Частково відновили рух на перетині вулиць Зодчих та Пирогова

Частково відновили рух на перетині вулиць Зодчих та Пирогова
  • Обмеження руху діяли через реконструкцію перехрестя. Транспорт уже від сьогодні там почне курсувати, але не весь.

Перехрестя Зодчих-Пирогова закривали на капітальний ремонт. Для виконання масштабних робіт перекривали в’їзд та виїзд з цього перехрестя на вулицю Зодчих.

Перекриття мало тривати по 23 червня, але міський голова повідомив — відновлюють рух на перехресті з 14 червня.

Відео дня

Однак рух відновили не для всіх. Спочатку пустять автомобілі. Згодом — громадський транспорт.

— Вдячний ремонтним бригадам, які змогли швидше закінчити роботи та відкрити перехрестя для проїзду транспорту, — відзначив Моргунов. — Найближчим часом запустимо на маршрути по вулиці Пирогова й трамваї. Коли саме — повідомимо згодом. 

Про ремонт

Капремонт розпочали ще наприкінці квітня. Зокрема, там прокладуть нові трамвайні колії за технологією «оксамитовий шлях» (так, як на Замостянській - авт.), для чого якраз і треба перекриття заїзду-виїзду на Зодчих.

З тендеру на «Прозорро» ми дізналися вартість робіт: кошторисна вартість капремонту перехрестя Зодчих — Пирогова склала 19 мільйонів 412 тисяч гривень. Єдина фірма, яка подалась на закупівлю, погодилася виконати роботи за 19 мільйонів 73 тисячі гривень. Тому угоду з такою ціною підписали з генпідрядником робіт — товариством «Вінниця Благоустрій» (скорочено ТОВ «ВінБлаг»).

Раніше, нагадаємо, розповідали про те, як та для чого хочуть змінити організацію дорожнього руху на перехресті Зодчих – Пирогова.

Зараз на цьому перехресті в години пік утворюються затори. Щоб це усунути, в «Агенції просторового розвитку» пропонували такі заходи:

1. Створення додаткових смуг руху — по вулиці Зодчих та по вулиці Пирогова (в обох напрямках). Вони тут з’являються шляхом звуження (нанесення нової розмітки - авт.) наявних смуг до чинних ДБН.

Для цього також зріжуть незначну ділянку (16 кв.м) на куті Зодчих-Пирогова. Там наразі є кишені для паркування. Після оптимізації цих паркувальних місць не буде. Так треба зробити, щоб створити ще одну смугу руху з вулиці Пирогова на Зодчих.

2. Була пропозиція встановити «острівці безпеки», оскільки зростає ширина перехрестя і відтак, треба більше часу для переходу дороги пішоходами.

Однак, робочим проєктом цю ідею змінили:

— По конфігурації перехрестя не вдається розмістити «острівець» на Пирогова. Його там не буде, — розказав журналісту директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук. — У проєкті лишили «острівець безпеки» на вулиці Зодчих.

Більш того, цей «острівець» буде не бетонною конструкцією, а намальований фарбою, про що журналісту розповіли в департаменті комунального господарства і благоустрою міськради.

3. Аналогічно до площі Гагаріна (після дерусифікації, це Калічанська площа - авт.) у кожного потоку — транспортного і пішохідного — буде свій світлофор та фаза для руху. Після монтажу роботу світлофорів вдосконалюватимуть, щоб встановити ту циклограму, яка діятиме на постійній основі.

Ми питали, а чому на цьому перехресті не хочуть робити кільцеву розв’язку, як, наприклад, на Коріатовичів-Оводова?

— Перехрестя Зодчих — Пирогова невелике для розміщення повноцінного кола; є рух трамваїв; інтенсивні транспортні потоки; велика кількість пішоходів. При такій інтенсивності транспортних потоків та пішоходів, що там є зараз, саморегульована кільцева розв'язка просто не діятиме, — відповідав журналісту директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

 

Читайте також:

Водій загинув, четверо дітей-пасажирів у лікарні. У Тиврівській громаді перекинулося авто

На Кореї зіткнулися автомобіль та мотоцикл

На Гайсинщині в ДТП загинула молода водійка. Її пасажир — в лікарні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    Шкода до острівців не зробили, отже Пирогова знову після 23:00 буде мотоциклетно-бмвешною гоночною трасою....
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up