркін розповідав, що сина Івана побила мачуха. Співмешканка Людмила Симон говорила, що малий сам впав зі стільця. Лікарі переконані — батько, який зловживав алкоголем, бив і дитину і жінку.

Після катувань рідних, хлопчик потрапив в лікарню з чисельними гематомами, черепно-мозковою травмою та струсом мозку. Коли дитина одужала, дідусь і бабуся, які до цього забрали на виховання від горе-батьків маленьку внучку Іванку, прихистили і Ваню. 

Зараз 8-й хлопчик знову бореться за своє життя в лікарні, тепер вже разом із 5-річною сестричкою. Неймовірна доля: діти знову  постраждали від п'яного неадеквата. Але цього разу про хепіенд говорити зарано: малеча у важкому стані, і їх з лікарні не заберуть бабуся з дідусем. Бо загинули в ДТП минулої суботи. Діти фактично залишилися сиротами, оскільки батька позбавили прав. 

Під вартою

За інформацією слідчого управління поліції,  на підставі зібраних матеріалів зловмиснику Сергію Грищуку оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть кількох осіб).

 21 вересня Вінницький міський суд задовольнив клопотання слідства та обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Читайте також:

Смертельна ДТП біля Турбова: водієві загрожує до 10 років в'язниці, він перебуває в ізоляторі

«Хлопчик кричав та дівчинка в конвульсіях». Водій на Audi врізався у два авто — двоє загинули

Смертельна ДТП біля Турбова: в поліції розповіли нові шокуючі подробиці

Побиття 6-річного Вані: що кажуть мачуха з батьком та в якому стані хлопчик
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Larisa Nikolaevna

    Скотина тупорила , двох людей вбило бидло , і двох діточок сиріт зкалічило. Дітки на межі життя я смерті. Довічно посадити скотину
  • Павел Планета

    На бутылку утырка
  • Tatiana Datsko

    Цій скотині довічне треба дати
  • Daily

    два месяца ща поваляется  в сизо и к новому году выйдет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up