Вінниця представила у Туреччині вишневий борщ і картоплю по-уланівськи

- Вінниця вдруге взяла участь у Міжнародному гастрономічному фестивалі у місті-побратимі Бурса (Туреччина).
- Локальною зіркою знову став вишневий борщ, який викликав черги серед гостей.
Вінниця вдруге поспіль стала учасником Міжнародного гастрономічного фестивалю, що відбувся у місті-побратимі Бурса (Туреччина) з 26 по 28 вересня.
Делегація з «Міста ідей» представила локальні подільські страви, які викликали справжній ажіотаж серед гостей із різних країн.
Зірка фестивалю: борщ на вишні
Гастрономічною родзинкою, яку вінничани привезли до Бурси, знову став вишневий борщ. Минулого року ця незвична страва стала хітом фестивалю, тож цьогоріч її повторили, і вона знову зібрала довгі черги.
Цьогорічне меню також доповнили:
- Картопля по-уланівськи.
- Вінницький сирник з вишнею і чорнобривцями.
Культурний код через гастрономію
Участь у фестивалі стала вагомим внеском у культурну та туристичну промоцію Вінниці. У перший день події вінницька делегація долучилась до приготування традиційного «Супу дружби/братерства», додавши українські інгредієнти — коріння хрону і сушений кріп.
«Мене надихнула атмосфера співучасті, спільного розуміння, що гастрономія — це не лише їжа, це й ідентичність, культурний код, можливість обʼєднувати», — поділилась враженнями представниця Поділля.
Читайте також:
Церковний календар на жовтень 2025 року: коли та що відзначаємо
Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на жовтень 2025
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.