Вінницька косметологія виявила меланому у 6% вінничан (Новини компаній)

Вінницька косметологія виявила меланому у 6% вінничан (Новини компаній)
  • Безкоштовний огляд родимок провели для майже 200 вінничан.
  • Яка статистика захворюваності?

Скринінг родимок виявили 6% захворюваності меланоми у вінничан

Такі дані отримали після 12-денної благодійної акції в рамках Всесвітньої ініціативи «Skin Checker». Її ініціювали лікарі центру сучасної косметології та естетичної медицини «Медестет Вінниця», які оглянули біля 200 бажаючих вінничан.

Меланома – це злоякісна пухлина, яка утворюється на шкірі, або родимці. «Королева онкології» - так її називають дерматоонкологи, оскільки смертність від меланоми найвища серед інших злоякісних новоутворень шкіри.

Це досить агресивний вид раку, який швидко дає метастази, що вражають життєво важливі органи (головний мозок, легені, кістки). Після виявлення метастаз меланому вважають практично невиліковною.

Найчастіше подібний вид пухлин зустрічається у літніх людей, однак меланома є найбільш поширеним видом онкології у людей молодших 30 років.

У період активного сонця вкрай важливо стежити за родимками та тілесними утвореннями, просто заклеїти їх під час засмаги не достатньо, аби вони не перетворилися у злоякісні утворення.  Це можливо запобігти завдяки скринінгу єдиним у Вінниці сучасним аналізатором «FotoFinder» у косметології «Медестет».

Скільки вінничан взяли участь?

Всього отримали 991 заявку охочих вінничан. 175 бажаючих із 200 запрошених прийшли на огляд до лікарів-дерматологів.

У 160 вінничан обстежені родимки та утворення виявлень безпечними. Лікарі рекомендували спостерігати за ними, захищати від сонця або видалити з естетичних міркувань.

У скількох пацієнтів знайшли меланому?

У 10 вінничан виявили злоякісні утворення і ще в 5 – небезпечні, з високим ризиком переродження у злоякісні. У такому разі лікарі рекомендували звернутися на дообстеження в онкодиспансер.

Важливо, що пацієнти приходили з проханням обстежити «страшні» родимки, які виявилися безпечними. Натомість, у процесі огляду лікарі виявляли непримітні неозброєним оком злоякісні утворення. І така «випадковість» врятувала не одне життя.

Яка вікова категорія турбується про своє здоров’я найбільше?

16 вінничан обстежились у віковій категорії до 20 років. Від 20 до 40 років – 92 особи. 67 людей пройшли скринінг у 40 та більше років. Сучасна молодь свідомо турбується про своє здоров'я і це дуже круто!

Усі результати обстежень пацієнти отримали у вигляді повноколірних паперових звітів.

Як «Медестет» допомогали військовим?

Крім вінничан, косметологія «Медестет» сприяла допомозі військовим. Оскільки охочих перевірити родимки було дуже багато, ми створили пріоритетну форму запису для вінничан. Тобто ті, хто перерахував 200 грн допомоги для ЗСУ на будь-який офіційний благодійний фонд мали можливість записатися на перевірку першочергово.

Соціально-активних громадян, які задонатили на ЗСУ, було більшість – 90 людей. У сумі це 18 000 грн допомоги нашим бійцям.

Блогери, які перевірили родимки в «Медестет»

Свідоме ставлення до свого здоров'я виявили й вінницькі інфлюенсери. Скринінг родимок у клініці «Медестет» пройшли бізнес-вумен Ірина Мелащенко та матуся-блогерка Ксенія Щеннікова (KSENIA SHENN), блогерка та волонтерка Ярослава Пилипенко.

Окрема дяка міським та регіональним ЗМІ, які надали інформаційну підтримку й висвітлили у своїх ресурсах важливість регулярної перевірки родимок. Це публікації на порталі «VEЖА», «Це Вінниця, друже», «Новини Вінниці», «Чорний список» та «Білий список». Сюжети на ТРК «ВІТА» та ефіри на радіо «ТАКТ» і «Місто над Бугом».

Що робити вінничанами, які залишили заявку, а родимки перевірити не встигли?

Вінничанам, яких фізично не встигли обстежити, отримають можливість 50% знижки та подарунковий сертифікат 300 грн на будь-яку процедуру в косметології «Медестет».

Де можна перевірити родимки у Вінниці та скільки це коштує?

Сьогодні будь-хто може провести огляд родимок єдиним у Вінниці сучасним аналізатором «FotoFinder» у косметології «Медестет». Така діагностика коштує 650 грн.

Перевірте родимки – вбережіть себе та рідних від онкології!

Сайт: medestet.vn.ua 
Інстаграм: medestet 
Адреса: м. Вінниця, вул. Соборна, 92

keyboard_arrow_up