«Друзі дістали ліки, яких немає в Україні»: коронавірус убив сім'ю лікаря Колодька

«Друзі дістали ліки, яких немає в Україні»: коронавірус убив сім'ю лікаря Колодька
  • У Вінниці померли завідувач поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова Віктор Колодько та його рідні
  • Від коронавірусу спершу померла 92-річна мама, потім – брат, а через тиждень і сам лікар Колодько.
  • Друзі та колеги розповіли подробиці трагедії.

Коронавірус виявили в мами завідувача поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова Віктора Колодька. Коли лікар звернувся в лікарню, то в нього вже було вражено 65% легень.

Поховають медика у селі Капустяни. Друзі та односельці досі не можуть повірити в смерть лікаря, пишуть в матеріалі OBOZREVATEL.


Зробили все і навіть більше

Директор обласної лікарні Олександр Жупанов розповідає, що Колодько був великим професіоналом, лікарем-неврологом.

Відео дня

— Він консультував усю нашу лікарню. Хоч лікарі і мають захист, але все одно заразитися вірусом можливо. Де він підхопив його, ніхто не знає. Він лікувався з перших же днів хвороби, консультувався з інфекціоністом. Але тоді вже була важко хворою його літня мама, він як лікар розумів, що вона найближчим часом помре. Тому відразу лягти в лікарню не міг, — зазначив медик.

 

«Потім він пройшов КТ і побачив, що легені його вражено. Це дуже підступна хвороба, вона вражає судини, тромбуючи їх. Він ліг у стаціонар, його стан погіршився. Тоді в лікарні вже був брат. Спершу брат одужував, і всі думали, що він вилікується. Але йому стало різко погано – і він помер. Для Віктора зробили все, що могли, і навіть більше. Друзі дістали для нього ліки, яких ще немає в Україні, але й вони не допомогли. Він помер», — поділився Жупанов.

 

Спортсмен, чемпіон світу з футболу

Колодько у верхньому ряду другий ліворуч.

Для всіх, хто знав Колодька, його смерть стала несподіванкою. Спортсмен, життєлюб, чудовий організатор. Кажуть, він постійно підтримував форму, ходив до залу, а ще з молодості грав у футбол.

— Коли ми організували збірну з футболу серед лікарів, він приєднався до нас. У нас була команда ветеранів, туди входять ті, кому більше за 45 років. П'ять років тому ми всі разом поїхали в Америку, у Лос-Анджелес, там проходив Чемпіонат світу з футболу серед команд медиків. І ми стали чемпіонами, тоді з нами грав і Віктор Колодько, — розповів капітан цієї команди, лікар Олег Щеглов.

Він теж не може повірити в те, що Віктора не стало.

— Увесь день у мене перед очима. Я повірити в це не можу! Він чудовий організатор, був главою профспілки лікарні, очолив поліклініку. Думаю, він просто за собою дещо не додивився. Тоді була хвора мама, потім – його брат. Й обома похоронами Віктор займався сам. Недооцінив свій стан. Кажуть, усе в нього почалося зі звичайного покашлювання. До лікарні він уже надійшов, коли 65% легень було вражено, —  зазначив Щеглов.


Читайте також:

Від коронавірусу померли завідувач Пироговки та головний лікар Тульчину

Три смерті за добу від коронавірусу на Вінниччині: цифри по районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Didyr Mila

    Жалко ....
  • Tatyana Sokolovska

    Царство Небесне !
  • Nick Name

    Вічна пам'ять.
    Але чому не використати фібринолітики на час хвороби корони? Тиждень попити їх поки імунка не запрацює.
  • Svyatoslav Usatyuk

    медицина(

keyboard_arrow_up