Зеленський вручив сертифікати на житло Герою України з Вінниччини та родині полеглого воїна

Зеленський вручив сертифікати на житло Герою України з Вінниччини та родині полеглого воїна
  • Президент вручив 30 сертифікатів на квартири Героям України та їхнім родинам.
  • Держава надає квартири Герою України з Вінниччини Євгенію Пальченку та родині полеглого воїна Миколи Янишина.

У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців — Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив 30 сертифікатів на житло військовим та родинам полеглих захисників, які були удостоєні найвищого державного звання. Захід відбувся в Маріїнському палаці у столиці.

За словами Президента, основа незалежності України — це люди, чия хоробрість, сила та відданість народові забезпечують існування держави та повагу до неї у світі. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих Героїв України.

Відео дня

— Хай усі в Україні пам’ятають, якою високою ціною вдається зберегти наше життя, життя України, її незалежність, — додав Глава держави.

Президент особисто вручив сертифікати на квартири військовослужбовцям із лав Збройних Сил України, яким присвоєно звання Героя України, серед них і 23-річний Герой України з Вінниччини — капітан Євгеній Пальченко. Попри молодий вік Євгеній — командир взводу танків. Він прикрив вихід своєї бригади з оточення і врятував життя побратимів. Від початку повномасштабної війни Євген мав один день відпустки, коли Президент вручив йому орден «Золота Зірка».

Також Глава держави вручив сертифікати на квартири родинам полеглих Героїв України, серед них — сім’я військового Миколи Янишина з Гнівані. Старший сержант загинув 5 травня 2022 року внаслідок ворожого артилерійського удару під час порятунку своїх побратимів з іншого танка. У липні 2023 року Президент присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» полеглому воїну.

За ініціативою Президента житло від держави одержать усі військовослужбовці та родини полеглих захисників, яким присвоєно звання Героя України.

 

Читайте також:

Президент вручив сертифікат на житло родині полеглого майора Георгія Стрелкова з Вінниці

Повісток справді не роздавали. Як у Вінниці пройшов ярмарок військових вакансій від ТЦК

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья

    Показуха та ганьба.

keyboard_arrow_up