«На таких українцях тримається наша держава»: у Вінниці попрощалися із Богданом Кокошком

«На таких українцях тримається наша держава»: у Вінниці попрощалися із Богданом Кокошком
  • Кілька сотень людей сьогодні вишукувалися на ділянці від площі Гагаріна до Спасо-Преображенського собору. Чимало із них вбралися в одяг темних кольорів та одягли чорні хустки на голову.
  • Багато людей були з квітами, дехто захопив із собою прапор України. Коли повз проїжджав катафалк, містяни ставали на коліна.
  • Так в останню путь проводжали загиблого на війни вінничанина Богдана Кокошка. 

Не всі, хто прийшов попрощатися з героєм, знали його особисто. Наприклад, пані Тетяна розповіла, що проходила повз, коли дізналася, що вулицею йтиме процесія. Жінка каже, якби дізналася про неї раніше, обов’язково взяли б онуків. 

— Зараз на війні їхній дядько, мій син. Я щодня прошу Бога повернути його додому живим, щоб нам не довелося зустрічати його так, як ми сьогодні зустрічаємо цього військового. Кілька разів він довго не виходив на зв’язок, то я думала, що це кінець… — говорить Тетяна. — Я б хотіла, щоб мої онуки знали, кому вони завдячують своєю безпекою. Вони достатньо дорослі, аби зрозуміти це. Коли я повернуся додому, то розкажу їм про цього військового, як його на колінах проводжало стільки людей. Попрошу більше писати своєму дядькові, підтримувати його, щоб він не занепадав духом. 

Відео дня

Пан Олег, який також прийшов попрощатися, розповів, що колись мав честь служити разом із Богданом. Говорить, що чоловіком він був порядним, чесним, а головне, завжди готовим допомагати іншим. 

— Далеко не кожен мій знайомий був такою людиною, — говорить Олег. — На таких українцях й тримається наша держава. 

На церемонії прощання можна було помітити чимало чоловіків у військовій формі. Ми не знаємо, чи доводилися вони загиблому близькими товаришами, проте дехто з них не міг стримати сліз. 

Безпосередньо панахида проходила у Спасо-Преображенському соборі. Вінничанина відспівували двоє священнослужителів собору та військовий капелах, який був близьким другом Богдана. 

Коли з собору виносили труну з тілом, одна з присутніх жінок кілька разів прокричала: «Герої не вмирають!»

Богдана Кокошка поховали на Алеї героїв Сабарівського кладовища. 

Про те, яким був наш земляк-герой, і чому він пішов на війну, читайте у нашому попередньому матеріалі: «Ми обійнялися і він сказав, що усе буде добре». У Вінниці попрощаються із загиблим героєм.
 

Читайте також:

«Завжди рвався на фронт, захищати Україну». Мати розповіла про загиблого на війні сина

«Під час останньої розмови сказав мені, що все добре». Вінниччина втратила 27-річного героя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (126)
  • Anna Lemanaa

    Вічна пам'ять Герою
  • Ганна Когут

    Вічна і світла пам'ять Герою
  • Карим Алауи

    Вічна пам'ять Герою
  • Раїса Насадюк

    Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up