Як будують швейцарські будиночки за українськими цінами за 100 днів (Новини компаній)

Як будують швейцарські будиночки за українськими цінами за 100 днів (Новини компаній)

Затишні, унікальні та енергоефективні капітальні шале нещодавно почали виготовляти на Вінниччині. З чого їх будують? Яка технологія будівництва? Які терміни і ціна? Поговорили з В’ячеславом Биковим, який їх будує. 

Зустрічаємось з В’ячеславом неподалік Вінниці, де майстри майже закінчили роботу над шале. Зелена галявина біля лісу, фруктові дерева, свіже повітря пронизане запахом хвої. Вже скоро тут вируватиме життя, а поки йдуть останні приготування. Майстри мають закінчити терасу, все інше — готове. 

В чому унікальність проєкту? 

— Зазвичай шале, наприклад як у Швейцарії, будують з дерева для сезонного проживання. Всередину цих шале ставлять буржуйку чи камін, і воно гріє допоки горить вогонь. За годину-дві будинок починає охолоджуватись. В нашому проєкті ми будуємо з елементами, які накопичують і утримують тепло. По-перше — дві стіни бетоні, підлога також з 10 см бетону з підігрівом. Для цього ми встановили колектор, термозмішувачі. І третій найважливіший елемент — це цегляна масивна піч, яка тримає тепло протягом 2-3 діб,— каже В’ячеслав Биков з AlpChalet

Які технології виробництва будинків застосовує компанія?

— Найважливіше те, що усі більшість компонентів ми готуємо на власному виробництві. Ми маємо серйозні потужності і технологічну базу. Тобто всі деталі мають точні розміри й комплектацію, дерево оброблено вогнебіозахистом. Це все дає нам високий ступінь якості будівництва. 

Тобто заявлені три місяці на будівництво шале це реально?

— Якщо є земельна ділянка, ми допомагаємо клієнтам швидко отримати дозвіл на будівництво. Буквально за 10 днів. Потім, за три місяці ми будуємо капітальний будинок з готових матеріалів, заздалегідь підготовлених нашим виробництвом 

А що входить в будівництво? 

— У вартість капітальної споруди входять фундамент, підлога, піч, дерев'яні конструкції, вікна, вагонка, плитка на підлозі та в ванній, меблі кухні. Також вся сантехніка, тобто унітаз, ванна, змішувачі, бойлер. Система опалення  — тепла підлога, акумулюючий бак, теплообмінники. Електрику ми також розводимо самі, автомати, люстри, світильники, розетки — все враховано. В результаті клієнти отримують повністю побудований будинок з усім необхідним, на дві спальні, зі студією 50м².  

Яка ціна з 1 кв.м шале?  

— Альпійське шале площею 100м² коштує 69 тисяч євро під ключ. За 1 кв.м = 690 євро. Заходь і живи. 

А що ще можна додатково замовити?

— Наші клієнти можуть за гарною вартістю встановити відеонагляд, охоронну систему, джерело безперебійного живлення. Ну і сонячні панелі також можемо встановити для повної енергоавтономії будинку.

До речі, а з чого панорамні вікна на фасадній стороні? 

— Каркас повністю дерев’яний. Вставлені енергозберігаючі склопакети з гартованим склом, які заповнені аргоном. Ці вікна дуже ефективні. Двері алюмінієві, також з гарним склопакетом. Виглядає панорама дійсно магічно. 

А з чого дах взагалі зроблений? 

— Зверху дах зроблений з бітумної черепиці, яка має стійкість до різких температурних перепадів і до гниття. Варто сказати й про те, що під нею. По-перше —25 см вати. Далі — два шари осб-плити. Зсередини йде гідроізолююча плівка, а під осб лежить пароізолююча плівка. Все зроблено з розумом, щоб будинок дихав і не було цвіллю. 

 

Що будує компанія? 

AlpChalet - молодий підрозділ компанії RIA Media, яка має бездоганну репутацію з 1993 року. За перший рік роботи ми взяли в роботу кілька проєктів, і на стадії підписання-погодження ще кілька. Люди звертаються, тому що ціна на будівництво шале під ключ досить доступна. І мрія - збувається: рідні люди, тепла підлога, тріщить піч, панорамні вікна, а за вікном пролітають сніжинки…  

Хто проконсультує? 

Залишайте заявку на консультацію на сайті AlpChalet.com.ua. Наші менеджери й майстри вам все підкажуть і дадуть відповіді на усі питання. Докучати дзвінками не будемо. Але обіцяємо Вас закохати в Альпійське шале. 

Якщо вас зацікавила пропозиція, телефонуйте і реєструйтесь на перегляд готового будинку

+38(067) 666-09-97
+38(068) 942-56-76

Більше інформації шукайте в інтернеті:

Сайт: alpchalet.com.ua
Фейсбук: alp_chalet
Інстаграм: alp_chalet

keyboard_arrow_up