«Ніколи не казала, що я не українка». Що розповіла співачка Аліна Гросу перед концертом у Вінниці?

«Ніколи не казала, що я не українка». Що розповіла співачка Аліна Гросу перед концертом у Вінниці?
  • Вчора, 30 вересня, у вінницькому Будинку офіцерів відбувся концерт співачки Аліни Гросу «Непереможна».
  • Перед виступом журналісти «20 хвилин» ексклюзивно дізналися в артистки, як вплинула пандемія на її роботу, розпитали про життя в Росії та про роман з російським актором.    

Всеукраїнський тур Аліни Гросу «Непереможна» почався у вересні з Одеси. У співачки п’ять концертів підряд, одразу після Вінниці має їхати у Житомир. Артистка зізнається, що переймається через карантинні обмеження, адже на концерті має бути зручно всім: глядачам, організаторам, музикантам та танцюристам.

Цього разу не обійшлося без сюрпризів — чотири вінничанки виграли квитки на концерт.

— В дитинстві у мене був всеукраїнський тур на 22 міста, сподіваюся, що зараз буде тур ще більший. Мені хочеться робити благодійність, коли, наприклад, фонд, який допомагає людям з інвалідністю, телефонує, то ми одразу намагаємося передати їм якусь кількість квитків, — сказала вона. — Окрім того, в інстаграмі я проводила розіграш, просила людей, які хочуть прийти на мій концерт, але не можуть собі цього дозволити, написати з ким вони хотіли б потрапити і чотири вінничанки отримали безкоштовні квиточки на концерт.  Обирала навмання, але так, як підказує серце.

Відео дня
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GROSU (@alina_grosu)

26-річна артистка зізнається, що темпи роботи надзвичайно швидкі, тому часу на знайомство з Вінницею не вистачило. Втім, пообіцяла, що концерт здивує шанувальників яскравим шоу з великою кількістю акторів та хореографів на сцені. Від слухачів співачка очікує завжди лише віддачі, зізнається, що для кожного артиста це має велике значення.

— Бачити, що тобі посміхаються люди, що вони хочуть танцювати з тобою, підспівають пісні…Я, наприклад, дуже не люблю зали, де не можна облаштувати фанзону, мені кортить відчувати запальну енергетику людей, — каже вона.

Нова «Бджілка» та акторство

Аліна Гросу нещодавно трансформувала пісню «Бджілка», з якою в дитинстві дебютувала на великій сцені.

— Важко мене роз’єднувати зі мною маленькою. Дуже всі звикли, що Аліна Гросу — це чотирирічна маленька дівчинка зі щічками і співає пісню «Бджілку» та «Рушничок». Мені захотілося підтримати це бачення людей, чому ні? Я не відхрещуюся від того, що було раніше, просто я вже стала дорослою і не нормально співати ту саму пісню в тій же обробці. Тому вирішила її модернізувати і зробити більш зрозумілою для глядача та молодої аудиторії, — розповідає вона.

Окрім вокалу, займається Аліна Гросу й акторською діяльністю. В її творчому доробку багато зйомок у фільмах та серіалах, втім позиціонує вона себе як співачка.

— Чесно скажу, я більше займаюся вокалом, вже 23 роки я на сцені. А з акторською діяльністю познайомилася у 15 років. Зручніше мені, звісно, на сцені. Коли мова йде про кіно, то я дуже переживаю та навіть тремчу, якщо знімаюся з якимось популярним актором, в якого набагато більше досвіду, то дуже намагаюся вхопити кожен момент, щоб не було просажування і все виглядало круто, цікаво та органічно, — розповідає Аліна Гросу. — Але я все ж більше співачка. Втім, справжня співачка має відчувати свою пісню. А ось акторка має вміти заспівати. І дві професії тісно пов’язані і мені зручно їх поєднувати.  

Карантин підштовхнув до роботи

В період пандемії Аліна Гросу теж не нудьгувала. Хоч тоді через карантинні обмеження багатьом артистам довелося відмінити концерти, Аліна почала активно працювати над серіалами.

— Якраз під карантину я почала робити відеопроби і дуже сподівалася, що мене візьмуть хоча б в один серіал. А мене затвердили аж у вісім і вже після карантину я почала зніматися. Тому карантин мені тільки допоміг, луснув по голові, підштовхнув до того,  що потрібно щось робити. Окрім того я в режимі онлайн записувала багато пісень, відправляла їх звукачеві. Ми робили онлайн аранжування і багато пісень повиходило. Тобто, в принципі, робота моя не стояла на місці, а йшла далі. Просто я не бачилася наживо з людьми, але онлайн були інтерв’ю, ми навіть влаштовували концерти в прямому ефіру. Важко без гастролей, без людей та без того, що робить тебе щасливою.

«Так я ж тут»

Близько десяти років тому Аліна Гросу навчалася і жила в Росії. Журналісти поцікавилися і про цей досвід артистки, зважаючи на те, що дехто з українських музикантів активно гастролює та навіть проживає там.

— Так я ж тут. Ніхто ж не знає, що буде далі, як можемо казати про наступні кроки? Ти не знаєш, до чого підштовхне життя. А якщо мене, наприклад, в Америку на півроку покличуть зніматися? Це не означає, що я буду відхрещуватися від свого прізвища чи від своєї країни, я все одно залишатимуся українкою. Я ніколи не казала, що я не українка. Як можна відхрещуватися від нашої нації, якщо українки — найкрасивіші дівчата? Я українка і я цим пишаюся. Так само й з українською мовою, багато пісень останнім часом в мене виходить саме українською. А взагалі, я не політична людина, я в цьому не компетентна. І коли я їхала в Росію, якщо підняти цю історію, в 2010 році мене Україна відправляла туди по квоті. Мені дуже прикро, що через певний час цю тему трохи перекрутили.

Про особисте життя

Влітку 2019-го року Аліна Гросу вийшла заміж і вже через рік розлучилася. Не минуло багато часу, як з’явився новий обранець — російський актор Роман Полянський. Саме з ним артистка тепер гастролює по Україні та навіть виходить разом на сцену.

— Наш дует з’явився лише завдяки Аліні Михайлівні, я свого часу вчився у музичному училищі, грав на саксофоні та кларнеті і завжди мріяв створити свій колектив чи ансамбль. Але через зйомки та спектаклі, часу на це не було. Якось Аліна запропонувала: «Є пісня, давай спробуємо». Я довго боявся, бо це велика відповідальність і я не хотів підвести Аліну. Але записати все вдалося, зараз плануємо ще одну — «Чувства на касетах», вона дещо відрізняється від «Полотенца», але дуже органічна, — розповів Роман Полянський.

Аліна Гросу додала, що Роман їздить з нею в турі у кожне місто. А сам Полянський і до того бував в Україні — гастролював з покійним режисером Віктюком у Львові, Києві, Одесі, Харкові.

— Багато ми покаталися тоді, а зараз захопили ще й Чернівці, ось у Вінниці побували. До речі, у ролі актора сцени не боюся, а коли грав на кларнеті, дуже некомфортно почувався, якось відчував зажим. Може, тому й пішов у театральне, — сміється актор. — А зараз на сцені уявляю, що я співак.

Поділилася зіркова пара і спільними планами на майбутнє. Обоє артистів зізнаються, що дуже мріють знятися у спільному проєкті і бажано, щоб сюжет мав історичну основу.

— Ми в цьому напрямку рухаємося, думаємо, плануємо, створюємо, розвиваємо якісь ідеї. Якщо хтось нам не дає цікаві проєкти, то їх треба створювати разом, — каже Роман Полянський. — Мені подобається Середньовіччя, а Аліні — епоха Катерини ІІ. ХХ століття було дуже цікаве, кожне десятиліття змінювалася поведінка людей, їх характери, одяг, погляди на життя.

Тож будемо чекати від зіркової пари цікавого проєкту.

 

Читайте також:

Забуті імена вінницьких кладовищ. Професор Борис Шкляр, який вчив «діагностувати руками»

«Велике серце для маленької дівчинки». Як донор з Вінниці врятував 12-річну Маргариту та ще три життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олег Киевский

    Шмара недотрахана
  • Tatiana Honcharuk

    WTF?
  • Ivan Kovalenko

    Новини Вінниці на 20хвилин у вас вата в головах???
  • Влад Крента

    У таких нужно гражданство отбирать и пошла она лесом

    Ann Karapetyan reply Влад Крента

    Влад Крента так она и не Украинка

    Влад Крента reply Влад Крента

    Анна Горбатюк Она сказала что она не Украинка

    Анна Горбатюк reply Влад Крента

    Влад Крента за что?

keyboard_arrow_up