Троянди з сала та їстівні квіти з огірків. Вінничанка робить незвичні букети

Троянди з сала та їстівні квіти з огірків. Вінничанка робить незвичні букети
Фото та відео у матеріалі зі сторінки у фейсбуку Галини Бондар
  • Вінничанка Галина Бондар через відеоуроки та тренінги навчилася робити їстівні букети
  • Замість троянд та фіалок вона використовує м’ясо, ковбаси, хурму та інші продукти для своїх букетів
  • До того ж, це ідеальний презент для чоловіків, які неодмінно роблять «селфі» зі смачними «квітами».

Менше ніж рік тому вінничанка Галина Бондар зацікавилася продуктовим карвінгом — мистецтвом художнього вирізання з овочів та фруктів. Вона побачила в мережі кілька відео, де майстри вирізають з сала бутони троянд. Та спробувала повторити.

Тепер жінка робить фруктові ялинки, сирні букети та «квіткові» асорті з м’яса, що має попит серед вінничан. Майстриня розповіла про своє хобі та поділилася деякими секретами із цієї сфери.

— «Карвінгом» почала займатися випадково: побачила в мережі відео, захотіла повторити. Вийшло непогано. Але хотілося дізнатися, як це оцінюють інші - якраз був гарний привід: день народження в шефа (Галина працює в фірмі, що продає металопластикові вікна - авт.). Зробила йому букет від офісу, чим приємно здивували чоловіка. Потім це мене захопило: їздила на курси в Київ, придбала спеціальні ножі для вирізання з овочів та м’яса, почала робити карвінг букети для знайомих та друзів.

Відео дня

Згодом, вінничанка почала робити їстівні букети й для інших людей. І аби прорекламувати свої послуги зробила сторінку в фейсбуку. Там вона викладає на огляд усі свої роботи. Її сторінка називається «Ексклюзивні букети. Карвінг».

— Коли йдеш на день народження жінки, то обов’язково купуєш квіти. Чомусь так склалося, що чоловіку букети дарувати не треба. А своїми карвінг-букетами я руйную це стереотип: можна поставити ще й пляшку і буде як алкоголь, так і закуска. Ще примітила, що чоловіки люблять робити фото з їстівними квітами. Уявляєте? Одразу вихоплюють телефони та починають «селфітися», — казала Галина Бондар.

Тільки ідеальні продукти

Щоб зібрати всі матеріали для карвінгу, Галина витрачає не менше двох днів. У своїх пошуках вона відвідує як супермаркети, так і базари по всій Вінниці.

— Усе має бути ідеально. Щоб яблучка — певного відтінку, м’ясо із гарною фактурою. Це все не так просто і займає багато часу. Через це, наприклад, у мене виникають сутички з продавцями на базарах. Я стою по 20-30 хвилин, перебираю продукти, щоб знайти гарний колір. А мені продавчиня каже: «вибирайте чи ні, у мене вже черга!».

Взимку ситуація є складнішою, бо як сказала Галина Бондар, на ринках продукти підморожені, що погано для букета. Тому вибирає матеріал тільки в супермаркетах.

— Найбільший вибір, звісно, у «METRO»: там і фруктів є багато, і різні м’ясні продукти є, — розказала Галина Бондар. — У результаті ідеальні продукти — це великі гроші. Ковбаси — від 60 гривень, а сири та м’ясо взагалі — від 700-1000 гривень за кілограм. Якщо чогось немає, то потрібно замінити кращою альтернативою. Буває, що видумую вже на ходу.

Вага «квітів» від двох кіло

Після того, як матеріал для їстівних квітів зібраний, Галина приступає до роботи. Вона вирізає та закріплює продукти дерев’яними шпажками, щоб міцно трималося. Таким чином, вибудовуючи єдину композицію.

— Величезні, кількаметрові букети не роблю — їх важко довезти, а готовий вибір важить від двох кілограмів і більше. І щоб його зробити витрачаю багато часу: від двох годин на фруктовий, та від трьох — на м’ясний, — розказує майстриня.

Крім кумедних випадків, як чоловіки роблять селфі з квітами, жінка згадує дивне замовлення для людини, яка була на дієті.

— Просили зробити букет для людини, яка на дієті. М'ясний і з ковбасами. Запитувала, чи їсть ця людина взагалі м'ясо, вона ж на дієті. А мені відповіли: «Нічого страшного, вона з нами поділиться за столом!».

Отже, Галина витрачає купу часу та грошей на вибір продуктів, виготовлення карвінг-букетів. Запитуємо, чи взагалі їй вигідно займатися цією справою?

— Я це не розглядаю як бізнес. Для мене карвінг — творчість, хобі, яке приносить додатковий прибуток. У мене є гарна основна робота. Хоча в майбутньому, справу з букетами також планую «розкручувати». Домовилася з подругою, навчу її як робити карвінг та будемо разом працювати.

Примітка. Вартість карвінг-букетів:

з фруктів та овочів: від 700 гривень

з м’яса: від 1000 гривень.

Контакти майстрині: (097)2258195, сторінка в фб: Ексклюзивні букети з овочів та фруктів. Карвінг.

Поради тим, хто хоче займатися карвінг-букетами:

  1. Головне - мати бажання, щоб розпочати та довести справу до кінця.
  2. І щоб займатися карвінгом - треба хист до творчості. Потрібно гарно вирізати, формувати фігуру букету та уявляти, яким він буде, ще до того як почали робити їстівний букет.

Читайте наші інші матеріали про те, що можна подарувати на День святого Валентина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Next

    Не всі це памятають, зараз такого немає, але згадати приємно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up