«Записали відео за день і без жодного бюджету»: 15-річні вінничани зняли соціальний ролик

«Записали відео за день і без жодного бюджету»: 15-річні вінничани зняли соціальний ролик
На світлині праворуч — Андрій, ліворуч — Євген
  • Вінничани Андрій та Євген створили власний проект «Аffi films» у рамках якого вони зніматимуть ролики на соціальну тематику. 
  • Дебютне відео хлопці вже опублікували до Дня захисника України. Розповідаємо, як 15-річні вінничани його знімали. 

Андрій Афанасьєв — школяр школи №4 у Вінниці, а його друг Євген Філімонов — студент першого курсу вінницького коледжу культури та мистецтв. Разом вони створили проект «Аffi films», який, за їхніми словами, за допомогою соціальних роликів має розкривати людям очі на важливі питання сьогодення. 

— Ми юнаки, що закохалися у творчість та повністю поринули у неї. Нам всього 15 років, але ми віримо, що вік не спинить нас, та ми зможемо досягти успіху у сфері кіно, — кажуть хлопці. — Ми хочемо знімати відео на соціальну тематику і привертати увагу до проблем на які багато хто просто закриває очі. 

У рамках новоствореного проекту хлопці, залучившись допомогою товаришів, зняли перший соціальний ролик про захисників нашої країни до Дня Захисника. У ролику вінничани показали ситуацію, коли чоловік йде на війну, а його кохана не підтримує такий вибір. Та все ж чекає на нього, і щоразу, затамовує подих, коли на телебаченні говорять про нові обстріли на Сході. 

Відео дня

«Незалежність — це наша сила. Ми, «Affi Films», висловлюємо подяку захисникам та захисницям. Кожна схожа історія — цінна та болюча. Проте кожна з них про справжніх героїв. Підтримуємо наших. Єднаймося разом. Бо то наша сила», — написали у описі під відео вінничани. 

Хлопці розповідають, що відеозйомкою вони люблять займатися вже кілька років. Для цього захоплення школярі придбали відеокамеру Canon та накамерне світло. Проте, кажуть, так професійно зняти, як цей ролик, їм ще жодного разу не вдавалось. 

— Розпочалось все з того, що мені в школі дали завдання зняти будь-який ролик. До дедлайну залишався лише день, і ми з Женею почали шукати команду акторів, — розповідає Андрій Афанасьєв. — Головну героїню грає наша хороша подруга Яна, а її коханого грає четвертокурсник театрального коледжу. Нам дуже пощастило, що він погодився нам допомогти. А ще більше нам пощастило з тим, що маму головної героїні погодилась зіграти режисерка нашого вінницького театру. І хочу наголосити, що окрім дедлайну в один день, у нас ще й зовсім не було бюджету. 

На думку хлопців, соціальний ролик вийшов щемливим та правдивим. Хоча, кажуть, кілька нюансів із звуком та монтажем. До слова, змонтували ролик 15-річні вінничани теж самостійно.  

— Я зрозумів, що найважливіше у зйомках — мати правильний задум для відео та не нехтувати підготовкою. Тому спочатку ми з Женею склали сценарій, далі — розподілили репліки, а тоді вже покладались на гру акторів, — каже Андрій. — Знімали ми все у мене вдома. Для хорошої картинки довелось приділити особливу увагу цікавому налаштуванню світла.

Надалі хлопці планують знімати й інші соціальні ролики. У них вже є напрацювання для відео на тему свідомих виборів та протидії булінгу. Слідкувати за ними можна на їхній сторінці у соцмережі. 

Читайте також: 

«Коштує, як квартира з повним меблюванням». Про створення унікального мінімакету Вінниці

Як у молодіжному центрі Вінниці працює безкоштовна студія звукозапису

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Михаил

    молодцы, но начинать всегда нужно с себя! жаль будет если за банальным трепом о патриотизме скрывается банальная трусость. а то у нас помахать флагами море патриотов а посетить военкомат -полные штаны. Время покажет .а пока что молодцы!
  • Олена Шмалій

    Що зкажеш! Звичайно , хлопці-молодці і розумашки.
  • Олександр Зважій

    Дякую, молодці.
  • Сергей Вербский

    Молодці!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up