Зібрали понад дві сотні людей. Як двоє молодих співаків подарували незабутній вечір вінничанам?

Зібрали понад дві сотні людей. Як двоє молодих співаків подарували незабутній вечір вінничанам?
  • В останні теплі вечори осені можна було побачити на вулицях міста музикантів, які грають наживо пісні.
  • Минулої неділі, 22 жовтня, двоє таких молодих співаків, Руслан та Владислав, зібрали навколо себе більше ніж дві сотні вінничан.
  • Як це вдалося двом юним хлопцям та чому потім до них підійшли поліцейські? Розповідаємо далі.

Руслан Поліщук та Владислав Васильченко є студентами Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича. Свої перші виступи хлопці почали організовувати ще на першому курсі, хоча зізнаються, що на це було досить важко наважитися.

— Вперше ми тоді вийшли також восени з гітарою, — розповідає Руслан. — Співали, що попало під гітару. Тоді було важко і страшно, ми були лише на першому курсі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Руслан Поліщук (@marriedharlot)

Відео дня
div>

 

Нині ж хлопці є студентами четвертого курсу і сьогодні виходять на вулиці міста вже з обладнанням.

— І хай там як, але на вулиці без апаратури складно. Важко озвучити вулицю без якогось додаткового підсилення, — пояснюють хлопці.

Зібрали навколо себе понад дві сотні людей

Отже, з весни минулого року хлопці мають можливість виступати з апаратурою. Останній їх виступ зібрав понад дві сотні вінничан. Концерт хлопців опублікували різні вінницькі пабліки. Люди декілька разів просили пісню на біс, коли хлопці оголошували завершення виступу. Навіть в кінці вінничани ще довго дякували юним музикантам за вечір і запитували, коли буде наступний концерт.

 

Отож, поцікавилися в Руслана та Влада, чи вдавалося їм так збирати публіку до того.

— Коли ми виходили співати з гітарою, то збиралося близько двадцяти або тридцяти людей. Вже з весни, коли виходили з обладнанням, часто ставали біля Martine (заклад на Соборній), і тоді могло бути сто або сто п'ятдесят людей, — розповідає Руслан. — А от цей крайній раз, то я навіть не знаю, скільки людей було. Але напевне, що найбільше.

Виникнули проблеми?

Через те, що біля хлопців зібралася велика кількість людей, до них підійшли три поліцейських.

— Вони підійшли і спочатку сказали, що це було дуже класно, але потім запитали за дозвіл проведення таких заходів, — згадує події того вечора Руслан.

Хлопці не розраховували, що збереться така кількість людей і навіть не знали про важливість дозволу.

— Хоча, як нам сказали, на проведення подібних заходів на Соборній рідко кому дають дозвіл, тож самі поліцейські дали поради, де точно можна буде проводити подібні виступи, як, наприклад, в «Квадраті» та інших подібних місцях. І навіть дали Владові контакти людини, яка допоможе організувати це все, — каже Руслан Поліщук.

Тож щодо майбутніх виступів, хлопці повідомлять пізніше.

40 тисяч гривень для ЗСУ

Окремо, сама поява апаратури у хлопців дійсно цікава та надихаюча історія. Руслан розповів, що Владислав Васильченко з перших днів повномасштабної війни мав велике бажання допомагати армії, і його рідні підтримали його у купівлі всього необхідного для організації вуличних концертів. Весною 2022 року він зміг зібрати близько 40 тисяч гривень для наших захисників.

— І зараз 50% від зібраних нами коштів, ми віддаємо родичам тих, хто служить на фронті, — додає Руслан.


Читайте також:

Подружжя вінничан відкрило артпростір «Етно чари» у середмісті Вінниці

«Великі складнощі з доступністю». Як у Вінниці проводять екскурсії для хлопців з ампутаціями

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up