П'яний чоловік ударив офіціантку в кафе. Тепер постраждала дівчина щей отримує погрози

П'яний чоловік ударив офіціантку в кафе. Тепер постраждала дівчина щей отримує погрози
Вікторія Біла, на яку напав нетверезий чоловік
  • На Привокзальній у кафе «Солоха» стався конфлікт між відвідувачем і офіціанткою. 
  • Кремезний чоловік вдарив дівчину, вона звернулася за захистом до поліції.
  • Тепер вінничанка каже, що отримує погрози. Додає — кривднику хтось дав її особисті дані. 

До редакції надійшов лист від Вікторії Білої. Дівчина працює офіціанткою у кафе «Солоха». Цитуємо уривок з листа:

«Я б хотіла попросити підтримки у вас. Річ у тому, що на мене було скоєно напад особою чоловічої статі, який був на підпитку та у супроводі співробітника УДСО. Зараз йде досудове слідство, підозрюваному було розголошено мої особисті дані, моє місце проживання. Зараз мені погрожують, телефонують, пишуть смс, кажуть, що я виїду з міста. Що мені робити? Допоможіть. Потрібно розповсюдити відео з моментом нападу».

Ми зв’язалися з Вікторією телефоном і розпитали детально про інцидент. Він стався 18 лютого.

Відео дня

Тиснув на мене, а потім ударив

Вікторія розповідає, що о 21.15 в той день вона сиділа за службовим столиком у кафе, де працює. Це місце лише для співробітників, там вони складають меню, перевіряють рахунки та інше.

У цей час до столу підійшли два чоловіки. Вони уже більше години були на території закладу. Одного чоловіка дівчина не знала, інший раніше потрапляв їй на очі. І Вікторія каже, що це співробітник Управління поліції охорони.

— Обидва чоловіка були напідпитку. Невідомий розмістив свій верхній одяг на дерев'яних елементах декору, які розміщені впритул до службового столу та не призначені для зберігання речей. Частина його одягу опинилась на столі. Як наслідок, перемішала між собою рахунки клієнтів, — говорить Вікторія. — Я показала йому, де вішак для одягу. Він не відреагував. Згодом чоловік знову підійшов до мене та взяв мій стакан, потім пляшку з водою. Я забрала свої речі з його рук, на що чоловік почав лаятися, обзивати мене. Я чула від нього запах алкоголю. Просила не чіпати мене. Але цей дорослий, набагато переважаючий мене у масі тіла чоловік, з розмаху вдарив мене в обличчя. Його товариш спостерігав за цим, на прохання про допомогу він не реагував. 

Той самий стіл біля якого все сталося:

Одним ударом все не закінчилося

Згодом ці двоє чоловіків знову підійшли до столика дівчини. Один із них, той, що уже її вдарив, почав знову чіплятися та обзивати. Потім — ударив по обличчю ще раз.

— Знущання, образи та психологічне насилля, нанесення ударів відбувалось впродовж тривалого часу і не зупинялось на мої прохання, при чому його товариш не намагався відреагувати на мої слова про допомогу чи запобігти насиллю наді мною, — каже Вікторія. 

За її словами, одразу після випадку, вона розгубилася, не знала, що робити.  

— Я була не в собі, тому й поліція була викликана 22-го числа, — пояснює Вікторія. — Вранці 19-го я вирішила, що винні мають бути покарані. Ні про яке грошове чи матеріальне відшкодування не може бути й мови. Ми з адміністратором кафе, почали шукати відео злочину, на жаль, через проблеми з технікою ми дістали його тільки 22-го числа, і як тільки передивились відео й побачили, що все зафіксовано, адміністратор викликав патруль. 

Слідчий сказав дівчині, що розглядатимуть справу, як хуліганство. Вона каже, що невдовзі після написання нею заяви нападник прийшов у кафе знову й вимагав у адміністрації її номер телефону. Йому відмовили, і він залишив свій номер

— Вранці 23-го мені вручили витяг з єдиного державного реєстру досудових розслідувань, з якого я дізналась, що справу вже хочуть розглядати за більш м'якою статтею, — говорить Вікторія.

Погрози почалися після заяви

У той же день, 23 лютого, дівчина їздила на експертизу. У цей час на її телефон почали надходити дзвінки та повідомлення. 

— Спочатку смс були такі приторно-солодкі, мовляв, вибач мені, хоч грошей дам і т.д. Я ніяк на них не реагувала, але зателефонувала до слідчого дізнатися, чому у витягу вже йдеться про менш м'яку статтю, чи вже знайшли нападника та головне, яким чином він дізнався про написання заяви та мої особисті дані, — каже Вікторія. — Я повідомила, що мене починають переслідувати. Слідчий сказав, що на даному етапі цей випадок бачить саме так та нікого вони ще не знайшли. Цього ж вечора я зателефонувала на 102 та дізнатися, як можна доповнити протокол новими свідченнями.

Наступного дня дівчина внесла до заяви нові покази, розповіла про нападника та додала скріншоти смс.

— Цього ж вечора мені вже прийшла смс, в якій він вибачається, але водночас в добровільно-примусовій формі радить забрати заяву та дружити з ним, або доведеться з'їхати з квартири, що винаймаю чи переїхати в рідне місто. Також в смс йдеться, що він би на відміну від мене, нікому не пожалів би води. Нібито цим я спровокувала його дії, — зазначає Віка. — А слідство відтягують, не проводять допити, аргументуючи це тим, що свідку (товаришу кривдника дівчини - авт.) не до допиту, бо він у відрядженні.

Готові захистити у будь-який момент

У поліції для сайту 20minut.ua прокоментували даний інцидент. Сказали, що подія дійсно сталася 18 лютого.

— Потерпіла звернулася з заявою. Проводиться розслідування. Попередньо подію кваліфікували за статтею 125 Кримінального кодексу. Остаточна правова оцінка буде надана пізніше, — розповіли журналісту 20minut.ua у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Також у поліції додали, що у них ще немає заключення експертизи від лікарів. Кажуть, якщо дівчині погрожують — готові у будь-який момент встати на її захист. Для цього варто набрати «102».

Активісти громадської організації «Ревізія влади» мають інформацією про кривдника дівчини. Вони взяли на контроль цю справу і обіцяють слідкувати за чесністю розслідування.


 

Читайте також:

Наряди поліції у ресторані біля «Універмагу». Що там відбувається?

Спецоперація у центрі міста: чоловік з чорною сумкою грозився підірвати магазин. ОНОВЛЕНО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (53)
  • Мари Кукушкина

    Боже,и "оно"мущинка?Да - яйцами!
  • Майя Кулакова-витрак

    Напишите его руководству и пусть принимает меры. У него должностная инструкция. Он обязан реагировать. Иначе свой своего покрывает. Уверена, что его начальство не в курсе.
  • Майя Кулакова-витрак

    Уволить со службы. Тогда не будут себя так вести. У меня было подобное. Написала в отдел собственной безопасности. Бегал и бегал за мной с извинениями и слезами забрать заявление. В результате понизили в должности, так как отец двух маленьких деток.
  • Руслан Рискальчук

    Кафе,тим більше придорожнє, має статус джерела підвищеної небезпеки,для відвідувачів та персоналу. При цьому відкривається з наймом працівників  ,знаючи про всі можливі ризикові випадки,тому мають пиняти на себе...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up