Площа Каліча та вулиця Шухевича: пройдіть тест на знання майбутніх топонімів Вінниці

Площа Каліча та вулиця Шухевича: пройдіть тест на знання майбутніх топонімів Вінниці
  • У нашому місті триває деколонізація топонімів. Нині вже колишня Ватутіна названа на честь Левка Лук’яненка, Маяковського тепер Синьоводська, а Московська перейменована на Маріупольську. 
  • На черзі перейменування ще 183 об’єктів. Пройдіть тест та перевірте, що ви знаєте про їх майбутні назви.

Деколонізація топонімів — головне завдання процесу, що стартував у Вінниці з початком великої війни. Він спрямований на збереження нашої історії, культури, національної ідентичності. Наразі вже перейменовано 10 топонімів (19 об’єктів) міста, на черзі — ще 78 найменувань, а це 183 об’єкти (вулиці, провулки, бульвари, тупики, площі). Громадське обговорення триватиме до 25 серпня, — про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Ми переглянули перелік топонімів, що їх пропонують замінити й вирішили зробити на їх основі тест. Пройдіть його та дізнайтеся, наскільки добре ви орієнтуєтеся в назвах майбутніх вулиць, провулків та площ Вінниці. 

З повним переліком майбутніх топонімів можна ознайомитися ТУТ.

Відео дня
cript>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://experience.ex.co/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','exco-sdk'));
 

Додамо, що усі пропозиції та зауваження про перейменування вулиць приймаються у письмовій формі департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: вулиця Соборна, 59, телефон: 59-51-55, або за допомогою електронної пошти, e-mail: [email protected] до 25 серпня 2022 року.

У повідомленнях необхідно вказати прізвища, імена, по батькові та адреси учасників громадського обговорення. Консультації з питання, що винесено на громадське обговорення, можна отримати у департаменті правової політики та якості міської ради.

Читайте також:

Вінниця в минулому: зворушливі фото міста у 50-х роках

Вінниця 60 років тому. Опублікували фото з минулого нашого міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Читач

    Попшикались дешевим деколоном з переходу і вже деколонізація.

    Влада селюків-запроданців перейменовує вулиці й площі Гагаріна, Менделєєва. Скоро скажуть, що Земля плоска
  • Liubov Plakhotnyuk

    Це не головне на даний час,змінити назви можна після перемоги ,от тоді ужє буде видно які назви давати а на даний момент це лише збільшення бюрократичних проблем! Краще би бомбосховища привели у відповідний лад а то виють серени а людям нікуди ховатись 😭😭😭
  • Olga Zel

    Щоб ви ще робили?Вже бомбосховища побудували , залишається тільки таблички міняти

    Борис Ерёмин reply Olga Zel

    Olga Zel вони,мабуть, вважають, що ворожі ракети по табличках наводяться, таким чином намагаються дезорієнтувати ворога😡

    Юлія Сорока reply Olga Zel

    Olga Zel та 100%
  • Галина Митрова

    А больше проблем в городе и стране нет?

keyboard_arrow_up