В Укрзалізниці пояснили чому вінничани поїхали стоячи в «Інтерсіті»

В Укрзалізниці пояснили чому вінничани поїхали стоячи в «Інтерсіті»
У Європі стоячі місця в поїздах "Інтерсіті" — це звичайна практика, пояснював користувач фейсбуку Вадим Беспалов. Фото з коментарів в соцмережі
  • У неділю, 13 серпня, відбувся скандал з «Інтерсіті». Для пасажирів, що сідали у Вінниці, не було сидячих місць
  • Як з’ясували люди на місці, все через те, що до поїзду не причепили чотири вагони.
  • У перевізника дали пояснення та вибачилася перед пасажирами
  • Бонус. Як отримати компенсацію від "Укрзалізниці"?

В соцмережах поширили фото, де пасажири стоячи їдуть в швидкісному поїзді «Інтерсіті» 746Ш «Одеса-Дарниця». Людям пропонували сидіти на полу або стояти в проході. Як пояснювали стюарти в поїзді, за невідомих причин не причепили ще чотири вагони. При цьому деякі пасажири заплатили за квитки по 600 гривень.

«Сьогодні моєму чоловікові було необхідно виїжджати з Вінниці раніше, ніж нам (з робочих питань); він взяв квиток на швидкісний поїзд і виявилося, що до поїзд не причепили чотири вагони! І тепер Андрій і багато інших людей, включаючи дітей, їдуть стоячи (з речами, як годиться)», — написала в своєму фейсбуку Марія Фабричева.

Люди, що сіли в "Інтерсіті" у Вінниці їхали до Києва стоячи. Фото Андрія Швеця

Більше про цю історію в статті: Скандал в «Інтерсіті». Вінничани стоять в поїзді «Одеса-Київ» – соцмережі

Відео дня
blockquote>

Пізніше, «Укрзалізниця» пояснила, чому не було місць вінницьким пасажирам. Якщо коротко, то все сталося через несправність «Тарпану». І замість нього ще в Одесі поставили на маршрут коротший поїзд.

«У недiлю 13 серпня за маршрутом Одеса - Дарниця замість поїзда «Тарпан» №764 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу у дев’ятивагонній комплектації (607 місць) через його технічну несправність у рейс вирушив поїзд цього ж виробника на 408 місць. Цей поїзд на локомотивній тязі у п’ятивагонній комплектації. ПАТ «Укрзалізниця» та філія УЗШК просять вибачення у пасажирів за незручності та непередбачувані обставини. Технічну несправність поїзда наразі усуває завод-виробник», — пояснили в «УЗ».

Крім того, перевізник сказав, що тим людям, які відмовилися від поїздки повернули кошти. А тим пасажирам, що поїхали в поїзді без сидячого місця, компенсували частину вартості квитка.

«Загалом кошти вже отримали 44 пасажири цього поїзда у залізничних касах Одеси, Жмеринки, Києва та Вінниці (на загальну суму 9,2 тисячі гривень). У разі виникнення будь-яких питань чи непорозумінь просимо звертатися  за номером: (044) 465-30-90.», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті «УЗ»

Нагадаємо, що Укрзалізниця оголосила про запуск ще одного нового пасажирського складу Інтерсіті+ за маршрутом Київ-Перемишль, №715 / 716. Поїзд курсуватиме через Вінницю.

Як отримати компенсацію від «Укрзалізниці»?

У правилах перевезення пасажирів залізничним транспортом є кілька приміток, яким чином можна отримати компенсацію вартості квитка у поїзді від перевізника. Так от, повернути гроші за квиток можна, якщо з вини перевізника:

  • поїзд скасували;
  • було запізнення відправлення пасажирів більше ніж на годину;
  • ненадання місця, яке зазначено в квитку;
  • запізнення пасажира на поїзд з пункту пересадки з вини перевізника

Для повернення платежів потрібно вимагати в начальника поїзду поставити відмітку на квитку «Проїзний документ не використаний повністю з вини перевізника». Пасажиру виплачується повна вартість проїзду.

У разі переведення пасажира з вини перевізника до вагона (поїзда) нижчої категорії, ніж зазначено в проїзному документі, виплата різниці вартості проїзду проводиться на станції призначення пасажира або на станції переривання поїздки. Головна умова — має бути штамп на квитку про фактично здійснену поїздку, який завірений начальником поїзду.

З оригіналом квитка та документами, що підтверджують особу пасажира, для повернення коштів треба звертатися в каси залізничного вокзалу.

Джерело: пункти Правил перевезення 19.16 - 19.18.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Kseniya Belous

    К слову, я часто пользуюсь услугами Интерсити+ 763 О Дарница - Одеса когда еду из Киева, у них через раз приходит не тот состав и начинается проблема с пересадкой людей между вагонами.

    Порошок reply Kseniya Belous

    Один раз пользовался ИС и тоже вместо 9 вагонов подали 7 и не той комплектации, так  из за этого знакомую посадили в 1 клас, а я довольствовался свободой из-за не полной его загрузки. УЗ-дно

    Olvol reply Порошок

    Почему не называете дном автоперевозчиков, которые не выдают билетов и могут не приехать вообще? Авиакомпании, отменяющие рейсы в день отправления, пересаживающие в другой самолет или класс? Вас довезли без опоздания и даже посадили в 1 класс с билетом во 2-й. Это же прекрасно.

    И вообще, пересадка на другое место нарушением не является ни у нас, ни за бкгром

    truemalay turemalay reply Olvol

    Потому что статья про поезд и УЗД.

    Olvol reply truemalay turemalay

    При чем здесь УльтраЗвуковая Диагностика?

    truemalay turemalay reply Olvol

    Не причем. УЗД - Українська  Залізна Дорога. Хотя, похоже в Вашем случае не УЗД но электроэнцефолограмма не помешает! ;)

    Olvol reply truemalay turemalay

    Підприємства "Українська  Залізна Дорога" не існує. Є Укрзалізниця

    Olvol reply Kseniya Belous

    Купіть нашій залізниці поїзди за власнмй рахунок або вибирайте таку владу, яка виконуватиме закон про закупівлю рухомого складу. Зараз дуже зменшився вантажопотік через політичну ситуацію на сході, криму і з Росією, а також через спад виробництва. Відповідно мало вантажних і немає коштів
  • Kseniya Belous

    К чему все эти комментарии про стоячие места в Европе или Китае? Проблема не в факте предоставления вида услуг "проезд без сидячего места", а в том, что  не была предоставлена оплаченная услуга. "Головна умова — має бути штамп на квитку про фактично здійснену поїздку, який завірений начальником поїзду.

    Ключевым в данной ситуации будет то, что людям этот штамп не проставили, а вместо этого предлагала на картонке на полу посидеть.
  • Natalka Melnyk

    на чому їм пропонували сидіти? на полу?

    Піл — широкі, грубі дошки, покладені в хаті між піччю з того боку, де черінь і припічок, та протилежною стіною. Служить ліжком і лавою. Ширина — близько двох метрів, щоб упоперек могла вільно лягти доросла людина.

    Olvol reply Natalka Melnyk

    Селючка, пожалуйста нп лезьте в технические вопросы. Сидите дальше на бараках и кормите ними свынэй
  • Sasha Tkachuk

    Памятаю коли жив в  Китаї то для них це норма що люди стояли, більше того їм продавали квитки стоячі!!! А їхати було дуже давлеко ! Від Пекіна до Гонконга приблизно 22 години, і люди з дітьми і  люди старшого віку стояли всю дорогу і ніхто нічого нікому не казав! Так що не треба робити мухи з слона!

    truemalay turemalay reply Sasha Tkachuk

    Сашенька,  то в Китае люди покупали себе билет чтобы ехать стоя, и ехали, их это устраивало, они сознательно это делали, и стоил он в пересчете думаю не 615 грн. Они купили, знали что купили, были с этим согласны и на это рассчитывали. Если хотите спроецировать Китайскую ситуацию, то представьте что тем китайцам вместо стоя пришлось бы ехать на крыше. Так шо не надо тут проецировать свои влажные воспоминания о поездке в одной ситуации на совсем другие ситуации.

    Sasha Tkachuk reply truemalay turemalay

    Просто поділився досвідом своїм, але в нашій країні все робиться через Ж ***!

    Богдан Пупкин reply Sasha Tkachuk

    это ты как раз и ровняешь муху и слона!!!     китай и украина.    ты разницу чуешь?)  должны отдать минимум половину стоимости билета, разобраться и отправить пару человек в центр трудоустройства за новой работой и просить извинения публично с  гарантией что такое больше не повторится!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up