Мітинг пенсіонерів біля ОДА: рух на Соборній відкрито (ОНОВЛЕНО)

Мітинг пенсіонерів біля ОДА: рух на Соборній відкрито (ОНОВЛЕНО)
  • Сьогодні, 7 лютого, близько 11:00, був мітинг відставних військових та міліціянтів пенсіонерів біля вінницької ОДА
  • Кілька десятків пікетувальників ходили по пішохідному переходу, чим блокували рух транспорту в центрі міста.
  • Наразі мітинг вже закінчився. Домовилися, що продовження буде 23 лютого о 10:00.

Акція протесту почалася приблизно об 11-ій. Мітингарі, серед яких переважна більшість — пенсіонери МВС та відставні військові — хотіли зустрітися з обласними чиновниками, аби висунути свої вимоги. А саме: звернутися до Кабміну та збільшити пенсії. Виявилося, що чиновників на місці не було і до людей ніхто не вийшов. І як результат — мітингувальники перекрили Соборну на півтори години.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Поряд з будівлею стояв активіст, який тримав опудало із наклеєною фотографією міністра соцполітики Андрія Реви. Його колега тримав плакат із написом про прем’єра-міністра Гройсмана. А над самим мітингом майоріли державний прапор і стяг партії пенсіонерів «Голос Народу», яка й стала організатором акції протесту.

Відео дня

На переході від будівлі ОДА і до бібліотеки Тімірязєва крокували люди. А тим часом, громадський транспорт стояв у заторах, а приватні авто розвертали поліцейські. Єдину машину, яку пропустили мітингарі, було було авто меддопомоги.

— Слухай, а може об’їзну ще перекриємо?

— Ага, тоді до нас точно вийдуть чиновники. Фури стануть, уся Вінниця буде протестувати, — спілкувалися між собою двоє активістів, які ходили на «зебрі».

У приміщенні ОДА запросили перемовників від активістів. Вони мали домовлятися із чиновниками. А тим часом в холі облради розпитали людей, щоб з’ясували, чого ж вимагають люди такою акцією протесту?

— Люди стоять, щоб їм підвищили матеріальне забезпечення — зарплати та пенсії.

Питаємо, а чому саме у Вінниці це вимагають? Рішення ж приймають в столиці.

— І що, нам тепер всім їхати в Київ? Наші органи влади нічого не приймають? Усе вирішує народ України. А якщо він «спить», то питання не вирішується. Треба вирішувати питання на місцях, а в Києві вже доводиться до відома. — розказала представниця партії «Голос народу» Лідія Нікончук.

 

О 12-й акція все ще тривала. Із мікрофоном виступив вінницький адвокат Валерій Палій, який закликав людей продовжувати протест.

Натовп ходить по пішохідному переходу, а колонна з трамваїв поступово збільшується. Тролейбуси регулювальники відправляють на маршрут через Київський міст. А приватні авто розвертали назад, або пропускають через вулиці Театральна та Артинова.

Чолов’яга, який ніс дві важких сумки, був незадоволений, що громадський транспорт не їздить. Він спробував щось сказати активістам. Але його одразу прогнали під вигуки «тітушня». І навіть мало не побили! Конфлікт між людьми одразу заспокоїли полісмени, які розвели людей в різні боки.

Поговорили з чоловіками, які є відставними військовими.

— Із 1 січня 2018 року пенсії військовим не підвищили. А по-друге, у Кабміні вирішили змінити порядок перерахунку пенсій взагалі: пенсії будуть прив’язувати до рівня середньої зарплати в Україні, а не до грошового забезпечення військового. Зарплата військового набагато вища за середню, і так зроблять тільки гірше військовим пенсіонерам. Ви не уявляєте наскільки зараз багато звільняється військових аби отримати нормальну пенсію. Такі акції, як у Вінниці, тривають і будуть тривати по всім областям. Влада має залишити в спокою закон про військових пенсіонерів та затвердити постанови про збільшення пенсій, як воно мало бути з 1 січня, — розказав екс-військовий, юрист, що представився Олегом.

Приблизно о 12:30 до активістів вийшов вінницький бізнесмен та активіст Віктор Маліновський, який сказав, що акція припиняється і запитав, коли ще люди зберуться.

— На 10-те?

— Давайте на 23-е! На свято військових! — вигукували люди з натовпу

— Добре, тоді на 23 лютого, о 10-й ранку збираємося знову мітингувати!

А поки активісти співали гімн України, транспорт знову почав рухатися через центр Вінниці.

Нагадаємо, що 17 січня вже була схожа акція протесту. Тоді під ОДА вимагали більших пенсій для військових і обіцяли багатотисячну акцію протесту

 

Також у telegram-спільноті "ДТП - ЗАТОРИ Вінниці" користувачі виклали відео, у якому розповідають, що на Соборній сталася аварія з легковиком та тролейбусом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    Ну хз кто там был и какая у него пенсия. Но знаю пенсов, особенно тех кто уходили в период 1990 - 1995 годов. Там реально есть пенсии по 1500 гривень.
  • Александр Гром

    Яке нахєр свято 23 лютого???

    Валерка reply Александр Гром

    І таким "людям" ще доплачувати щьось потрібно...

    DinDin reply Александр Гром

    А я звернула увагу у статті, що така поведінка державних управлінців є дзвіночком для діючих службовців МО та МВС...навіть не вийти до людей...так через 10 років прийде під ОДА сьогоднішній військовий і на нього ніхто не зверне увагу......що може зробити цим заплившим службовцям пенсіонер
  • Валерка

    Вояки у 38-40 років виходять на пенсію, усе життя бухають, територіальну цілісність країни не зберегли, паралельно ходять на роботу, все, що можна було вкрасти з В/Ч успішно розграбовано, вихідне пособіє (допомога при виході на пенсію) отримують у повному обсязі, пільги на комуналку, безкоштовний проїзд у міському транспорті, ЩО ШЕ ПОТРІБНО?

    Звичайні громадяни виходять на пенсію у 60 років і вже не можуть фізично підробляти, а пенсія 1373 грн., де справедливість?
  • ваняк

    Мудак который припарковался в повороте, в результате которого была серьезная пробка со стороны моста заплатит ОЧЕНЬ МНОГО денег за простой транспорта ТТУ. Второй раз подумает дважды перед тем как парковать свое драное ведро где попало..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up