У Жмеринці дозахоронили останки тіла загиблого азовця Станіслава Джури-Соколовського

У Жмеринці дозахоронили останки тіла загиблого азовця Станіслава Джури-Соколовського
  • Станіслав Джура-Соколовський у складі окремого загону спеціального призначення «Азов» з перших днів війни боронив Україну.
  • Загинув 9 квітня 2022 року у Маріуполі.
  • За мужність та героїзм Герой нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

— Немає більшої любові від любові того, хто віддає за ближніх своє життя. Ми мусимо пам’ятати та вшановувати подвиг кожного Героя, який на полі бою віддав своє життя за віру, народ і Батьківщину, — з такими словами на Алеї Героїв до жмеринчан звернувся отець Сергій Мельник. 

Сьогодні, 4 грудня, у Жмеринці відбулося дозахоронення останків тіла загиблого Героя, старшого сержанта окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної Гвардії України Станіслава Джури-Соколовського.

Відео дня

Юнак з перших днів широкомасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави боронив Україну, її незалежність та майбутнє кожного українця.

Станіславу було лише 23, коли він загинув у Маріуполі, отримавши несумісні з життям поранення 9 квітня 2022 року. Молодий воїн разом із побратимом з «Азовсталі» вийшов на позицію на бойове завдання, як почався мінометний обстріл зі сторони ворога, що й забрав життя Героя. Побратими Станіслава захоплювались його хоробрістю. Мовляв, він ніколи не відмовляв, коли потрібно було йти на бойове завдання.

Сьогодні віддати шану загиблому Герою прийшли рідні та близькі, волонтери, військовослужбовці, представники Жмеринської міської ради.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

Вінничанам пропонують переглянути щемливий документальний проєкт «Незламні діти. Я чекаю»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Олег Баюк

    Вічна пам'ять герою
  • Надя Шпакова

    Вічна пам'ять Герою
  • Оксана Затайдух

    Царство небесне Герою Слава
  • Валентина Щербацька

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up