Ніяких каструль та пінок для гоління. Що хочуть дівчата та хлопці на Валентина

Ніяких каструль та пінок для гоління. Що хочуть дівчата та хлопці на Валентина

Дуже часто через стереотипи ми даруємо своїй половинці на День Святого Валентина зовсім не те, що вони хотіли б. Ми запитали вінничан, що на їхню думку, варто дарувати дівчатам та хлопцям на День закоханих, а що не варто.

Нагадайте людині, що вона важлива

Богдана Данчак, Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА

— Важливо ще раз нагадати людині, наскільки вона важлива. Я не прихильник великих подарунків. Якщо говорити про матеріальні, то для дівчини квіти будуть доречними завжди. Приємні несподіванки у вигляді дрібничок та листівок також мають місце. Але не потрібно бути банальним. Найбільше мені запам’ятався подарунок на Валентина, коли я його не чекала. Близька людина була далеко, але кур’єр приніс мені на роботу квіти.

Радійте найменшому прояву уваги

Назарій Давидовський, священик, музикант, громадський діяч

Відео дня

— На мою думку, краще всього дарувати почуття, враження, емоції та спогади. Не має значення, що послугує засобом для цього: малий символічний подарунок, можливо щось масштабне, чи якась інша ідея. Любов не матеріальна, а духовна річ, вона лише виливається приймає якісь матеріальні форми, але разом з тим, живе у серці і душі. Не слід дарувати байдужість, злість, чи заздрість. Вони руйнують найсвітліші почуття. І найголовніше — потрібно старатися радіти найменшому прояву уваги з боку власної симпатії, чи коханої людини.

Подаруйте хлопцю квіти — він не забуде

Офелія Даллакян, майстер манікюру

— Потрібно зробити так, щоб цей день запам’ятався і не дарувати банальні речі. Не потрібно купувати людині те, що вона зможе купити собі сама. Думаю, що підійдуть квіти. Причому дарувати їх можна як дівчатам, так і хлопцям. Хлопці точно це запам’ятають. Одного разу мені подарували скриньку з тисячею листівок, на кожній з яких було написано наскільки я важлива, або комплімент. Це було незабутньо. Всі мої друзі потім витягнули зі скриньки по листівці.

Приготуйте вечерю і знайдіть порозуміння

Євген Хомин, віце президент команди «Вінницькі вовки»

— Одружений вже шість років і у нас маленька дитина. Чесно кажучи, в минулому році ми не святкували. Забігались. Цьогоріч планую купити квіти та приготувати вечерю. Вважаю, що це важливіше за якісь матеріальні подарунки. Це, звичайно, не погано, але не головне. Набагато важливіше знайти порозуміння.

Подивіться романтичний фільм та прогуляйтесь містом

Леся Стрільчук, працівник територіального центру

— Для того щоб цей день запам’ятався, не обов’язково дарувати дорогі подарунки, каструльки та пінку для гоління. Це стереотип, який потрібно руйнувати. Достатньо невеличкої валентинки, як знак уваги. Вважаю, що обов’язково потрібно провести цей вечір разом: подивитись романтичний фільм чи прогулятись містом. Перш за все це день закоханих. Але взагалі, я не дуже люблю це свято. Одного разу, ще у студентські роки, з хвилюванням готувалась до цього нього, а вийшло так, що вечір виявився не найкращим.

Дізнайтись, що близькій людині важливо

Андрій Рудик, лідер гурту «НЕ лізь БО вб’є»

Напевно тут немає універсального рецепту. Потрібно добре знати свою другу половинку і виходити з того, що їй подобається. Гарний подарунок можна зробити і за невеликі гроші. Коли у Вінниці відкрили ресторан суші, ми з майбутньою дружиною туди сходили і нам сподобалось. На Валентина купив продукти і сам спробував приготувати суші. Спеціально знайшов японську музику, приглушив в кімнаті світло. Такий знак уваги з моєї сторони їй сподобався, хоч суші вийшли і не дуже. Будучи студентами мої знайомі водили дівчину в дорогий ресторан. Не обов’язково замовляти щось дороге, це може бути дуже проста вечеря, але сама атмосфера робить вечір особливим.

Підкресліть подарунком ваші ніжні почуття

Анна Катрук, психолог

— Це свято кохання, отже і подарунок має бути у цьому ключі. Не можна дарувати побутову техніку чи начиння, щось для дому чи професійного використання. Краще вже банальні сердечки і м’які іграшки. Щось, що підкреслить ваші ніжні почуття або саме те, про що мріє ваш партнер. Прекрасно підходять спільні поїздки, квіти, романтична вечеря, особисті речі, саме бажані, а не необхідні. Подивиться на подарунок, як на символ вашого кохання. Нехай він скаже вашій половинці про ваші почуття без слів.

Дивуйте тим, до чого схильна ваша друга половинка

Костянтин Ревуцький, фотограф

— Не підтримую стереотипи, що жінкам потрібно дарувати квіти і парфуми, а чоловікам спідню білизну і шкарпетки. У будь-якому разі, це має бути свято. Свято, яке ми даруємо одне одному. Ви маєте дивувати тим, до чого схильна ваша друга половинка. Наприклад, вона полюбляє тварин, то домовтеся про персональну екскурсію зоодвориком. Пригоди, то влаштуйте квест містом. Тишу, то оберіть кав’ярню зі смачним меню. Але все це залежить від темпу вашого життя. Для мене оптимальним стане похід у тихе і затишне місце, де я зможу просто відпочити. Хоча не виключаю, що після цього піду тусити в нічний клуб.

Приділіть своїй половинці особливу увагу

Вікторія Подолянчук, тренер танцювальної студії «Шахіна», волонтер

— Подарунку коханій людині треба приділити особливу увагу. Згадайте вподобання своєї половинки, її хобі та характер. Для любителів спорту чудово підійде фітнес браслет, чи квиток на улюблену спортивну гру. Меломани будуть в захваті від якісних навушників, плеєра, павер-банка чи квитка на концерт улюбленої групи. Більшість дівчат полюбляє квіти, парфуми, м’які іграшки, кульки та солодощі. Влаштуйте романтичну вечерю, спільну фотосесію чи подорож.

Даруйте особливим людям особливі книжки

Олександр Вешелені, літературознавець

— Вочевидь, від людини, яка працює з літературою і книжками, годі чекати оригінальнішої відповіді — звісно ж, раджу дарувати особливим людям особливі книжки. Це може бути роман (причому не конче любовно-сентиментальний, а навіть шокуючий на зразок «Оповіді служниці» Марґарет Етвуд), книжка з емоційного або ж інтелектуального розвитку (чудово синтезує ці дві сфери книжка Деніела Ґоумана «Емоційний інтелект») або навіть біографія відомої особистості (звісно, я би дарував «Важкі рішення» Гіларі Клінтон або ж «Включайся» Шерил Сендберґ) — головне, щоб цим подарунком передавався певний посил, висловлення того, що важить тобі кохана людина і чого ти їй бажаєш. Звісно, всі ми хочемо побільше «теплих історій» у наших стосунках, але чим міцніше кохання, тим більше граней воно має і тим більше допомагає в інших сферах життя. Головне, що треба уникати — дарувати книжки, фінал яких нам невідомий — адже так можна досягнути абсолютно протилежного ефекту і наштовхнути свою половинку на сумніви, розчарування і навіть депресію. Це як риба фугу — якщо її правильно приготувати, то вона точно не буде смертельною.

Не забувайте про головне — валентинку

Тетяна Фіщук, прес-секретар патрульної поліції

— У цей день обов’язково потрібно дарувати валентинку (куплену чи зроблену власноруч — не важливо, головне, щоб вона в принципі була). Адже досить часто пари обмінюються в цей день подарунками, а про таку річ, як валентинка можуть забути. А це ж головний атрибут свята. Що дарувати в цей день — залежить від кожної людини окремо, від її смаків та вподобань. Тут не може бути чітко визначений перелік подарунків. Хтось буде радий книжці, а комусь головне, аби квіти були. Тут важливий особистісний підхід, адже він і демонструє, наскільки добре ви знаєте людину. Я вважаю, що кожен повинен щиро радіти будь-якому подарунку, якщо відчуває, що він зроблений від душі і з любов’ю.

 

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    а для чого кастрюлям кастрюли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up