Вирощувати картоплю вдома не потрібно! (Пресслужба Органік-Д)

Вирощувати картоплю вдома не потрібно! (Пресслужба Органік-Д)
  • Життєві  принципи агрокомпанії  для людей.

Рівно три роки знадобилися вінницькій компанії Органік-Д аби стати лідером області у вирощуванні коренеплодів. Морква, буряки, цибуля та картопля – основні культури, якими тішать нас подільські аграрії.

Розпитували  директора Вадима Кричковського про історію підприємства, принципи роботи , технології та бізнес-кроки.

ПРИНЦИП 1: ЗБЕРІГАННЯ

— У нас все було не так, як у людей, – посміхається Кричковський, а згодом додає: Тому, що овочеве фермерство ми створювали саме для людей. І починали не з вирощування, а зі зберігання.

У 2017 році запросили відому Київську компанію та побудували сучасний склад на голому місці на околиці Сутисок (прим. ред.:  смт. Сутиски знаходиться близько 30 км від Вінниці). Встановили холодильні машини на італійських компресорах, змонтували вентиляцію та систему зволоження.

Від циркуляції повітря, озонування приміщення та безпосередньо температурного режиму найбільше залежить зовнішній вигляд та якість збереження овочів. Бабусин льох залишаємо в минулому. Відтепер бабусі «на веліках»  за морквою приїжджають до Органік-Д. Вирощувати картоплю вдома не потрібно! Нове покоління змінює старі звички на прогресивні. І не дарма - максимально підприємству вдавалося зберігати продукцію з поля 10 місяців! Без гризунів та грибку.

ПРИНЦИП 2: ВИРОЩУВАННЯ

Це також стало можливим завдяки розробленим унікальним технологіям вирощування.

Органік-Д одна з перших компаній України, яка втілила у життя мрію про інтенсивне виробництво з органічною домішкою. Що мається на увазі?

— Коли весь світ бореться з виснаженням ґрунтів і, водночас, продовжує оранку задля збільшення врожаю, вихід є, - розповідає Вадим. -  В нашій місцевості для збагачення землі та відновлення гумусу використовуємо органічне добриво вироблене з відходів свиноферми. В рівних пропорціях з мінеральними добривами підживлюємо рослини. Таким чином покращуємо і смакові якості коренеплодів. Наші морква та буряки особливо солодкі  завдяки натуральному добриву. А кукурудза, наприклад, довше залишається зеленою (силос) та молодою (початок).

Окрім того, компанія дотримується екологічних принципів виробництва. Замкнений цикл роботи дозволяє утилізувати природним чином майже всі відходи підприємства. І на цьому не зупиняється.

ПРИНЦИП 3: РОЗВИТОК

— Є  негласне правило розвитку Органік-Д,- продовжує директор агропідприємства, -  яке простими словами можна сформулювати так: «Не стій на місці, бо засмокче».  

Тому, у 2018 році компанія збудувала мережу крапельного зрошення полів, а ще через рік  запатентувала власне органічне добриво.

У тому ж  2019 агропідприємці започаткували екологічно чистий бренд продукції Органік-Д. Лабораторні аналізи  підтвердили, що кількість нітратів урожаю моркви  у  17 разів нижче за норму, а 86% з усіх дозволенних видів пестицидів не виявлені взагалі!

У 2020 році підприємство наважилося на виконання міжнародних стандартів Global GAP. Сертифікація проходить саме зараз. Тож поки що говоримо про це пошипки!

- За останній рік до нас разів десять приїжджали журналісти національних та місцевих каналів. – Закінчує свою розповідь Вадим. – Не збрешу, якщо скажу, що після огляду підприємства всі вони казали «Шок! Ця компанія як з картинки. І працює для людей!» Це означає, що наші принципи вірні. Ми і надалі будемо не тільки  виправдовувати очікування, а й випереджати час.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up