Три найкращі мисливські ножі, що без проблем можна купити в Україні у цьому році (Новини компаній)

Три найкращі мисливські ножі, що без проблем можна купити в Україні у цьому році (Новини компаній)

У сучасного мисливського ножа є одне головне призначення: це інструмент для оброблення вашого трофея. Дуже важливо якісно та швидко обробити дичину на місці. Тому знайти найкращий мисливський ніж для ваших потреб, що відповідатиме вашому бюджету – важлива задача.

Звичайно, якісний мисливський ніж може мати другорядні характеристики, які зроблять його корисним для туризму, кемпінгу та інших справах. Деяка універсальність спорядженню ще ніколи не вадила. Тому цей момент ми також намагалися пам'ятати під час пошуку ножів для нашої трійки чемпіонів.

Що ми бажаємо отримати від мисливського ножа? 

  1. Бажано, щоби ніж довго зберігав гостроту леза.
  2. Бажано, щоби ніж було відносно легко заточити у поході.
  3. Мисливський ніж має бути зручним, не надто важким та не надто громіздким. Це не шабля. Це інструмент. Важливий, корисний, але інструмент.
  4. Ніж має бути надійно та міцно зібраний. Хвостовик клинка має глибоко та міцно “сидіти” у руків`ї. Клинок має надавати змогу працювати із кістками.
  5. Руків'я ножа повинно бути зручним. Коли ви тримаєте його у руці, ви маєте бути впевнені, що добре контролюєте ніж. Це знижує втомлюваність та запобігає травматизм.

Найкращий мисливський ніж взагалі – Benchmade Raghorn

Цей ніж має лише один недолік – ціну. Бо в усьому іншому він майже ідеальний. 

Але, погодимось, насправді якісні речі ніколи не були дешевими. 

Benchmade Raghorn дійсно зручний, він відмінно ріже і дуже довго залишається гострим. Навіть після серйозної роботи з обробки великої копитної дичини.

За більшу частину його високих характеристик відповідає сталь CPM-CruWear, загартована до твердості 63-65 за шкалою Роквелла. Що дійсно приємно вражає. Відносно тонкий клинок дозволяє різати дуже точно та чисто. 

Завдяки помаранчевому кольору ви навряд чи загубите свій улюблений ніж у траві!

Вражає і те, що при довжині клинка у 111 мм, та загальній довжині 226 мм, цей міцний мисливський ніж важить лише 101 грам! Ніж неймовірно легкий та чудово лежить у руці!

Кращий недорогий мисливський ніж – Morakniv Basic

Mora – дуже дивна компанія. Якимось чином вона випускає дуже зручні та ефективні у роботі ножі, які, до того ж, дуже недорого коштують. Як правило, ці ножі виглядають дуже утилітарно. Але при цьому вони дійсно працюють, роблять своє діло! І роблять добре!

Morakniv Basic – відмінний, дуже популярний ніж, який чудово підходить для самої різної роботи. В тому числі і для використання на полюванні (навіть на великих копитних). Він легкий, дешевий, його легко замінити та легко заточити. Шведська нержавіюча сталь дуже добре показує себе під час справжньої польової експлуатації. Всі хто користувався “морою” залишають про неї тільки гарні спогади.

Ці ножі витримують коли ними рубають великі гілки та кістки (і при цьому б'ють чимось важким по обуху), ними можна обробляти звіра, чистити рибу, вронити у воду чи вкриту росою траву – цей невеликий та недорогий ніж переживе все та справиться з усім.

Якщо вам потрібен недорогий, але практичний ніж, який зі впевненістю можна взяти із собою на полювання чи риболовлю – беріть Morakniv Basic. Буде цей ніж дуже гарним вибором і для починаючих мисливців, рибалок та туристів. 

Залишається лише одне питання: “Чому він так дешево коштує?”

Ніж із кращим співвідношенням ціна/якість – Buck Pursuit Large

Buck – стара та дуже відома компанія, яка зробила для ножової індустрії багато добрих справ. Компанія дуже відома виключно високою якістю термообробки (загартовування) сталі своїх ножів. Часто Buck використовує відносно недорогу сталь, але загартовує її так добре, що ножі з неї виходять дуже й дуже високої якості.

Відмінно загартована сталь 420HC дуже добре тримає гостроту заточування. Клинок довжиною 111 має дуже вдалу геометрію, тому ріже легко та рівно. А неслизьке руків'я з нейлону марки Versaflex надійно та зручно тримається у руці.

Тобто Buck Pursuit, це той випадок, коли у ножі нібито не використано ніяких топових ексклюзивних матеріалів, але все що у ньому є, зроблено так якісно і так грамотно, що ніж виходить просто відмінний. І це і є той самий Buck, що користується повагою в індустрії вже довгі роки.

Джерело - https://wellgo.ua 

keyboard_arrow_up