Чому потрібно лікувати молочні зуби дітям? (Новини компаній)

Чому потрібно лікувати молочні зуби дітям? (Новини компаній)

Займатися профілактикою захворювань зубів потрібно з прорізування першого зуба. Стан здоров'я ротової порожнини багато в чому залежить від повноцінної гігієни, і дитина повинна звикнути до цього.

Дітям, як і дорослим, обов'язково потрібно чистити зуби двічі на день. Основна частина профілактичних заходів проходить вдома, тому дорослі мають керувати процесом та контролювати дитину.

Дитячий лікар-стоматолог клініки 32-Богатиря навчить вашу дитину правильно чистити зуби та підбере професійні засоби гігієни, що будуть сприяти зміцненню емалі. 

З метою профілактики розвитку карієсу зубів у дітей ми проводимо герметизацію фісур молочних зубів. Вирівняна герметиком жувальна поверхня зубів набагато стійкіша до виникнення та розвитку каріозної хвороби. Ще одним ефективним способом профілактики є фторування зубів,  процедура є абсолютно безболісною для малюка, як і герметизація фісур, а добрий результат забезпечується на дуже довгий час. 

У сучасній дитячій стоматології активно використовується метод ремінералізації емалі зубів, де кожен зуб покривається спеціальним захисним лаком, що містить кальцій і фтор який може бути виготовлений із епоксидних смол та акрилів, або на основі рослинних препаратів.

Не треба думати, що молочні зуби тимчасові і все одно випадуть, зачатки постійних зубів, що закладаються під ними можуть пошкоджуватись в результаті хронічних запальних процесів, які відбуваються в молочних зубах. Після прорізування зубів не рекомендується давати дітям у нічний час солодкий чай, підсолоджену воду, молоко.

Потрібно обмежити нічне годування. Утворення слини вночі практично не відбувається, тому погіршується самоочищення порожнини рота. Солодкі напої знижують pH-баланс ротової порожнини, починають активізуватися мікроорганізми зубного нальоту, які споживають вуглеводи, що надходять у порожнину рота з їжею. Вони виділяють кислоти, що впливають на структури незміцнілої емалі. В результаті молочні зуби уражаються карієсом і руйнуються за кілька місяців. Якщо вчасно не розпочати лікування, через 3-6 місяців не велика каріозна пляма може призвести до глибокого карієсу і пульпіту. 

Щоб виявити хворобу на ранній стадії, відвідуйте дитячого стоматолога один раз на 3-4 місяці. Дитина не завжди може вказати на джерело болю та неприємні відчуття, тому батькам необхідно бути особливо уважними до поведінки свого малюка та стежити за станом ротової порожнини.

Батьків повинні насторожити такі симптоми: відмова від їжі, плаксивість під час їжі, пережовування їжі лише однією стороною щелепи, болісні відчуття від гарячого, холодного та солодкого, жовті чи білі плями, темні смуги на зубній емалі. Неприємний запах із рота. Якщо ви спостерігаєте у дитини одну або кілька з перелічених вище ознак, негайно звертайтеся до стоматолога. При початковій стадії карієсу на поверхні зубів з’являються білі або світло-коричневі плями, що характеризуються розм'якшенням та демінералізацією емалі. Поверхня зуба стає шорсткою. На цій стадії структуру емалі можна відновити безболісно без препарування препаратом «Icon», який стабілізує карієс.

Якщо в молочному зубі є глибока порожнина її потрібно препарувати і пломбувати. Глибокий карієс зубів у дітей може спровокувати небезпечні ускладнення, пульпіт і періодонтит що можуть закінчитись втратою зуба. А через те, що маленькі діти не здатні терпіти біль, лікування хвороби в запущеній стадії доводиться проводити під загальним наркозом або седацією. Серйозні інфекції та раннє видалення тимчасових зубів можуть приводити до проблем із зубощелепним апаратом у зрілому віці. Тому вчасна профілактика захворювань зубів в дитячому віці є запорукою здоров’я вашої дитини в майбутньому.

Попередній запис до дитячого лікаря-стоматолога.
Адреса: м. Вінниця, пр. Юності, 61
Телефон: (063) 078 62 77, (067) 445 24 92
Режим роботи: 09:00 - 21:00 вихідний неділя
Сайт: 32bogaturya.com/uk/service/dytiacha-stomatolohiia

 

keyboard_arrow_up