Волонтери «Українська команда» взяли участь у щорічному проєкті «Окрилені рожевою стрічкою» (Пресслужба БФ)

Волонтери «Українська команда» взяли участь у щорічному проєкті «Окрилені рожевою стрічкою» (Пресслужба БФ)

Із 2005 року 20 жовтня відзначається Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом раку у всьому світі. Нажаль, ця хвороба у нашій країні лідирує серед жіночих онкологічних хвороб.

Сьогодні активісти волонтерського штабу «Українська Команда» Вінниччина спільно із автором проєкту «Окрилені рожевою стрічкою» Катериною Андрушковою та Благодійним фондом Людмили Станіславенко вчергове організували безкоштовний інформаційно-соціальний проєкт для того, щоб наголосити нашим українкам на важливості дбати про своє здоров’я, вчасно звертатись за медичною консультацією аби попередити захворювання раку молочної залози!

«На цьому заході ми хочемо підтримати наших українок, які почули страшний вирок. Ми хочемо донести усім присутнім єдину істину – бути уважним до власного здоров'я та регулярно здійснювати огляд у лікаря-мамолога, адже жіноче здоров'я є найголовнішим фактором для продовження існування нашого українського народу», - розповідає Юлія Дьомкіна, координаторка волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини.

На заході присутні мали можливість почути інформацію про профілактику, скринінг, сучасні методи діагностики та лікування від провідного хірурга-онколога вищої категорії Болюха Дмитро Борисович, а також приємним моментом стала творча зустріч з талановитою режисеркою культового українського фільму «Я Ніна»-Марисею Нікітюк. Згодом відбувся і самий же показ цієї кінострічки, сюжет якої був заснований на реальних подіях.

Також було роздано безкоштовні сертифікати жінкам для обстеження молочної залози у найкращих клініках міста Вінниці, щоб наші дівчати почали турбуватись про себе вже від сьогодні.

keyboard_arrow_up