Вінничани створили документальний серіал «Ми з України»: про що він та де дивитися?

Вінничани створили документальний серіал «Ми з України»: про що він та де дивитися?
  • Вінницька команда «Мистецького об’єднання PLAI» створила серіал «Ми з України» про життя українських митців під час війни.
  • Епізоди серіалу вже є у вільному доступі. 

Серіал, що створили вінничани, містить 22 інтерв’ю з митцями та культурними діячами, невіднятною ознакою творчої роботи яких наразі є військова чи волонтерська діяльність як невіддільна частина життя країни у воєнний час.

Герої серіалу: Сергій Жадан, Олег Каданов, Богдан Куценко, Катерина Калитко, Костянтин Пархоменко, Олег Скрипка, Марина Лосева, Іван Семесюк та інші.

«З початком великої війни в Україні у нас виникла ідея документувати важливі меседжі митців, які залишились і почали боротьбу проти окупанта. Багато з них взяли до рук зброю, інші невпинно тримають культурний фронт та волонтерять», — кажуть творці. 

Відео дня

За їхніми словами, мета цього проєкту забезпечити видимість та цінність українських культурних діячів в Україні та за її межами.

Перша серія, переважно про митців, які пішли захищати країну зі зброєю в руках (ЗСУ, або ТРО). 

У другій серії вони розповідають про митців, які активно займаються волонтерською діяльністю. У третій — про те, як змінились міста через переселення українців зі східних та південних регіонів України, про волонтерство та важливість мистецтва. У четвертій йдеться про українську мову, знищення української культури та російську імперськість.

Всі серії документального серіалу ви можете безоплатно переглянути на сторінці YouTube мистецького об'єднання. 

Читайте також:

Чи має ця людина якесь відношення до Вінниці? Тест про вулиці міста, які назвали на честь росіян

На Європейській площі встановили фотобокс для миттєвих світлин. Як він працює

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up