Як заощадити на авто страхуванні у 2023 році (Новини компаній)

Як заощадити на авто страхуванні у 2023 році (Новини компаній)

Поліс ОСАЦПВ — обов'язкове страхування для українських водіїв. Його дія суворо регламентується законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів". Їзда без автоцивілки карається штрафом — від 425 грн до 850 грн.

Ціна страховки складається з базового тарифу (180 грн) та низки коефіцієнтів, тому остаточний прайс формується персонально. Попри це, заощадити на ОСАЦПВ можна. При грамотному виборі поліса загальна вигідна досягає 40%. Як це зробити, розповідаємо нижче.

№1 — Відмовтесь від паперового бланка

Цифровий варіант поліса дешевше на 10%, ніж паперовий, оскільки в процесі страхування не бере участь страховий агент, який заповнює анкету та друкує бланк.

В січні — червні 2023 частка електронних полісів у загальній кількості договорів склала 66,3%, у загальній сумі премій – 72,9 %. Це найвищі показники з моменту запровадження електронного поліса в Україні. Популярність е-договору, окрім ціни, пов'язана ще зі зручністю його оформлення та використання.

№2 — Слідкуйте за терміном дії страховки

 Не допускайте простроченого терміну дії ОСАЦПВ ні на один день. Якщо ваш поліс не буде актуальним, страхова компанія не покриє збитків у разі ДТП з вашої вини. Ви повинні будете самотньо оплатити ремонт та лікування постраждалих.

Ви маєте право купити автоцивілку заздалегідь, вказавши початок набрання чинності договору. Якщо у вас є промокод на знижку, ви можете вже оформити новий. Продаж відкритий за 3 місяці наперед.

№3 — Не переплачуйте за додаткові опції

Страхові компанії розробляють більш дорогі пропозиції, щоб посилити захист страховика та зробити врегулювання події комфортнішим. Однак, якщо ви оформляєте поліс для галочки (наприклад, 90% часу машина стоїть в гаражі), підійде бюджетна страховка.

№4 — Не бійтеся франшизи

Франшиза — це частина коштів, яка не покривається СК. Цю суму оплачує водій зі своєї кишені. Вважається, що якість страховки з франшизи слабша, проте іноді цей ризик виправданий. Коли? У випадку, якщо ви готові самостійно покривати збитки після дрібних ДТП (під час паркування). Таким чином, ви заощаджуєте час і нерви на зверненні до офісу страховика та паперову тяганину.

№5 — Порівнюйте пропозиції від різних страховиків

Порівнюючи ціни різних страхових компаній на автоцивілку, ви зможете підібрати відповідний варіант за бюджетом та наповненістю. Для цього розумно скористатися онлайн страховими сервісами. Наприклад, hotline.finance. На сайті ви не тільки ознайомитесь із всіма полісами, що пропонує ринок, а ще й рейтингом СК.

№6 — Страхуйтесь в період розпродажів та знижок

Часто агрегатори влаштовують розпродаж або роблять бонуси для своїх клієнтів в соціальних спільнотах. Не ігноруйте таку можливість.

Переваги онлайн-автострахування для драйверів

Отже, виділимо п'ять основних переваг онлайн-страхування:

  1. Оформлення страховки у будь-якому зручному місці. Ви не залежите від графіка роботи відділення СК, а можете придбати страховку 24/7 за допомогою одного смартфона. Договір надсилається на електронну пошту замовника.
  2. Поліс не можна загубити або забути вдома. Е-поліс завжди з вами у телефоні, у додатку "Дія".
  3. Економічність. Вигода при онлайн страхуванні сягає 40%. Ви регулюєте ціну, а не співробітник СК.
  4. Комфорт у використанні договору. Підтвердити наявність автоцивілки користувачі можуть з екрана будь-якого девайса, згідно із ПДР (2.1).

Нагадуємо, що воєнний стан не скасовує необхідність купувати страховку. Страхові компанії продовжують виконувати свої зобов'язання за укладеними договорами в повному обсязі відповідно до їх умов.

keyboard_arrow_up