Помер нардеп та колишній голова Вінницької ОДА Анатолій Матвієнко

Помер нардеп та колишній голова Вінницької ОДА Анатолій Матвієнко
  • Сьогодні не стало українського політика, народного депутата Верховної Ради шести скликань, колишнього очільника Вінниччини Анатолія Матвієнка.

22 травня помер Анатолій Матвієнко. Про це першим у фейсбук написав екс-нардеп Микола Княжицький.

— Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно-демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього зажди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною. У минулому році разом святили паски у церкві на Аскольдовій могилі, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Така сумна новина застала зненацька директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Світлану Василюк.

— Ми працювали з ним разом давно, ще у 80 роках. Він був прекрасною людиною, професійною, вимогливою людиною, людиною, яка вболівала за свій край та за свою область, — розповіла нам Світлана Василюк.

Довідка

Народився Анатолій в містечку Бершадь Вінницької області 22 березня 1953 року. У 1975 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут (інженер-механік). У 1989-му - Вищу партійну школу. Кандидат економічних наук.

Кар'єра:

1975-1976 рр. — завідувач гаража, головний механік відділу механізації Бершадського районного міжколгоспного будуправління.

З 1977 року — на комсомольській роботі. Спершу — секретар Бершадського райкому ЛКСМУ. З 1980-го - другий секретар Вінницького обкому комсомолу, з 1985-го — секретар Центрального комітету ЛКСМУ, з 1989-го — перший секретар ЦК ЛКСМУ, член ЦК Компартії України.

1990-1994 рр. — народний депутат України I скликання. Голова комісії у справах молоді.

З 1994 року — засновник і глава Фонду підтримки розвитку мистецтв, діяльність якого була спрямована на матеріальну допомогу молодим талановитим особистостям і творчим колективам.

У 1995-1996 рр. - заступник голови Народно-демократичного об'єднання Нова Україна, з лютого 1996 го — глава новоствореної Народно-демократичної партії.

1996-1998 рр. — голова Вінницької обласної держадміністрації.

1998-2002 рр. - народний депутат України III скликання, член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства. До 1999-го очолював фракцію НДП.

З грудня 1999 року — глава тоді ж створеної Української народної партії Собор. З квітня 2002 — лідер Української республіканської партії Собор, створеної в результаті об'єднання УНП Собор і Української республіканської партії. Згодом УРП Собор об'єдналася з Українською платформою в партію Українська платформа Собор, яку очолив Павло Жебрівський.

2002-2005 рр. — народний депутат України IV скликання від Блоку Юлії Тимошенко (№2 у списку після самої Юлії Тимошенко), глава комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

З березня по вересень 2005 року — голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

До початку 2006 року — заступник голови Секретаріату президента України Олега Рибачука.

2006-2007 рр. — народний депутат України V скликання від блоку Наша Україна (№12 у виборчому списку), перший заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

2007-2012 рр. — народний депутат України VI скликання від блоку Наша Україна — Народна самооборона (№22 в списку), член комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

У 2012 році на парламентських виборах самовисуваються по мажоритарному округу у Вінницькій області, проте в жовтні зняв свою кандидатуру, за власною заявою — на користь кандидата підтриманого Об'єднаною опозицією (БЮТ) і партією УДАР Григорія Заболотного, який пройшов до парламенту, набравши 46,73% голосів.

Анатолій Матвієнко помер 22 травня 2020 року на 68-му році життя. У чоловіка залишилася дружина Ольга Василівна (1953 р.н., доцент Київського лінгвістичного університету), сини Віктор та Павло.

 

Читайте також:

Мешканці Вінниччини не можуть поділити церкву нардепа Матвієнка (ВІДЕО)

Нардеп Анатолій Матвієнко задекларував власний храм Успіння Пресвятої богородиці

Нардеп Анатолій Матвієнко поскандалив з патрульними і назвав їх хамами

Хатія Деканоїдзе: «Шевцов – не мій кандидат... Була якась дивна політична гра…»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Алла Поваляєва

    Саітла пам'ять!
  • Елена Николюк

    Лилия Сидлецька, Вам дуже весело?🙄

    Лариса Рудомазина reply Елена Николюк

    Елена Николюк
    Не думаю, краще хай помилилась!
    Яка б людина не померла, це смерть і біль для близьких!
    Хай БОГ  розбереться сам, а нам жаль!
    Хай спочиває с БОГОМ!
  • Евгения Мартинюк

    Світла пам'ять
  • Нина Олейник

    Да очень жаль.Он был очень порядочным и добрым человеком! Вечная память.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up