«Дива не сталося»: під час евакуації поранених у Бахмуті загинув вінничанин Володимир Іпатов

«Дива не сталося»: під час евакуації поранених у Бахмуті загинув вінничанин Володимир Іпатов
  • Після двох місяців очікування результатів експертизи, родина Героя отримала підтвердження його загибелі. Прощатимуться з Володимиром Іпатовим цієї суботи у Вінниці.

Володимир Іпатов був начальником медичної служби, мав звання капітана. На своїй сторінці у Фейсбуці його дружина Наталія писала, що востаннє він виходив з нею на зв'язок 23 березня. Того ж дня їй повідомили, що Володимир загинув при евакуації поранених у Бахмуті. У медичну автівку, що в ній він вивозив побратимів, росіяни поцілили протитанковою керованою ракетою (ПТУР). 

Близько двох місяців вінничанин вважався безвісти зниклим. «Ми очікуємо на експертизу та одночасно всім серцем хочемо, щоб вона не підтвердилась… Бо як сказати дітям, які весь час питають, що там тато і пишуть йому на месенджери, що тато не відповість… Бо як повірити у те, що сталося? І як з цим жити далі?» — писала у квітні дружина Героя. 

Днями вінничанка опублікувала інший допис: «На превеликий жаль, попри два місяці очікування, дива не сталося… Отримала підтвердження, що Вова загинув».

Відео дня

«Сьогодні Ти повернувся у Вінницю. Ти любив повторювати, що незважаючи на те, що відбувається довкола, головне в цьому житті — що Ти мене кохаєш. А я говорила у відповідь, що головне у житті — встигнути набутися разом… і не кохаєш уже... і не набулися.... Як же боляче, що навіть не можу доторкнутись та попрощатись з Тобою... Мій найкращий та найхоробріший в світі капітан медичної служби. Коли Марат та Матвій підростуть я обов`язково розповім їм про все про Тебе, а поки ще не знайшла в собі сил повідомити їм про втрату. Нам дуже тебе не вистачає», — йдеться у дописі Наталії за 24 травня. 

Відомо, що на момент загибелі Володимиру Іпатову було 42 роки, у травні мало б виповнитися 43. Народився у Вінниці. Навчався у школі №23. Був студентом Вінницького медичного коледжу та Вінницького національного медичного університету. Десять років викладав на кафедрі соціальної медицини та організації охорони здоров'я у ВНМУ. 

Після початку повномасштабного вторгнення добровільно приєднався до лав ЗСУ. Загинув 23 березня у Бахмуті. У Героя залишилася дружина, діти, батьки.

Прощання та заупокійна панахида пройдуть в суботу 27 травня, об 11.00 у Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова (актова зала центрального корпусу)

Поховання відбудеться о 13.00 на «Алеї слави» Сабарівського кладовища.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Читайте також:

На війні загинув Ігор Нестерович: вінничан просять вшанувати живим коридором

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Halyna Hakh

    Вічна пам'ять Герою Царство небесне Низький уклін за мужність Щирі співчуття рідним
  • Світлана Басовська

    Вічна пам'ять Герою!
  • Людмила Ипатко

    Вічна і світла пам'ять Героям України. Співчуття рідним і близьким.
  • Сергей Собко

    Світла пам'ять

keyboard_arrow_up