«‎Це шок! Приємний» Вінницький хірург вийняв підривник гранати з тіла бійця

«‎Це шок! Приємний» Вінницький хірург вийняв підривник гранати з тіла бійця

Командування Медичних Сил ЗСУ повідомило, що вінницький хірург Андрій Верба провів операцію з видалення частини гранати Вог. І дістав він її..з тіла бійця. 

«‎Наші військові лікарі провели операцію з видалення гранати ВОГ, яка не розірвалася, з тіла військовослужбовця! Її було видалено у присутності двох саперів, які страхували безпеку медичного персоналу. Операція проводилася одним з найдосвідченіших хірургів ЗСУ - генерал-майором Андрієм Вербою без електрокоагуляції, оскільки граната могла детонувати у будь-який момент. Оперативне втручання пройшло успішно, а пораненого військовослужбовця було відправлено на подальшу реабілітацію та відновлення", – написали військові з Медичних Сил ЗСУ. 

Хто такий хірург Андрій Верба?

Він генерал-майор медичної служби, доктор медичних наук, хірург, який із початком російської військової агресії пішов на Схід, а у червні 2014 року очолив Вінницький 59-й військовий мобільний госпіталь. Тоді ж Андрій Верба провів першу в історії України хірургічну операцію в польових умовах, врятувавши у зоні бойових дій життя лейтенанта-розвідника. Після початку повномаштабного вторгнення росіян продовжує проводити операції. За увесь час війни він врятував не одну тисячу життів! 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Галина Подолян

    ДЯКУЮ ВАМ ЛІКАРЮ ВИ Є НАЙКРАЩИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ ВЕЛИКА ВАМ ПОДЯКА ВІД УСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
  • Василий Маляренко

    Майстер
  • Ніна Ніколюк

    Щиро дякуємо за мужність і професійність !!!! Господь подарував Вам золоті руки !
  • Нина Фесюк

    Якый
    Молодець

keyboard_arrow_up