Вінниця представила у Туреччині вишневий борщ і картоплю по-уланівськи

Вінниця представила у Туреччині вишневий борщ і картоплю по-уланівськи
  • Вінниця вдруге взяла участь у Міжнародному гастрономічному фестивалі у місті-побратимі Бурса (Туреччина).
  • Локальною зіркою знову став вишневий борщ, який викликав черги серед гостей.

Вінниця вдруге поспіль стала учасником Міжнародного гастрономічного фестивалю, що відбувся у місті-побратимі Бурса (Туреччина) з 26 по 28 вересня.

Делегація з «Міста ідей» представила локальні подільські страви, які викликали справжній ажіотаж серед гостей із різних країн.

Зірка фестивалю: борщ на вишні

Гастрономічною родзинкою, яку вінничани привезли до Бурси, знову став вишневий борщ. Минулого року ця незвична страва стала хітом фестивалю, тож цьогоріч її повторили, і вона знову зібрала довгі черги.

Відео дня

Цьогорічне меню також доповнили:

  • Картопля по-уланівськи.
  • Вінницький сирник з вишнею і чорнобривцями.

Культурний код через гастрономію

Участь у фестивалі стала вагомим внеском у культурну та туристичну промоцію Вінниці. У перший день події вінницька делегація долучилась до приготування традиційного «Супу дружби/братерства», додавши українські інгредієнти — коріння хрону і сушений кріп.

«Мене надихнула атмосфера співучасті, спільного розуміння, що гастрономія — це не лише їжа, це й ідентичність, культурний код, можливість обʼєднувати», — поділилась враженнями представниця Поділля.

 

Читайте також:

Церковний календар на жовтень 2025 року: коли та що відзначаємо

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на жовтень 2025

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up