«Бажаю відчувати світло і тепло»: привітання з Різдвом Христовим від вінницьких священнослужителів

«Бажаю відчувати світло і тепло»: привітання з Різдвом Христовим від вінницьких священнослужителів
  • Попросили трьох священнослужителів привітати містян зі святом Різдва Христового. 

Митрополит Вінницький і Барський Симеон

— Шановні вінничани і жителі нашого Подільського краю, дорогі брати і сестри!

Відео дня

Наближається велике свято Різдва Христового, яке таємничо переносить нас у ту благословенну тиху ніч, коли у іудейському місті Вифлеємі народився нам Спаситель світу і Господь Ісус Христос. Він прийшов у цей світ, щоби явити людям Божу любов, яка годує бідних, повертає здоров’я немічним, воскрешає померлих і найголовніше — дарує людині примирення зі своїм Творцем і спасіння. 

Він взяв на Себе гріхи людей і заплатив за кожного з нас найвищу ціну — Своє життя. Йому ще належить пройти цей важкий шлях — від Народження до Воскресіння, а зараз Він лежить у віфлеємських яслах, зігрітий диханням тварин і покритий любов’ю Своєї Матері — Діви Марії та названого батька Йосипа. До Нього поспішають на поклін пастухи і йдуть за зіркою мудреці зі сходу, несучи з собою багаті подарунки.

І ми в цю Різдвяну ніч поспішімо вклонитися Новонародженому Немовляті, бо Різдво Христове — це не лише історична подія, яка відбулася дві тисячі років тому. Різдво Христове — це реальність, яка відбувається в нашому серці, коли в ньому народжується Спаситель, і серце стає для Господа живим вертепом і яслами. 

Щоби достойно прийняти Христа, наші серця і душі повинні бути чистими від ненависті, заздрості і інших гріхів, які отруюють людське життя і роблять нас нещасними. Тому я бажаю усім вам відкинути все зле і недобре, що було в минулому, примиритися з Богом і ближніми і радісно та весело зустріти Новонародженого Спасителя. 

І нехай Він обдарує кожного з вас Своєю ласкою і щедротами, принесе любов та взаєморозуміння у ваші родини, збереже усіх здоровими і благословить нашу Україну справедливим і міцним миром. Нехай з Божою допомогою новий 2021 рік буде для усіх нас сповнений земних і небесних благ.

Христос рождається! Славімо Його!

Протоієрей Назарій Давидовський

— Щиро вітаю усіх вінничан з прийдешнім святом Різдва Христового! 

Згідно християнського віровчення, основна суть самого святкування полягає у радості не лише Боговтілення, але й народження Нової Людини, існування якої передбачено для вічності. Багато тисяч років людство жило в очікуванні чуда спасіння та оновлення змістів свого існування, в основі яких і став Новий Заповіт, тобто новий договір між людиною і Богом. Цей заповіт був скріплений печаттю Любові Всевишнього та намаганням людини досягнути досконалості.

У часі нинішніх подій, коли усе людство переживає складні випробування, особливого запиту набувають такі якості, як: людяність, любов, доброчесність, взаємопідтримка та допомога. Я бажаю, щоб нинішнє відзначення Різдва Христового принесло у душу та серце кожного радість, мир і злагоду. Нехай прийдешній рік буде ознаменований народженням нової людини, сповненої кращих якостей, які людство набуло за весь час свого існування. 

Також хочеться побажати віри у краще майбутнє, віри у позитивні зміни, які ми зможемо реалізувати у взаємодії один з одним та Богом. І нехай наша сторінка історії стане достойним літописом для майбутніх поколінь.

Христос Рождається! Славімо Його!

Священник з Ордену Братів Менших Капуцинів, отець Костянтин Морозов

— Дорогі вінничани!

Рік, який минув, для багатьох став роком випробування. Для деяких з наших він став останнім, дехто пройшов через довгі дні хвороби, а всі ми хоча б на короткий час відчули наближення тіні смерті.

У зимовий період є такий час, коли день скорочується максимально, і здається, що ось-ось наступить цілковита темрява, яка переможе сонячні дні. Але наступає такий день, коли ситуація змінюється. Від цього дня Сонце починає перемагати темряву, з кожним днем день видовжується, а ніч коротшає. 

В античному Римі навіть народився звичай відзначати у день зимового сонцестояння свято Непереможного Сонця. Християни вклали у це свято свій зміст. Вони у цей день почали святкувати Різдво Ісуса Христа, про якого говорять, що Він — Сонце, що сходить на висоті і осяває тих, хто знаходиться у тіні смерті. 

Від імені всіх католиків бажаю вам на Різдво Христове цього року відчути світло і тепло Його променів, які нехай супроводжують вас у цьому новому році. А сам 2021 рік хай має більше світлих сторінок календаря. 

З Різдвом Христовим! Мирного і щасливого 2021 року!

Читайте також:

Що поставити на стіл на Святвечір: 12 українських пісних страв з рецептами

Різдвяні Мамонт, Шрек та Грінч. Пропонуємо добірку класних мультиків для всієї родини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман Обертюх

    Христотос народився! Славімо його! Всім здоров'я, миру та Божої благодаті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up