Гурт «The ИiNeYa»: Ми зневажливо ставимося до людей, що продають свою творчість

Гурт «The ИiNeYa»: Ми зневажливо ставимося до людей, що продають свою творчість
Журналіст «20 хвилин» спілкувалася з фронтменом гурту Юзефом Чернікофим, який розповів про свою команду. Хлопці ще не виступали у Вінниці, але дуже скоро зіграють для місцевих слухачів справжній панк-рок

Склад гурту: Юзеф Чернікоф – вокал; Таня Ашурко – ударні;

Денис Покровський – гітара; Мирон Олійник – бас.

Розкажи історію вашого гурту (коли він були створений, чому таку назву обрали, що вона означає?)

Відео дня
>

- Сама ідея створити власний гурт з’явилась у мене ще після закінчення школи. Я довго виношував цю думку. Близько восьми років тому почав писати тексти, прописувати першу музику і вокал. У 2007 році я зустрів на своєму шляху однодумців, які володіли певними незначними навичками гри на інструментах і захоплювалися панк-роком. Це був перший повноцінний склад нашого гурту, і мав він назву «Не я». З часом життя розкидало нас по різних містах, і ми вимушені були припинити спільну діяльність. Таким чином я повернувся до того, що мав на початку, і це тривало приблизно рік. У 2009 році мені пощастило зустріти свою дівчину, яка, як згодом з'ясувалося, грає на ударних інструментах. І тоді ми вже удвох вирішили відновити діяльність гурту, який став носити назву «Ні, не я». Удвох ми почали активно шукати музикантів для діяльності. Минав час, люди в нашому гурті постійно змінювалися. Хтось ішов від нас з особистих причин, комусь було лінь працювати над собою і над гуртом, хтось не бачив перспективи. Так минуло три роки, але ми з Танюшею не здавались, і нам пощастило. Півроку тому ми знайшли чудового гітариста і прекрасну людину – Дениса, який зараз із нами. Назву гурту переписали англійською абеткою і додали артикль, таким чином отримали цікаву назву «The ИiNeYa».

 

У якому стилі ви граєте? Чому саме його обрали?

- Ми граємо у стилі панк-рок, тому що це наш улюблений стиль. Хоча є деякі пісні, у яких ми віддаляємося від панк–року і переходимо на хардкор-панк і пост-панк.

Хто пише пісні для вашого гурту?

- В основному я. Приблизно 90% - моя робота, але іноді їх пише моя дівчина чи гітарист із першого складу гурту.

 

Де ви черпаєте натхнення для того, щоб творити?

- Наші тексти на антиполітичні та антисуспільні теми, а натхнення, щоб закликати людей до протесту, зараз є на кожному кроці, каналі та радіохвилі. Тобто беремо його з життя і подій навколо, бачачи в них несправедливість.

 

Де вже встигли виступити?

 

- Нашим дебютом був виступ у місті Кодима на так званому «К.Н.О.М. Фест». Далі виступали у Сутисках, потім знову в Кодимі, потім у Хмельницькому. Коли наш рівень трохи піднявся, нас почали запрошувати у більш серйозні місця, а саме: «Копірайт» (Одеса), «Барви» (Київ), «Штольц» (Київ). А останній наш виступ був на щорічному панк-фестивалі «Кактус» у місті Яготин.

 

У Вінниці вже виступали чи тільки плануєте?

- Не виступали, але плануємо.

 

Мрієте про світову славу? Чого хочете досягти?

- Наша музика - задля нашого задоволення, а не заради грошей чи слави, ми зневажливо ставимося до людей, що продають свою творчість. Головною нашою метою є висловити протест і спонукати людей до дії, до бунту проти системи, а не до безтурботного байдужого життя!

 

Скільки у вас уже є записаних пісень і чи є відеокліп?

- Записаних трохи більше десяти, якщо не рахувати записи з концертів, а кліпу, на жаль, немає - поки що.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А ми, слухачі, відносимось зневажливо до тих "дєятєлєй" культури, які своє, вибачте, л*йно творчістю називають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up