Вінничанину Олександру Візнюку просять присвоїти звання Героя України: ще потрібно 195 голосів

Вінничанину Олександру Візнюку просять присвоїти звання Героя України: ще потрібно 195 голосів
  • Родина, друзі, побратими та колеги з Вінницького педуніверситету звернулася до Президента з проханням присвоїти звання «Герой України» (посмертно) молодшому сержанту Олександру Візнюку, старшому навіднику 2-го взводу реактивної артилерійської батареї 72-ї бригади імені Чорних Запорожців.

Олександр Візнюк народився 11 лютого 1979 року, проживав у Вінниці, тричі служив у лавах Збройних Сил України. Його перша строкова служба проходила з жовтня 2001 року по листопад 2002 року. З серпня 2015 року по листопад 2016 року він служив за мобілізацією у складі 72-ї ОМБр.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії Олександр не залишився осторонь і 24 лютого 2022 року повернувся до військкомату. З 26 лютого 2022 року він захищав Київщину у складі 72-ї ОМБр, а з червня 2022 року виконував бойові завдання на Донеччині. Загинув Олександр Візнюк 8 листопада 2023 року від ворожого «Граду» у Донецькій області.

Його людяність, щирість та доброзичливість завжди вирізняли його серед інших. Він був люблячим чоловіком та прикладом для наслідування своєму сину. Для своїх батьків він був єдиним турботливим та люблячим сином.

Відео дня

У цивільному житті Олександр Візнюк з 2016 року працював на посаді головного бухгалтера Вінницького педуніверситету імені Михайла Коцюбинського, де користувався великою повагою колег.

Олександр має дві відзнаки Президента та медаль за участь в АТО.

Рідні полеглого воїна просять підтримати петицію про присвоєння Олександру Візнюку почесного звання «Героя України» (посмертно). Ця відзнака вшанувала б пам'ять Героя, який віддав своє життя за незалежність та територіальну цілісність України.

Підтримати петицію можна за посиланням. Вшануємо гідно пам'ять воїна.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Владиславу Бойчуку з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України

«Всі бої записує на відео». Поради воїна-штурмовика побратимам, які йдуть на «нуль»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up