Біль у горлі — причини (Новини компаній)

Біль у горлі —  причини (Новини компаній)
  • Біль у горлі може виникнути з багатьох причин. Вірусні та бактеріальні інфекції, роздратування різними факторами (наприклад, сигаретний дим), алергія і висихання слизової оболонки. Незалежно від того, що викликає дискомфорт, ці симптоми турбують і потребують негайної реакції.

Застуда, грип, ангіна або синусит — результат зараження організму вірусами або бактеріями, що руйнують слизову оболонку, що призводить до її висихання і руйнування її структур. Неприємне першіння в горлі —  симптом несправності епітеліальних війок, які стають коротшими і не захищають дихальні шляхи від вірусів і бактерій, що потрапляють в організм ззовні. Зазвичай з'являється нежить, спочатку водянистий, який, якщо його не лікувати, через кілька днів перетворюється в густі виділення.

Коли організм сильно ослаблений, бактерії або віруси проникають в гортань, потім в бронхи, а іноді і в легені. З ними борються лімфоцити, розташовані на мигдалинах, які в результаті стають налитими кров'ю і опухлими. Починає боліти горло, пересихає слизова, часто залишається білий наліт. Також виникають труднощі з промовою, боляче ковтати. Ця ситуація є ознакою ангіни. Тоді виникає питання: які ліки від горла приймати, щоб якомога швидше подолати неприємні недуги?

Полоскання горла аптечними препаратами —  чим полоскати горло?

Це питання виникає у багатьох вінничан, тому що сьогодні аптеки переповнені різноманітними ліками. Є ряд готових препаратів (рідини для полоскання, пакетики з порошком для розчинення у воді, спреї), які допоможуть вам справитися з болем. Вони мають протизапальну, антибактеріальну, знеболюючу і антисептичну дію. Більшість з них базується на натуральних компонентах (трав'яні суміші, масла, гвоздика, м'ята, евкаліпт і т. д.). Полоскання горла цими препаратами аналогічно домашнім сумішам, тобто 2-3 рази на день.

Чим полоскати горло при більш серйозних недугах? Якщо біль не проходить або з'являються додаткові симптоми (наприклад, підвищення температури тіла, білий наліт мигдалинах), то необхідно звернутися до лікаря, щоб він призначив відповідні ліки. Не всі інфекції верхніх дихальних шляхів можна вилікувати за допомогою полоскання горла, часто це всього лише допоміжне (але зазвичай дуже корисне) заняття в поєднанні з прийомом відповідних ліків. 

Як вилікувати горло?

Ангіна сприяє появі болю через що розвивається інфекція. Перші скарги —  висока температура, озноб і головний біль. На більш пізній стадії також з'являється біль в горлі, яка може бути нестерпним і тривати довгий час. Потім ми задаємося питанням, що допоможе при болю в горлі. У нас є вибір льодяників, які знизять його інтенсивність. Здебільшого домашні засоби від болю в горлі можуть бути не надійними, тому необхідно використовувати інші засоби. На мигдалинах білий наліт — ознака розвиненої інфекції. Правильні таблетки від горла можуть полегшити симптоми. Це знижує інтенсивність болю в горлі при ковтанні. Відчуття стороннього тіла в горлі може вказувати на вже розвинулася вірусну інфекцію, яку необхідно терміново лікувати. Біль в горлі можна описати по-різному: так що таблетки від болю в горлі будуть більш ефективними.  

В https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/preparaty-vid-bolyu-v-horli широкий вибір препаратів, рекомендованих до застосування при запаленні горла. Багато з них містять аскорбінову кислоту, тобто вітамін С, який підтримує правильне функціонування імунної системи. Ще один поширений інгредієнт льодяників від болю в горлі - шавлія, природне джерело антиоксидантів.

Продукти доступні з різними смаками, наприклад:

В аптеці DS також є льодяники від болю в горлі. Багато з них є склад трав, багатих такими інгредієнтами, як, наприклад, прополіс, який допомагає захистити організм від зовнішніх факторів. Пастілки часто містять мед, який підтримує нормальне функціонування імунної системи.

Інші пастилки містять лікарські речовини, що мають антисептичні (дезінфікуючими), противірусними та протигрибковими властивостями. Вони м'яко знеболюють роздратовану ділянку, зменшують набряк і почервоніння.

Активні речовини в ліках від горла

Пацієнти лікують болі в горлі, наприклад, за допомогою пастилок або аерозольних препаратів. Їх дію можна відчути негайно, і вони тимчасово позбавлять вас від болю в горлі та інших недуг. Активними речовинами, використовуваними в цих ліках, є, наприклад:

Сиропи допомагають в лікуванні болю в горлі і супутніх симптомів. Вони містять мацерат кореня алтея, який містить інгредієнти, що підтримують імунну систему (цинк, залізо, вітамін C, вітаміни групи B). 

 

keyboard_arrow_up