Найкращі ліки від стресу (Новини компаній)

Найкращі ліки від стресу (Новини компаній)

Вочевидь, кожна людина щодня стикається зі стресом. І якщо раніше до психічного здоровʼя ставились несерйозно, то зараз все більше людей усвідомлюють його важливість. Позаяк ігнорування проблеми може призвести до депресії, зниження самооцінки, тривожності, негараздів у стосунках, психічних розладів тощо.

Протистояти стресу допомагають різні речі: від фізичної активності та релаксації до ліків, які можна придбати в інтернет-аптеці чи звичайній аптеці. Про останні і піде мова далі.

Зазначимо, що найкращі ліки від стресу — ті, які узгоджені з лікарем. Бо тільки фахівець знає ваші індивідуальні вимоги та стан здоровʼя, щоб порадити найбільш ефективний засіб-антистрес. До того ж ліки від стресу можуть мати протипоказання та побічну дію. Тому важливо консультуватись з лікарем перед їх прийомом. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоровʼя.

Щодо самих ліків, то їх можна розділити на такі групи:

Нейролептики. Призначаються тим, хто страждає від серйозного стресу, неврозів, параної або ПТСР. Ці ліки від стресу гальмують центральну нервову систему, заспокоюють її, розслаблюють мʼязи, сприяють глибокому сну. Зазвичай мають побічну дію.

Антидепресанти. Такі антистрес-засоби допомагають боротись зі стресом, який супроводжується депресією. Вони позбавляють від симптомів депресії, як часта зміна настрою, суїцидальні думки, порушення когнітивних та розумових функцій.

Бета-блокатори. Ці ліки направлені на те, щоб позбавити людину фізичних проявів стресу: панічних атак, тремору, підвищеного артеріального тиску та пришвидшеного серцебиття.

Транквілізатори. Завдання таких засобів від стресу — пригнічувати емоції. В результаті це призводить до зниження тривожності, заспокоєння, зменшення ролі страху та фобій. Але такі засоби викликають звикання та можуть мати побічні ефекти.

Ноотропи. В сухому залишку, це заспокійливі таблетки від нервів. Ноотропи здатні відновлювати нервові волокна та покращувати кровообіг в мозку. У підсумку відбувається покращення настрою та запобігання депресії. 

Вітаміни та мінерали. Добавки з вітамінами та мінералами, такими як магній та вітаміни групи B, можуть бути корисними, щоб запобігати стресу та зміцнювати нервову систему. Зокрема, магній б6 сприяє належній роботі мозку та мʼязів, знижує рівень тривожності.

Седативні препарати. Такі антистрес-таблетки зазвичай виробляються із природних компонентів. Зокрема, валеріани, мʼяти, лаванди. Вони мають заспокійливий ефект, стабілізують нервову систему та знижують внутрішню напругу.

Слід зупинитись на природних компонентах для ліків від стресу більш детально. Позаяк заспокійливі препарати на травах — один з найдавніших і найдієвіших засобів в цьому контексті.

Валеріана. Цей компонент відомий своєю заспокійливою дією. Також він здатний поліпшити якість сну.

Мʼята. Завдяки їй знімають стрес та тривожність. Втім, впливати вона може і на шлунок, негаразди з яким є частим супутником стресу.

Лаванда. Ліки від стресу на її основі — гарантія спокою, відсутності дратівливості та необхідної релаксації. Вона допомагає при мігренях, тривожності, розладах сну.

Ромашка. Вживається для покращення сну, зменшення втоми та загального розслаблення.

Як бачимо, всі ці компоненти та препарати діють переважно на симптоми та наслідки стресу. Своєю чергою, боротьба з його причинами починається з комплексного підходу. Варто поєднувати прийом ліків з терапією, спортом, якісним сном та іншими методами, які роблять вас щасливими, а тіло — здоровим!

keyboard_arrow_up