Чи святкуєте ви 8 березня? Вінничани про подарунки, вітання та ставлення до жінок

Чи святкуєте ви 8 березня? Вінничани про подарунки, вітання та ставлення до жінок
  • Часто відзначення свята «8 березня» викликає дискусії. Тому ми запитали у вінничан, як вони ставляться до святкування та чи вітають у цей день жінок.
  • А як вважаєте ви? Свої відповіді залишайте у коментарях.

8 березня — Міжнародний жіночий день — далеко не всі українці охоче святкують, хоча офіційно цей день є вихідним.

Одні в цей день засипають жінок квітами, а інші не визнають свята через історію його виникнення. 8 березня було започатковане як пролетарське феміністське свято Міжнародний день жінок-робітниць. Ідею свята подала німецька соціал-демократка Клара Цеткін, яка вимагала рівності жінок і чоловіків у політичних, економічних і соціальних правах.

Дана (29), підприємниця:

Відео дня

— Не святкую, тому що свято собі можна влаштувати у будь-який день. Мені не подобаються якісь офіційні заяви, що ми святкуємо сьогодні 8 Березня, а завтра Новий рік. А подарунки — як будуть, то добре.

 

Вадим (34), тренер:

— Особливо ніяк не відзначаю. На мою думку, жінок можна вітати та дарувати їм квіти у будь-який день. Для того, щоб зробити подарунок та приділити увагу, не потрібен якийсь особливий календарний день.

 

Даша (19), студентка:

— Ставлюсь до цього дня позитивно. Адже це день емансипації жіночих прав і про це потрібно говорити. Наразі у сучасному суспільстві є проблема нерівності. Тому важливо звертати на це увагу.

 

Артем (18), студент:

— Вважаю, що 8 Березня відзначати потрібно. Не обов’язково дарувати якісь дорогі подарунки, головне приділити увагу. Жінок у цей день можна привітати хоча б приємними словами.

 

Костянтин (75), пенсіонер:

— Це такий день, що навіть не потрібно запитувати, як до нього ставляться люди. Звичайно, що ставлюсь прекрасно. Святкувати це обов’язково. Бувають різні ситуації, але в такий день жінка має отримати увагу від чоловіків.

 

Людмила (87), пенсіонерка:

— Цей день ми зазвичай відзначаємо з сім’єю. Збираємось за столом, можемо з’їздити на дачу, або сходити на якийсь міський захід. Мені подобається це свято, але зараз воно більше для молоді. У моєму віці стає важко святкувати.

 

Опитування

Чи святкуєте Ви 8 березня?

Читайте також:

Що треба знати про коронавірус. Кабмін запустив сайт з відповідями на всі питання

Відгадайте слова із старої подільської говірки. Кросворд

Пропали з продажу і подорожчали. Чому медичні маски у Вінниці стали дефіцитом
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Решетник-Обець

    Звичайно святкую,у сина  день народження)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up