Під ОДА вимагали більших пенсій для військових і обіцяли багатотисячну акцію протесту

Під ОДА вимагали більших пенсій для військових і обіцяли багатотисячну акцію протесту
  • Насправді, вимог у мітингувальників було 9. Але колишні професійні військові, які й склали більшість під стінами облради, вимагали одного - підвищення пенсійних виплат
  • Для виголошення протесту люди планували перекрити Соборну. Але організатори переконали цього не робити. Поки що
  • Зустріч протестувальників  завершилась тим, що список із пропозиціями ініціативна група занесла до облради, а організатори пообіцяли влаштувати у лютому ще масштабніший мітинг

Мітинг під назвою "Ветеранам та пенсіонерам - гідне життя" розпочався близько 10.00 години ранку. За словами мітингувальників, які стояли внизу, біля сходів обласної держадміністрації, зустріч зібрали, аби звернути увагу влади на низькі пенсії військових. Організатори ж, які розмістилися на сходах - Віктор Малиновський, голова вінницького осередку "Партії пенсіонерів України" та член цієї ж партії Олексій Алексієнко - у своїх промовах порушували проблему низьких пенсійних виплат взагалі, низького рівня життя вінничан та критикували діючу владу. 

Колишній військовий Володимир уважно слухає промову вінницького голови "Партії пенсіонерів". Сам Володимир прийшов на мітинг, бо розмір власної пенсії чоловіка не влаштовує.

— Я працював кадровим військовим у Міністерстві оборони 25 років, із них - 6 років пропрацював майором і начальником штабу. Також служив у Афганістані. А зараз разом із усіма доплатами отримую пенсію розміром 2,5 тисячі гривень. Із них близько 100 гривень - “афганські”, - розповідає він журналісту. Тоді як багато цивільних отримують пенсії по 6-8 тисяч і вище

Відео дня
blockquote>

Із вмісту інформаційного листка, який тут же роздавали помічники спікерів, стає ясно, що насправді коло питань до розгляду набагато ширше, а проблема, яка цікавить пана Володимира, позначена у списку номером “4” і звучить так:

“Скасувати постанову Кабінету міністрів від 27.12.2017 № 1052 “Про внесення зміни до п. 10 постанови Кабінету Міністрів від 30.08.2017 року № 704 та із 01.01.2018 здійснити перерахунок раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби згідно Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби”.

Це при тому, що перерахунок пенсій військовим і так розпочнеться із початку січня. Про це детальніше читайте за посиланням https://goo.gl/Sg8Ut4.

Нижче — перелік вимог протестувальників. Жоден із його пунктів на рівні облдержадміністрації не вирішується

Тим часом із імпровізованої трибуни лунає голос Ігора Петрука, теж одного із військових пенсіонерів.

— Я старший офіцер запасу. Маючи тридцять років вислуги, вийшовши на пенсію, став жебраком. Тому що наша влада нас грабує і буде грабувати! Хай кожен розповість своїм товаришам, що якщо будемо сидіти і мовчати, толку не буде! Демонстрація наша пройде безслідно, якщо ми… Я пропоную хоча б на півгодини перекрити цю трасу, походити туди-сюди і показати, що ми є і що ми - сила! - каже Ігор Петрук.

Тут один із спікерів мітингу Олексій Алексієнко перехоплює у Петрука мікрофон.

— Шановні, я пропоную вам обрати ініціативну групу, і нехай кожен подасть звернення. Хочете перекрити щось? Перекривайте три виходи із ОДА! От їм і будемо дошкуляти! А те, що ми із вами заважатимемо мешканцям міста, вибачте, нічого не дасть. Ми протестуємо, а рахунки за перекриття вулиці будуть виставляти Малиновському.

— Оце, що ви хочете, нічого не дасть! - каже, у свою чергу у мікрофон Алексієнку жінка похилого віку. — Ми своїми діями показуємо: владо, схаменися! Та нічого вони не зрозуміють!

—  Так, Валя, дай-дай мені мікрофон, - це підійшов головний організатор зустрічі Віктор Малиновський. Він же і продовжує:

— Є пропозиція занести звернення зараз до голови облради, і попросити його передати наше звернення до Веховної ради. Вони пішли?(питаєв Алексієнка про ініціативну групу - авт.) Тоді доганяю їх, - і заходить до приміщення облради.

Тим часом, Олесій Алексієнко зауважує, що усім працівникам, які отримують зарплату, мають автоматично перераховувати пенсії і всі прибутки.

— Для цього не потрібен ані Гройсман, ані Рева - це обов’язки міністерства соціального захисту. Наші з вами чинуші їх виконувати не хочуть. Якщо не здатні виконувати, треба їх викинути геть, - продовжує пан Алексієнко.

А у натовпі тим часом все більше незадоволених військових пенсіонерів, адже їх цікавить цілком конкретна проблема - низькі пенсії силовиків у відставці.

“Законні  методи не діють! Будемо діяти незаконно!”, - кричить хтось із натовпу. На ці вигуки модератор Алексієнко відповідає:

— Я категорично проти перекриття будь-яких доріг. Так ви владі нічого не доведете. Ви тільки порушуєте громадський порядок. Люди, які їдуть у громадському транспорті, будуть вам “дуже вдячні”, - каже Алексієнко. 

Під кінець акції(а це вже близько 12 години дня - авт.) до громади з облради виходить Віктор Малиновський, аби розповісти про результати перемовин. Каже, відповіді на вимоги треба чекати 5 днів - стардартний термін розгляду звернення від громадян.

— Шановна громадо! Я казав про об'єднання і ще готовий сказати. Усі, хто готовий до об'єднання, зараз підходите до Олексія Алексієнка, і на наступні наші акції - а я впевнений, що це буде десь наступного місяця. Ми плануємо зібрати потужну акцію у 5-10 тисяч людей. Записуйтесь і ми завчасно вас повідомимо телефоном про те, які цілі, які завдання ми будемо ставити перед собою. От тоді одразу будемо перекривати дорогу і будемо робити все можливе, щоб відстояти своє право на гідне життя, - сказав він.

Після цих слів мітингуючі полишають ідею перекрити дорогу і розходяться буквально за 5 хвилин.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Иванов Иван

    модеротор ты колы начнеш удаляты цего бандерчука ябцьо якый розпалюе мижнародну ненависть .и як там з видпочынком порошенка на Мальти там какието  копейки потратыл
  • Олексій

    Хороші вимоги, але суть одна, пенсійний фонд, то державний лохотрон. Там немає попросту тих грошей, що з тебе вираховувати, їх поїла як не інфляція, так розвал країни, у якій ти працював. Підняти пенсії — це здерти більше з теперішніх працюючих.

    PS. Багато кадрових військових є понаєхавшими та розквартированими, сучасне місцеве населення їм нічого не винне.
  • Olvol

    Науковцям, інженерам та залізничникам треба підняти зарплати і пенсії. А також працівникам тих спеціальностей, які виробляють найбільшу долю експорту. Це моя думка

    Иванов Иван reply Olvol

    кастрюлька тобы кико рокив?

    Olvol reply Иванов Иван

    На основании чего такое мнение.

    Иванов Иван reply Olvol

    а всим остальным працивныкам яки видробылы положеный срок пидийматы не потрибно?

    Olvol reply Иванов Иван

    Если стоит вопрос, что на всех не хватант, то сначала єтим, чтоб не дать до конца рухнуть остаткам єтой страны.

    Олексій reply Olvol

    Правильна думка.
  • З.А.Глядач

    "Я працював кадровим військовим у Міністерстві оборони 25 років, із них - 6 років пропрацював майором і начальником штабу"

    Цьому "кадровому військовому",напевне,невідомо,що в армії служать,а не "працюють". У всякому разі,ті,хто носить погони...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up