«Мрію створити тисячу мільйонерів. Євген Зубковський про успіх та Інвестиційний форум» (Новини компаній)

«Мрію створити тисячу мільйонерів. Євген Зубковський про успіх та Інвестиційний форум» (Новини компаній)
  • 31 березня у Вінниці, в ресторані «Монблан», незалежний фінансовий радник Євген Зубковський організовує Перший Інвестиційний форум. Крім основних кейсів, які розглядатимуться на форумі, вінничанин розповів, з чого починав і якого успіху досягнув за 13 років у сфері фінансів та інвестицій.

Зміст

Знайомтесь, Євген Зубковський — незалежний фінансовий радник, інвестор. У 2005 році вступив до Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. У 2010 році успішно закінчив навчання і поїхав служити до Вінниці. Того ж літа було закладене зернятко фінансового радника — Євген потрапив на навчання з фінансової грамотності в страхову компанію. Після навчання працював страховим агентом.

— Але страхування — це інструмент захисту, і вже потім накопичення. Формувати капітал в довгостроковій перспективі в страхових компаніях не стовідсотково ефективно. Тому я почав вивчати інвестиційні інструменти: бізнес, нерухомість, облігації, депозит, позики — і став фінансовим радником.

Довгий час українці не довіряли інвестуванню: люди боялися вкотре втратити вкладені кошти. Але все наразі змінилося.

— Спочатку Ощадна книжка  поклала початок недовіри до нашої банківської системі в цілому. Потім сумнозвісна «МММ» поставила хрест на інвестуванні. Тому культура інвестування довгий час у нас була відсутньою. Наразі все змінилося, як і тема заробітку грошей. Досліджуючи тему особистих фінансів, я усвідомив, що дуже важливу роль відіграє психологія грошей. Ми можемо стільки заробити, скільки може собі дозволити в нашій голові. А взагалі у багатьох людей є страх "великих грошей", а ця велика сума для кожного своя. 

З 2017 року українцям офіційно дозволили інвестувати за кордон. Тим самим люди отримали практично всі інвестиційні інструменти, які доступні американцям і європейцям. У зв'язку з цим вінничанин Зубковський з початку 2020 року почав формувати свій інвестиційний портфель на фондовому ринку США, інвестувати в різні класи активів, створювати різні інвестиційні портфелі під різні цілі та завдання.

— В різні часи люди інвестували свої кошти в різні активи. Традиційно українці вкладались в нерухомість, оскільки завжди було важливо мати свій кут, тому за статистикою (дані на кінець 2021 року) 86% українців мають власне житло. Був період, коли хотіли швидких грошей— вкладались у фінансові піраміди. Зараз ми маємо прямий доступ до інструментів закордонного фондового ринку, також з’явилась криптовалюта, інвестиції в дорогоцінні метали.

Фінансова грамотність

Фінансовий радник розповів, з якими питаннями до нього звертаються вінничани.

— Питання від вінничан стандартні. Якщо ми говоримо про цілі, то це: купити автомобіль, нерухомість, створити капітал для дитини (накопичити на навчання), накопичити собі на пенсію. Зараз збільшилася кількість запитів від військових.

Також є запит на фінансову грамотність. Але я усім наголошую — не важливо скільки ти заробляєш, важливо, скільки відкладаєш та, як керуєш своїми грошима.

Якось прийшов чоловік, його ціль — придбати автомобіль. 

— Ми з'ясували, яка це має бути марка, які терміни реалізації бажаного. Була мета взяти її до кінця року. А він взяв через три місяці і був здивований. Тобто, коли є ясність бажання, то і Всесвіт буде створювати всі події так, щоб ти найшвидшим шляхом це тримав. Це я порівнюю з навігатором: щоб зрозуміти, куди я хочу поїхати, я маю розуміти, де знаходжусь, а також, які ресурси в мене є. 

Євген Зубковський допомагає створити капітал для отримання пасивного доходу. Його мета — мати спільноту з понад тисячу доларових мільйонерів, які створили себе самі.

— Моя мета створити тисячу доларових мільйонерів-українців через регулярне інвестування. Зараз таких близько шестидесяти, це лише через особисте консультування. Тобто я хочу не допомогти заробити, а навчити інвестувати. Оскільки, повторююсь, саме прості регулярні дії приводять до великого результату. Сто гривень на сьогодні невелика сума. Якщо відкладати щодня — це 3 тисячі гривень, а якщо помножити на 12 — це 36 тисяч гривень, або майже тисяча доларів. Все це досить зрозуміло, але насправді людям не вистачає дисципліни.

Інвестиції під час війни

Фінансовий радник Євген Зубковський також розповів, куди краще інвестувати під час війни, обходячи ризики.

— Будь яка інвестиція це ризик. Але, депозит банківський, або державні облігації досить надійний інструмент, які гарантуються ресурсами держави. Земля може знецінитись, нерухомість може пошкодитись під час війни. Тому я також раджу частину коштів зберігати за кордоном, а починати з депозиту і облігацій — це надійно і безпечно. Так, за останні роки збанкрутувало понад 80 банків, але не з іноземним чи державним капіталом. Зараз у Дії можна у два кліка придбати військові облігації. Зараз ті, хто займається бізнесом, вкладають у свій бізнес. Але ковід і повномасштабне вторгнення показало нам, що бізнес в один момент може пропасти. Тому підприємцям рекомендую мати план Б — частину коштів вкладати в інші інструменти.

Запитали у фахівця, куди він особисто вкладає власні кошти.

— У мене зараз досить широкий інвестиційний портфель: депозити та військові облігації, дорогоцінні метали. Є два портфелі на фондовому ринку. Є нерухомість, земля, займи під відсоток (або інвестиція у бізнес, як їх ще називають), є криптовалютний капітал, пенсійна програма накопичення.В мене є цінність "радити клієнту тільки той інструмент, який би використовував сам. Через мене пройшло більше мільйона доларів. А починав я із зарплати у 1800 гривень. Заробляти я вмію, відкладати і примножувати навчився.

Перший інвестиційний форум

31 березня в ресторані «Монблан», Євген Зубковський вперше у Вінниці організовує Інвестиційний форум. З 10 по 19 годину він та інші запрошені фахівці будуть розповідати про створення пасивного доходу через різні інвестиційні інструменти доступні сьогодні українцям. Спікери покажуть реальні кейси та як інвестувати в умовах війни. 

— Ідея форуму — поступово формувати культуру інвестування в Україні та формувати ком'юніті. Показати що є інвестори, які використовують різні інструменти інвестицій, побачити для себе нові напрямки, розширити кругозір. Навчити культурі оподаткування. Також показати на реальних кейсах, що можна інвестувати в реаліях війни. На форум запрошуємо не лише підприємців. Це можуть бути держслужбовці, айті спеціалісти та в цілому представники будь-якої сфери діяльності. Важливо, щоб людина хотіла взяти відповідальність за своє майбутнє. Будемо говорити про інвестування в нерухомість, в бізнес, в закордонний фондовий ринок, в криптовалюту та дорогоцінні метали. Плюс покроково пояснимо, що робити з інструментами, про які розповіли, з чого починати.

Програма форуму

Як сьогодні інвестувати українцям та створити пасивний дохід? Якщо вас цікавлять ці та інші питання - відповіді на них ви знайдете на Першому у Вінниці інвестиційному форумі. Купити квитки можна на сайті форуму. Спеціальна ціна до 27 березня від 1200 до 2500 грн.

Організатор форуму — Євген Зубковський, фінансовий радник та приватний інвестор. Закінчив курси фінансових радників в Інвестиційній Школі, а також навчався у закордонних експертів. Пройшов шлях від “шукача можливостей” до “системного інвестора”.

Спікери Першого Інвестиційного форуму:

  • Оксана Лоянич — підприємиця; business-coach; засновниця бізнес-школи «Alter Ego»;  голова громадської організації «AnaXata».Тема: Чому в Україні не має культури інвестування?
  • Дмитро Леонов — незалежний IFA фінансовий радник; засновник компанії Finmentor; асоційований член CFA. Тема: Інвестування в Закордонний фондовий ринок
  • Олександр Берегельський — підприємець та інвестор; засновник агентства нерухомості «Прометей»; на ринку нерухомості більше 10 років.Тема: Інвестування в нерухомість
  • Юлія Грудзевич — PhD of Economic Sciences; бухгалтер та консультант з оподаткування; 13 років у професії; 700+ проведених консультацій для бізнесу та фізичних осіб. Тема: Оподаткування Інвестицій
  • Віктор Манін — біткоїн підприємець; CEO Exon Center; активний учасник крипто спільнот в Україні; ентузіаст DeFi екосистем; активно розвиває Web3.0. засновник Be DAO.
  • Ольга Єрьома - магістр економіки та психології; підприємиця; приватна інвесторка; представниця Ради менторок платформи «Жінки в бізнесі».

Також на форумі буде ще один, секретний спікер, який розкриє тонкощі інвестування в бізнес.

Програма:

  • 9.00 Реєстрація учасників
  • 10.00 Вступне слово організатора
  • 10.20 Оксана Лоянич. Тема: «Чому в Україні немає культури інвестування?»
  • 11.00 Віктор Манін. Тема: «Інвестування в криптовалюту»
  • 11.45 Кава-брейк
  • 12.15 Ольга Єрьома. Тема: «Інвестування в дорогоцінні метали та монети»
  • 13.00 Дмитро Леонов. Тема: «Інвестування в закордонний фондовий ринок»
  • 13.45 Перерва на обід
  • 15.15. Олександр Берегельський. Тема: «Інвестування в нерухомість»
  • 16.00 Благодійний аукціон
  • 16.10 Секретний спікер. Тема: «Інвестування в бізнес»
  • 16.50 Кава-брейк
  • 17. 20 Юлія Грудзевич. Тема: «Оподаткування інвестицій»
  • 18.00 Євген Зубковський. Тема: «Що з цим всім робити? Куди бігти?»

Сайт: Першого інвестиційного форуму і реєстрація Тут
Дата: 31 березня, з 10:00 до 19:00
Місце: м. Вінниця, ресторан «Монблан»

keyboard_arrow_up