«Немає офіційної інформації про загибель, тіло досі під Ізюмом». Рідні чекають офіцера Карпова

«Немає офіційної інформації про загибель, тіло досі під Ізюмом». Рідні чекають офіцера Карпова
Офіцер ПС ЗСУ Роман Карпов
  • Вінничанин Роман Карпов 23 квітня загинув від кулі рашистського снайпера під Ізюмом. Фото загиблого сина і чоловіка рідні побачили в чаті російського телеграм каналу.
  • Мати турбується, чому тіло сина досі знаходиться на полі бою. Відповіді знайшли у прес службі Повітряних Сил Збройних Сил України.

«Я цивільна дружина Карпова Романа Олександровича, який 23.02.2022 був відкомандирований до ОКП «Об’єднаних Сил». З 23.04.2022р. з групою, що пішли на виконання робіт був втрачений зв'язок. Карпов та ще двоє побратимів були вбиті пострілом кулі в голову. Снайпери ворожих сил — армії РФ — сфотографували тіла загиблих та виклали в  чат «Ищи хохла» в месенджері «Телеграм». У бойових товаришів були із собою документи, які також були сфотографовані та опубліковані у чаті «Ищи хохла» в месенджері «Телеграм». Карпов Р.О. був без документів. 26.04.2022 здійснено проліт БПЛА над територією, де лежать тіла зафіксовано, опізнано  групу в повному складі, що не вийшла на зв'язок. До 1.05.2022 р. про загибель офіцера не повідомлено офіційно».  

Допис про загиблого офіцера, вінничанина Романа Карпова у Фейсбуці поширила цивільна дружина Ірина Галкіна. Її підтримали рідні та друзі.

Відео дня

«Тіло нашого друга лежить вже 14 днів в Ізюмському напрямку в Харківській області. Таких, як наш друг, воїнів, які захищаючи нашу країну, загинуло багато, командири знають, хто де загинув, і не повідомляють! Ми розуміємо, що ніхто не буде жертвувати живими для того, щоб забрати тіла», — написала Альона Ковальська. 

Син досі під Ізюмом

Нам вдалося поспілкуватися з матір'ю загиблого вінничанина Наталією Карповою. Вона розповіла, що її єдиного 29-річного сина, офіцера спеціальних військ РЕБ Романа Карпова 23 лютого призвали обороняти Україну від ворога. 

— Ми ніколи не знали, де знаходиться син, — розповідає мати офіцера. — Одного дня, коли отримали від нього фото з музикантом Вакарчуком, зрозуміли, що Роман в Краматорську. 22 квітня він останній раз вийшов на зв'язок, ми звернулися до командира частини, запитали, що сталося. Нам відповіли, що інформацією, що син загинув, поки не володіють. 

Наталя Карпова говорить, фото вбитого снайпером сина знайомі знайшли на російському телеграм-каналі. 

— В мене є фото, де мій син і ще двоє побратимів лежать загиблі в селі Довгеньке, що біля Ізюму, — каже вінничанка. — Проте, офіційного документу, що Роман загинув, поки ніхто не надав. І тіло до цього часу там знаходиться, я його по-людськи похоронити не можу. Прошу допоможіть, ми з чоловіком місця собі не знаходимо. Я замість плакати за єдиною дитиною, яка загинула від кулі снайпера, намагаюсь зрозуміти, чому немає офіційного повідомлення про смерть, і чому син від 23 березня знаходиться на полі бою. 

Також жінку цікавило, чому син, який служив в спеціальних військах радіоелектронної боротьби, був змушений займатися мінуванням. 

Там лінія фронту

З цими та іншими питаннями, ми звернулися до Юрія Ігната, речника Повітряних сил ЗСУ. 

— В напрямку міста Ізюм зараз йдуть запеклі бої, там йде лінія фронту, — розповідає прес-офіцер ПС ЗСУ. — Відтак, якщо командування дало наказ про мінування, значить на той момент так було необхідно. Це війна, тому в моменти запеклої боротьби, не мають значення військові звання, всі зусилля йдуть на протидію з ворогом.  

Оскільки в Харківській області досі не припиняються бої, тіло військових забрати не можуть. 

— Саме по цій причині, тіла загиблих бійців поки знаходяться на полі бою, і батьки досі не мають на руках документу про загибель сина, — пояснює Юрій Ігнат. — Для того, щоб отримати документальне підтвердження про загибель бійця, потрібно вивезти тіло, провести процедуру ідентифікації, провести ДНК експертизу. Кожна втрата документується і розслідується. Наразі проводяться роботи з пошуку тіла Романа Карпова. Всі почесті герою Вінниччини буде надано.

 

Читайте також:

«Ми обійнялися і він сказав, що усе буде добре». У Вінниці попрощаються із загиблим героєм

«Завжди рвався на фронт, захищати Україну». Мати розповіла про загиблого на війні сина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (99)
  • Валентина Веретинська

    Вічна пам'ять героям😢😢😢
  • Светлана Крлесник

    СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ
  • Светлана Крлесник

    ХРАНИ ВАС ГОСПОДЬ
  • Nadiya Pyvovar

    Вічна пам'ять і. Царство. Небесне. Герою. України! До земний уклін   Герою ! Щирі співчуття родині .

keyboard_arrow_up