Два тижні без холодної води: «ЖЕК та Водоканал ніяк розібратися не можуть»

Два тижні без холодної води: «ЖЕК та Водоканал ніяк розібратися не можуть»
Світлана Бачинська не може зрозуміти, чому в неї вода так погано тече. Майстер з ЖЕКу пропонував їй почистити лічильник "за 48 гривень", якого в неї немає.
  • У спеку мешканці будинку на Космонавтів сидять без холодної води
  • Люди дзвонили у всі інстанції. За їх словами, ЖЕК та Водоканал ніяк не можуть розібратися, хто має займатися ремонтом
  • У ЖЕКу розповіли, що ж сталося з водогоном

У редакцію «20хвилин» звернулися мешканці багатоповерхівки по Космонавтів, 60. У літню спеку, більше двох тижнів, у людей немає холодної води. Усі мешканці, з якими розмовляв журналіст, пов’язують це з роботою комунальників.

Світлана Бачинська мешкає у квартирі на восьмому поверсі. Жінка розповідала, що у неї є тільки гаряча вода, яку вона кілька годин відстоює в численних тазиках у ванній кімнаті.

"Збираємо гарячу воду в тазики, яку кілька годин відстоюємо у ванній"

 

Відео дня

— Два тижні тому (в середині червня — авт.) приїжджали комунальники з «Водоканалу» та відкачували воду з одного люку в інший. Повісили оголошення, що не буде гарячої води. Тиск впав саме на холодну воду, — сказала пані Світлана. — Сусіди сварилися, але вирішили потерпіти. Згодом, викликали майстра з ЖЕКу, а він каже — треба прочистити фільтр у вас в лічильниках. Але у мене немає лічильників на воду. Так чому ж вода не тече?

"Холодної води взагалі немає!" — обурюється пані Світлана

 

Разом з жінкою пройшлися по квартирам з інших поверхів. Сергій, який живе на сьомому поверсі, розповів, що взагалі «відрізаний» від води.

— У нас котел, тому центалізованої гарячої води не отримуємо. До вчорашнього дня була холодна вода з дуже слабким тиском, яку й гріли. А сьогодні (у суботу, 1 липня) взагалі немає. Доводиться ходити по сусідам, набирати в криниці. Я не розумію, як це можливо, що ЖЕК та Водоканал не можуть домовитися між собою, щоб спільно відремонтувати труби в будинку? — каже Сергій.

Юрій живе на 7-ому поверсі. У нього холодна вода, але з дуже слабким тиском

 

Сусіди розповідали, що ходять в ЖЕК майже щодня. «Наче на роботу» — як висловилися жителька квартири на шостому поверсі Надія Степаненко. Але результату від цього — нуль.

— Якшо хтось з труби разом з нами бере воду, то у інших моментально зникає тиск. А от треба увімкнути пральну машинку і доводиться її «вручну» наповнювати водою. От так, з глечика, — розказує пані Надія. — Такі реалії у нас вже не два тижні, а три! Усе почалося з тих комунальників, які приїхали від «Водоканалу». У люку вони міняли лічильник, і після їх роботи у нас пропав тиск в трубах.

Так тече у людей холодна вода
А так гаряча

 

Нагадаємо, що схожа ситуація з ремонтами була в будинку на Коріатовичів, 104. Там «Водоканал» та «ЖЕО» не могли два тижні засипати канаву посеред подвір’я

Чому пропала вода? Версія ЖЕКу

Цей будинок знаходиться на балансі ЖЕКу №7. Виконуюча обов’язки начальника ЖЕКу Людмила Герасимчук розповіла, що ж сталося з водою.

— Скарги від людей надійшли в минулий четвер (29 червня — авт.). У жителів цього будинку в водогоні впав тиск до 2,1. Простіше кажучи, вода не надходила вище шостого поверху. У п’ятницю тиск став ще меншим. Сьогодні, в понеділок, наші майстри разом з представниками «Водоканалу» оглядають місце аварії і «водоканальники» приступили до ліквідації аварії. За попередніми результатами, у комунікаціях, за які відповідальний «Водоканал» стався прорив та вода пішла в підвал до нічного клубу, що знаходиться неподалік від будинку, — розповіла пані Людмила.

Комунальники з "Водоканалу" неподалік від будинку почали розкопки. Фото від представників ЖЕКу №7

З’ясувати версію подій у Водоканалу не вдалося, оскільки там не відповіли на усі дзвінки журналіста. До речі, у ЖЕКу були дуже здивовані тим, що мешканці скаржилися вже «протягом двох тижнів» та приходили до них «наче на роботу».

— До минулого тижня у нас не було скарг від жителів цього будинку. Диспетчер би неодмінно записала цей сигнал в журнал. І мене дивує, що жителі звернулися до вас, а не до мене, як начальника ЖЕКу. Якщо робітники не справляються чи неправильно виконують обов’язки, то треба звертатися до керівництва, — розказала виконуюча обов’язки начальника ЖЕК №7 Людмила Герасимчук.

Як змусити ЖЕК виконувати ремонти?

Олег Літовчук, старший по будинку Соборна, 22

— Механізм боротьби з незакінченими ремонтами дуже простий. І тут немає одкровень. Відповідно до закону №417 «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» мешканці мали визначитися, хто буде керувати їх будинком — ОСББ або керуюча компанія. Отже, має бути представник жителів будинку. Ця особа має звертатися до ЖЕКу чи іншої керуючої компанії, щоб з'ясувати - коли будуть закінчені ті чи інші роботи. Інший момент — якщо ці розкопки були неузгоджені з мешканцями. Про це треба повідомляти на гарячу лінію «Цілодобової варти» за номером 15-60. Там можна з'ясувати, хто є підрядником робіт. Головна порада — не будьте пасивними. Якщо людям плювати на свою багатоповерхівку, то за них ніхто не буде нічого робити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:54 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up