Рух громадського транспорту Вінниці в реальному часі. Перевірили новий додаток для містян

Рух громадського транспорту Вінниці в реальному часі. Перевірили новий додаток для містян
  • На Фейсбук-сторінці «Муніципальна картка вінничанина» повідомили, що відсьогодні, 22 жовтня, доступним для завантаження став додаток «Vinnytsia Transport».
  • За його допомогою можна стежити за рухом усього громадського транспорту міста в реальному часі. Ми встановили застосунок і подивилися, як він працює.

Завантаження застосунку безкоштовне. Однак зробити це наразі можуть лише користувачі телефонів з операційною системою Android. Для власників айфонів, обіцяють розробники, послуга стане доступною згодом.

Застосунок не потребує реєстрації, лише просить доступ до геоданих вашого смартфону. Після цього перед вами відкривається мапа Вінниці з позначками усіх зупинок громадського транспорту, яких у місті понад 300. Стають доступними три інтерактивних вікна. 

Ви одразу у першому з них. Тут, як ми вже написали, мапа з місцями зупинки. На позначку будь-якої зупинки ви можете натиснути. Тоді перед вами з'явиться її назва і транспорт, який там курсує. Наприклад: площа Василя Стуса. Трамваї: 2, 4, 5.

Відео дня

Натиснувши на неї ще раз ви зможете побачити найближчий час прибуття трамваїв на зупинку та їх напрямок руху. До прикладу, нас цікавить №4 до залізничного вокзалу — натискаємо на кнопку з цим напрямком. Бачимо, що вагон №321 прибуде на зупинку за дев'ять хвилин. Він знаходиться за 1,7 кілометра від нас. Наступний будемо чекати 15 хвилин — відстань 3,0 кілометра. Час прибуття може змінюватися в режимі онлайн, в залежності від обставин. Наприклад, через несправності світлофора.

Крім того, у першому вікні є кнопка «Показати моє місцеперебування на мапі». Вона у правому верхньому куті. 

Друге вікно — це повний перелік зупинок. Тут можна обрати «улюблені», себто ті, які ви найбільш часто використовуєте. Надалі це дозволить вам швидше переглядати графіки руху транспорту.

Третє вікно включає функції двох попередніх, з однією лише відмінністю, що тут можна прокладати маршрути. Обираєте, до прикладу, тролейбус №4 «Вишенька — Лугова». Застосунок одразу прокладає маршрут на мапі з усіма зупинками, а також усіма тролейбусами, що зараз на цьому маршруті. Показується їх точне місцеперебування. Те саме з автобусами, трамваями та маршрутками. 

Необхідні зупинки у застосунку «Транспорт Вінниці» можна знаходити й через кнопку пошуку. Вона у правому верхньому куті. Назви зупинок можна вводити українською, англійською та російською.

Завантажити застосунок можна за цим посиланням

Якщо помічаєте невідповідність у розкладі чи інші неточності — можете звернутися  на окрему ліню для коригування графіків руху: (063)482-56-94. При цьому просять називати реєстраційний номер маршруток, чи бортові номери автобусів, тролейбусів та трамваїв, невідповідність з якими була помічена у застосунку.

Читайте також:

Ми перевірили: як отримати COVID-сертифікат через застосунок «Дія»

У Вінниці запрацювали чотири камери автофіксації порушень. Карта розташування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Круто, але юзабіліті бажано доопрацювати:
    1. Потрібно зробити можливість показати лише потрібні зупинки, а не весь мурашник
    2. Можливість обрати лише певні марштури і показувати хивилини на карті прямо — 12а-5хв, 12б-45хв
    3. Змінити  іконку. Вона жахлива.

keyboard_arrow_up