«Ще не вистачало, щоб я їх боявся». Запитали у вінничан, чи довіряють вони поліції

«Ще не вистачало, щоб я їх боявся». Запитали у вінничан, чи довіряють вони поліції
  • В житті кожної людини траплялися випадки, пов’язані з поліцією.
  • За даними досліджень, в українців знизився рівень довіри до правоохоронних органів. Причини на це в кожного свої.
  • Про те, чи почуваються вінничани у безпеці на вулицях міста та чи довіряють людям у формі — далі в матеріалі.

Баланс довіри до всіх правоохоронних органів серед українців виявився негативним згідно з результатами опитування, яке проводили з липня 2020-го по травень 2021-го року.  

За даними фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, впродовж десяти місяців довіра до Нацполіції та Служби безпеки України знизилася з -25% до -35%.

Тим часом покращилися рейтинг Міністерства внутрішніх справ (із -46% до -43%), ДБР (із -47% до -43%), прокуратури (з -58% до -52%) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (з -60% до -52%).

Відео дня

Втім, найпозитивніша динаміка зміни довіри та недовіри за той період у НАБУ з -59% до -49%.

Найбільше хвилюють наркотики та нетверезі водії

Серед топ-злочинів, які непокоять українців,найбільшої уваги правоохоронних органів, на їхню думку, потребують проблеми поширення і вживання наркотиків (39%), водіння водіями у нетверезому стані (36%), хуліганство (31%), пограбування помешкань (31%), корупція посадовців (24%), шахрайство (23%) та крадіжки в громадських місцях (18%).

У нашому опитуванні вінничани згадували також і про сімейне насильства, нарікали на те, що поліція не поспішає реагувати на такі виклики.

— В мене колись була неприємна ситуація, пов’язана з домашнім насиллям. Тоді я зрозуміла, що поліцейським не можна довіряти і краще нічого спільного з ними не мати, — згадує вінничанка. — Мене побив чоловік і я викликала поліцію. Замість того, щоб складати протокол , викликати слідчого і зняти побої, мені почали пропонувати помиритися з чоловіком: «Ви ж помиритесь, а потім ця волокита буде. Нащо воно вам?», а коли я наполягала на своєму, один з них сказав моєму чоловіку, щоб той вибачився і ми всі розійшлися мирно.  

Більше думок та вражень від роботи поліції у відеосюжеті.

Читайте також:

«Здається, я писав завжди». Що відомо про життя і творчість Євгена Гуцала

«Щоб жінка любила, а не посилала». Ми запитали, що робить чоловіків щасливими

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up