«Розійдуться серед молоді як насіння». Вінничанин запатентував значки-індикатори настрою

«Розійдуться серед молоді як насіння». Вінничанин запатентував значки-індикатори настрою
Про що свідчать ці значки та для чого вони потрібні?
  • Близько семи років вінничанин Олег Бартош витратив на те, щоб реалізувати свій задум — спеціальні значки, які «транслюють» настрій людини.
  • Про ідею, втілення та подальші кроки стартапу — далі в матеріалі.

Червоний овал символізує щастя та закоханість, зелений овал означає, що людина відкрита до спілкування — такий простий індикатор настрою зможе полегшити комунікацію між знайомими та незнайомими людьми, розповідає винахідник Олег Бартош.

Чоловіку 57 років і сім з них він опрацьовував свою ідею зі значками, яку в подальшому планує «вивести» на ринок в усіх країнах світу. При чому використовувати такі значки можна буде не лише в реальному житті, а й в мережі.

— Я вважаю, що це дуже перспективна справа і розійдеться серед молоді як насіння. Я вигадав п’ять знаків, які визначають стан та настрій людини. Є червоний та зелений овали, а є ще подвійні овали: зелено-червоний та червоно-зелений, — пояснює він. — Перший означає відкритість до спілкування, а в червоно-зеленому превалює те, що людина щаслива і закохана, але все одно відкрита до спілкування. А ось чорний квадрат означає, що людина спілкується вибірково, закрита до спілкування.

Відео дня

Обираючи форму значків та їх палітру, Олегу довелося прочитати чимало різної літератури. В результаті зупинився на овалі та квадраті, оскільки ці фігури мають особливе значення.

— Овал – це форма яйця, він означає зародження життя, це позитив. Червоний колір – і так зрозуміло, так само як і зелений – це колір розвитку, колір життя. Я багато читав літератури, пропрацював це все. Так само й чорний квадрат — він означає різкі кути, цілковиту категоричність, — пояснює Олег Бартош.

Винахідник згадує, що якось йдучи зранку на роботу, ідея сама прийшла до нього в голову.

— В мене був гарний настрій, надворі стояв красивий сонячний день і я розглядав варіанти для бізнесу та самореалізації, щось таке, чого ще не було і що можу придумати тільки я. Так і вийшло, — згадує чоловік. —Взагалі, я це придумав перш за все як визначення статусу аккаунта того чи іншого користувача в соціальних мережах, де є фото: в інстаграмі, фейсбуці тощо.

Значки-індикатори настрою універсальні, тому підійдуть людям різного віку та темпераменту. На думку Олега, їх наявність буде дуже виручати і в побутових, і в інших життєвих ситуаціях.

— Наприклад, дівчинка з зеленим значком заходить в бар, то це означає, що до неї можна підійти й познайомитися. А якщо з червоним, отже вона просто прийшла випити кави і послухати музику, — каже він. — Або ось королева Британії. В неї нещодавно помер чоловік і вона сміливо ставить чорний квадрат – вона закрита до спілкування, в людини не той настрій. І її ніхто не турбує.

Олег впевнений, аналогів маркування людського настрою більше у світі немає. Саме тому влітку цього року він запатентував збірку зображень.

— Запатентував свою ідею, отримав авторські права на торгову марку. Зараз вже замовив в Києві експериментальну партію значків і планую провести переговори з іспанською компанією ЗАРА Індитекс про продаж права випуску партії продукції «знак ідентифікатор», — розповідає Олег Бартош. — В них теж є таке виробництво, воно ексклюзивне. Я думаю, буде цікаво. Але ще якось хочу реалізувати ідею використання таких значків і в мережі, але поки не знаю, як саме це зробити. 

Олег зізнається, що найближче коло оточення схвалює стартап, кажуть, що це цікаво.

— Я тому і запатентував, бо розумію, що тему зі значками підхоплять одразу. Може, я цю ідею колись продам, але ще треба шукати спонсора, — розмірковує він. — А взагалі, коли вигадав ці значки, то поділився намірами зі знайомим, але фідбеку не отримав, ідею не оцінили. Тоді вирішив, що треба це обговорити з молодим поколінням. Всім сподобалося, сказали, що це оригінально і дуже актуально. 

Фото надав Олег Бартош 

Читайте також:

В одному акваріумі жаба, креветки, равлик і риби. Як вінничанин Юрій Жупанов створює акваскейп

«Я чекав чотири години на зупинці». Як вінничани ставляться до карантинних обмежень в транспорті?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Galina Panasiuk

    Триндєц!!! Як я жила без цих...значків!!! Прямо космічні технології!!! І уявляєте,яке зле у чоловічини оточення!? Ніхто за сім років йому так і не сказав,що він мається фігнею!! Злі люди....бо без значків)))
  • Александр Керри

    кольца такие были еще в начале 00
  • Юрий

    Какая страна, такие и стартапы

keyboard_arrow_up