Торік у місті облаштували 11 кілометрів велодоріжок та велосмуг

Торік у місті облаштували 11 кілометрів велодоріжок та велосмуг
  • Нині загальна протяжність велошляхів різного типу становить 70 кілометрів.

У 2019 році у місті будували 11 кілометрів нових велодоріжок, встановили 10 вело-СТО та 10 мап велосипедних маршрутів. 

—  Завдяки мапам кожен вінничанин чи турист може зорієнтуватись у наявних веломаршрутах та сформувати свій. Також на мапі вказані заплановані на найближчий час велодоріжки та смуги, існуючі станції прокату велосипедів Nextbike та велостанції технічного самообслуговування, — каже керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін.

Облаштовані вело-СТО мають усі необхідні інструменти, які допомогають вінничанам відремонтувати свій транспорт.

Відео дня

До речі, у місті уже два роки велопрокат Nextbike. Велосипеди там орендували 27 тисяч разів. Зараз Nextbike на зимівлі і не працює. 
 

Читайте також:

У Вінниці облаштовують десять ВелоСТО. Одна станція уже працює

Коти та собаки на «залізних конях»: презентували велокалендар на 2020 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ols Kat

    Типова картина - двi мамочки з колясками на велодорiжцi йдуть поряд та розмовляють. Спостерiгаю регулярно. Шо в людей в головi - не розумiю

    Андрей Андреевич reply Ols Kat

    Если для вас это был секрет, то скажу я. Винничане не самые умные жители.
  • Ярослав

    І 10к із них не придатні користування по прямому призначеню: пішоходи-ідіоти що ходять по них, ширина не дозволяє спокійно їхати, чи виконати обгін повільного колеги, небезпечне розташування відносно інших об'єктів інфарструктури (наприклад парковочні місця що накладаються на доріжку), двусторонні взагалі схоже робились для габаритів 5 річних дітей (при тому що вони взагалі не мають права там знаходитись за жодних обставин).
    Зате в найпотрбніших місцях немає взагалі нічого.
    Словом, немає чим хвалитись.
    А ще незабуваємо, що елктро"велосипеди", велосипедами не являються за визначенням, підпадають під категорію двуколісних механічних транспортних засобів, і мають підкорятись відповідним ПДР, а також водії таких мають мати відповідну категорію водійського посвідчення (А чи А1 в залежності від потужності). Цих "героїв націїї" взагалі хочеться закопати на місці коли бачиш що таке преться по велодоріжці.

    Artem Bondarenko reply Ярослав

    Категория А только если мотор больше 3кВт, до - это ни мото, ни вело.

    Ярослав reply Artem Bondarenko

    Не має значення як воно називається до 3кВт, керування ним вимагає мате посвідчення категорії А1 (не впевнений чи наявність категорії А покриває А1, здається ні). Транспортний засіб може не підлягати реєстрації, а посвідчення має мати. Це дві різних норми що хастосовуються незалежно.

    Artem Bondarenko reply Ярослав

    Определение механического транспортного средства определяет его как мощнее 3кВт, до 3кВт это не мех. ТС, и вообще это ничто, у него ни прав, ни обязаностей.

    Ярослав reply Artem Bondarenko

    ПДР 1.10 Терміни
    механічний транспортний засіб — транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна. Крапка.
    Де у визначенні стоїть "потужніше 3кВт"? Все що стоїть після крапки у тому місці (так там є і про 3кВт) до визначення терміну відношення не має, те що у тому місці дописано якесь сміття якого там немає бути, це якось не дивно що у нас такі закони. Ми так можемо сперечатись до кінця, і в данному випадку крапку може поставити лише офіційне тлумачення конституційним судом. Якщо маєте посилання,буду радий почитати.

    Artem Bondarenko reply Ярослав

    Ну дальше есть уточнение:

    Механическое транспортное средство — транспортное средство, приводимое в движение с помощью двигателя. Этот термин распространяется на тракторы, самоходные машины и механизмы (кроме транспортных средств, рабочий объем двигателя которых не превышает 50 см3), а также троллейбусы и транспортные средства с электродвигателем мощностью свыше 3 кВт.

    Но что ПДД в этом запутаны - это факт, я и не спорю, сам хотел бы понимать - кто я, и какие у меня права/обязаности когда еду на е-самокате :)

    Artem Bondarenko reply Artem Bondarenko

    Точно так же электроскутеры, электросамокаты, моноколеса
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up