Іменем Героя України Костянтина Могилка назвали літак, схожий на той, на якому він загинув

Іменем Героя України Костянтина Могилка назвали літак, схожий на той, на якому він загинув
Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі 15-й бригаді транспортної авіації відремонтованого літака Ан-30Б, який носитиме ім’я Костянтина Могилка.

Про це інформує сайт Міністерства оборони України.

— Костянтин за життя жив з крилами, і зараз він продовжує літати, — сказав Президент.

Відтепер бойова машина — військово-транспортний літак АН-30Б (борт № 86) носитиме ім'я загиблого командира екіпажу літака-розвідника, льотчика першого класу, підполковника, Героя України Костянтина Могилка, який загинув, відвівши палаючий літак від житлових кварталів міста Слов’янськ.

Відео дня

Нагадаємо, 6 червня 2014 року літак-розвідник АН-30Б, яким керував підполковник Костянтин Могилко, фотографував місцевість над містечком Слов’янськ, Донецької області.

В екіпажі було сім осіб. О 17:40 на висоті 4050 метрів, яка вважається безпечною, у літак влучила ракета, що була випущена сепаратистами з переносного ракетно-зенітного комплексу. Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа. Літак почав різко втрачати висоту. До падіння залишалися лічені секунди, коли командир наказав команді покинути літак, а сам відвів його від житлових кварталів Слов’янська.

АН впав північніше міста. Командир літака підполковник Костянтин Могилко загинув. Його знайшли у кабіні. Він до останнього залишався за штурвалом.

Читайте також:

Останній політ Костянтин Могилко здійснив над рідною Вінницею

Фото вінничанина Костянтина Могилка вміщено на конвертах «Укрпошти»

У річницю загибелі Костянтина Могилка над Вінницею здійснив політ пам’яті його учень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дід

    Земля пухом,Царство Небесне,вічна пам'ять.
  • Місцевий

  • Дарья

    Вічна пам"ять, нехай земля йому буде пухом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:23 Минулої доби у двох ДТП травмувалося троє дітей та троє дорослих photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up