«Я не жалкуватиму, що обрав цей шлях». Піхотинця Максима Ямкового посмертно нагородили

«Я не жалкуватиму, що обрав цей шлях». Піхотинця Максима Ямкового посмертно нагородили
  • У Маріуполі під час запеклих боїв та героїчної оборони 27 лютого, рятуючи життя членів екіпажу, загинув морський піхотинець Максим Ямковий з Іллінців.

Для Максима служба в Українському війську розпочалась у квітні 2018-го, коли його призвали на строкову. Та вже за кілька місяців юнак підписав контракт зі Збройними Силами та відбув у зону проведення Антитерористичної операції, у район Рубіжного, що на Луганщині. Воював контрактник Ямковий мужньо та хоробро. Саме на фронті, після запеклих боїв, він вирішив пов’язати своє життя з армією і стати офіцером. Про це пише народна депутатка Ірина Борзова. 

Далі було навчання на Курсах лідерства у Львівському видовому виші. Через рік у званні молодшого лейтенанта з набутим багажем теоретичних знань та навичок Максим відбув для проходження служби у 36-ту окрему бригаду морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського на посаду командира танкового взводу. Відтак, з вересня 2020 року у складі 2-ї танкової роти він неодноразово відряджався у район Маріуполя для оборони визначеного району, недопущення можливого прориву ворога, у плани якого завжди входило облаштування «сухопутного коридору» від окупованих територій Донецької та Луганської областей до Криму.

Після повномасштабного вторгнення противника в Україну місто опинилось під нищівними атаками рашистів, постійним бомбардуванням та артилерійськими обстрілами. Морпіхи бригади мужньо протистояли ворогу.

Відео дня

— Максим любив життя. Мріяв про сімейний затишок з дружиною Оксаною та донечкою Поліною. Опікувався молодшим братом Ярославом. І про нас, батьків, завжди дбав, — з болем у серці згадує нині Ольга Михайлівна, мати Героя. — Ми завжди пам’ятатимемо нашого Максима і його слова: «Армія для мене — не робота. Армія — це моє життя! І я не жалкував і не жалкуватиму ніколи, що обрав цей шлях. А тим більше, коли ворог прагне знищити нас і Україну».

У клятій війні дружина Оксана втратила чоловіка Максима і брата Пошевко Олександра

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі  Максима нагороджено орденом Данила Галицького (посмертно).

Вічна пам'ять Герою.

 

Читайте також:

Біля острова Зміїний загинув Василь Ільчук. В Героя залишилась маленька донька

У Вапнярці прощалися з капітаном Богданом Ляшенком. Йому було лише 28 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (105)
  • Лена Лозовська

    Вічна пам'ять нашому герою України
  • Oxana Stetsenko

    🙏🏻
  • Maria Jakuszewska

    Вічна пам'ять Герою 🇺🇦🙏
  • Светлана Света

    Вічна пам'ять тобі Герою України!🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up