Біжу за неї. У Вінниці відбудеться благодійний марафон у підтримку онкохворих жінок

Біжу за неї. У Вінниці відбудеться благодійний марафон у підтримку онкохворих жінок
  • У першу неділю жовтня Вінниця та ще чотири міста України долучаються до благодійного забігу Race for the cure.
  • Організатори зазначають, що долучившись до марафону, можна підтримати всіх жінок, які зіштовхнулися зі страшним діагнозом – раком молочної залози. Подолану дистанцію можна присвятити особливій людині

Люда Завірюха зараз перебуває у стані ремісії після лікування лімфом. Дівчина захворіла у 2017 році, тоді їй було лише 22 роки — рік як вона була заміжня та переїхала з чоловіком в столицю. Згадує, що тоді було багато планів, задумів та амбіцій. За час лікування їй довелося перенести чотири курси хімії та відповісти на чимало питань.

—У травні 2017 року у мене інколи по вечорах почала підійматися температура 37.0-37.3, в принципі не висока, але це відображалося на загальному стані. Я почала здавати аналізи: всі, які тільки можна, але все було в нормі. У жовтні 2017 року температура також час від часу підіймалася. Я зробила планову флюорографію, оскільки від попередньої вже пройшов рік. На ній виявили лімфовузол, це було у 20-х числах жовтня. Мене направили до пульмонолога, який сказав, що це або саркоїдоз або лімфома. Далі було направлення в Національний інститут раку, вже там виявилося, що лімфовузли були збільшені не тільки в середостінні, а й на шиї та під ключицею. І тут почалося: біопсія, КТ, біопсія кісткового мозку і дуже швидко встановили діагноз, в який я до останнього не могла повірити – рак, Лімфома Ходжкіна, — згадує події чотирирічної давнини Людмила.

«Я помру? У мене випаде волосся? Що робити? Як з цим справитись?» — це були перші думки після того, як почула діагноз. Запитань у дівчини було більше, ніж відповідей.

Відео дня

Сьогодні ще можна поплакати

— Далі мене направили у відділення онкогематології. Лікарем призначили чудову людину і справжнього професіонала у своїй справі Новосад Ольгу Ігорівну. Я ніколи не забуду нашу першу зустріч: я сиджу перелякана, вся в сльозах, Ольга Ігорівна сказала: «Сьогодні ти ще можеш поплакати, а завтра вже ні, бо від завтра ми починаємо боротьбу». У той момент ці слова мені стали знаком, що все буде добре!

Тоді Люда почала курс хіміотерапії. Зізнається, що період був дуже важким, адже лейкоцити в крові падали, з’являлися побічні ефекти і виникало багато питань — розгубленість розвіювала лікарка дівчини.

— Інколи було настільки важко, що хотілося здатися, але я не могла підвести свого лікаря, чоловіка, батьків, рідних які у мене вірили, підтримували й ніколи я у них не бачила сумніву, що я не справлюсь. Я дякую їм за те, що у їхніх очах я не бачила жалості й це додавало мені сили, вони мені не давали здаватися, — розповідає Людмила Завірюха. — Після трьох курсів хіміотерапії мені повідомили, що хвороба відступає. З лютого 2018 року у мене ремісія, оскільки ПЕТ-КТ було негативним, але я ще пройшла один курс хіміотерапії та променеву терапію. Всього було пройдено 4 курси (8 крапельниць) хіміотерапії та 15 променевих.

Після променевої терапії, в травні 2018 року у дівчини знову збільшився лімфовузол на шиї.

— Знову біопсія, підозра на рецидив, в який не вірила ні я, ні мій лікар, ні моя сім’я. Після імуногістохімії рецидив не підтвердився. До цього часу я знаходжусь в ремісії, ходжу на улюблену роботу, живу і радію кожному дню! Вирішила розповісти свою історію Inspiration family для того, щоб люди знали якомога більше про лімфому, про те, що не все закінчується погано. Можливо моя історія комусь допоможе і буде корисною, головне вірити в себе, вірити у свої сили, довіритися лікарю і все буде добре, — сказала вона.

Благодійний марафон

Це була історія однієї з тисяч жінок, якій довелося подивитися раку у вічі. Щоб підтримати онкохворих пацієнток, Inspiration family організовує благодійний марафон у чотирьох містах України — Вінниці, Києві, Львові та Житомирі.

«Мета нашої акції така: ми хочемо зібрати 170 тис. грн на запуск проєкту «Рівний консультант» та відкриття кабінету психологічної підтримки на базі Національного інституту раку. Завдяки якому онкопацієнти зможуть отримати інформаційну та емоційну підтримку від тих, хто уже має досвід боротьби з онкологічним захворюванням», — зазначають організатори марафону.

Власне, сам забіг відбудеться вже цього тижня — у неділю, 3 жовтня, у Лісопарку. Старт о 8:оо ранку.

Щоб стати учасником\учасницею масового забігу, зареєструйтеся тут:

Всі інші деталі можна знайти тут.

Читайте також:

«Альтернативи просто немає, ми повинні працювати». Чи готові вінничани до жорсткого локдауну?

«Тобі під силу рятувати життя». Вінничани можуть навчитися надавати домедичну допомогу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    Вы лействительно думаете, что беготня по лесопарку поможет онкобольным?!

keyboard_arrow_up